Vraag & Antwoord

Anders (internet)

pop-up berichten

Anoniem
LibraOne
8 antwoorden
 • Tijdens het surfen over het www is mijn PC geinfecteerd geraakt met een soort virus :cry: . Telkens als ik nu over het net surf word ik bestookt met pop-up vensters van de firma Topclicks.

  Wie weet hoe ik hier vanaf kan komen. Ik gebruik IE 6.0 [NL] en Windows 98. Ik heb een firewall maar die heeft niet geholpen. Help
 • Virusscanner is wel handig. Ik gebruik McAfee Virusscan online en die houdt dat soort javascriptjes tegen of worden direct verwijderd.

  Groet,

  LibraOne
 • Je zou je map internetbestanden en cookies kunnen opschonen, en verder Spyware programma draaien. bv AdAware
 • Een virus zal het niet zijn, maar waarschijnlijk spyware. AdAware is te vinden op www.lavasoft.de


  Je kunt dit in de toekomst voorkomen door OF een andere browser te gebruiken (IE is hier nogal gevoelig voor, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mozilla). Ook het gebruik van een reclame-filter helpt goed.

  WebWasher, freeware en werkt behoorlijk goed. Werkt in meerdere (alle?) browsers.

  AdShield, ook freeware maar alleen in IE te gebruiken. Geen ervaring mee verder.


  Die programma's filteren banners, pop-ups, cookies, enz.
 • Opera en Mozilla hebben beide een Popup-filter; daar heb je dus geen apart prgramma voor nodig; Mijn ervaring is dat Opera de [i:036162c5e3]meeste[/i:036162c5e3] sites beter weergeeft da mozilla, maar je hebt dan wel een reclamebanner in je menubalk zitten (als je de gratis versie gebruikt)
 • Zo'n filter is er inderdaad, maar zal tegen spyware niet helpen. Ik denk dat die filters de installatie van spyware echter wel tegen zullen gaan…


  Ik heb geen ervaring met Opera, maar wel met Mozilla. En bijna alle pagina's worden goed weergegeven (en dus zonder banner in de browser). Mocht het een enkele keer niet goed werken dan heb ik altijd IE nog bij de hand, maar die hoef ik hooguit 1x per maand te gebruiken :)
 • [quote:b9061be5b2="Eddey"]Ik heb geen ervaring met Opera, maar wel met Mozilla. En bijna alle pagina's worden goed weergegeven (en dus zonder banner in de browser). Mocht het een enkele keer niet goed werken dan heb ik altijd IE nog bij de hand, maar die hoef ik hooguit 1x per maand te gebruiken :)[/quote:b9061be5b2]
  Dan wordt het tijd dat ik de nieuwste download :)
 • Ik heb nu 1.0 hoor, ook niet de nieuwste :D

  Volgens mij zitten ze nu op versie 1.2…


  Welke versie heb je nu dan? En welke sites werken er niet goed?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.