Vraag & Antwoord

Anders (internet)

MSN Chat via AnalogX Proxy (werkt niet)

Anoniem
webspider
7 antwoorden
 • Ik heb voor mijn vriendin een simpel PCtje gekocht en daar 98 op gezet. Zelf heb ik een PC met XP. Op mijn PC komt Chello binnen en er gaat een netwerkkaartje naar een hub en dan naar de 98 machine van mijn vriendin. Zij chat nogal vaak op MSN (eigenlijk alleen maar… :-? ) en op mijn XP PC werkt het perfect maar op haar PC gaat het niet.
  Zij kan internetten en aanmelden op de chat pagina, maar zodra zij een kamer ingaat, geeft de PC als fout dat de netwerkservice eruit ligt.

  Ik heb MSN ingesteld met een Socks 5 proxy instelling zoals op mijn PC (met XP) geldt. Alle instellingen staan volgens mij goed.

  Kan iemand mij vertellen of er iets aan te doen is?

  Ik heb Internet Connection Sharing geprobeerd, maar niet aan de gang gekregen. Waarschijnlijk als ik XP opnieuw installeer, lukt het wel, maar daar heb ik nu nog geen tijd en zin in.

  Als iemand een gratis alternatief heeft voor ICS, dan hoor ik het ook graag.

  Bedankt voor jullie hulp,
  Christian en vriendin… :)
 • Dat klopt wel, kijk eens in de helpfile van AnalogX Proxy, dat programma heeft geen volledige socks5-ondersteuning, vandaar.
 • Hoi,

  Om je windows 98 ook op i*net te krijgen moet je via je XP computer internet delen installeren op het laatst als je dit gedaan hebt krijg je een keuze om een netwerk bootdisk te maken….
  Doe dit en stop deze in de 98 pc en alles werkt perfect verder hoef je niks te veranderen :lol:

  Veel Succes :)
 • Dat van Sock5 klopt, maar ik heb ook http proxy en socks4 geprobeerd.
  Ik heb nu voor nood een trial van Wingate geinstalled. Dan heb ik nog 28 dagen om een oplossing te zoeken. Helaas moet je voor Wingate betalen, heeft iemand nog een gratis oplossing.?

  Alvast bedankt.
  Christian.
 • werkt het wel met dat programma?? Als je het progje helemaal geweldig vind koop je het toch gewoon.
 • Wingate does the trick :D Maar ik blijf een Nederlander en die willen alles gratis :wink:

  Groetjes, Christian.
 • volgens analogX zou het moeten werken:
  [i:69a96baf54]It works great with Internet Explorer, Netscape, AOL, AOL Instant Messenger, Microsoft Messenger, and many more![/i:69a96baf54]

  Wat zijn je instellingen?
  Bij msn op de client moet je volgens mij socks4 gebruiken en het IP van de host als server invullen. Of gooit de xp firewall soms roet in het eten?


  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.