Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Adsl+Netmeeting+Speedtouch 510 V4+firewall

Anoniem
Maribex
1 antwoord
 • Beste forummers,

  Ik heb sinds kort een adsl verbinding en ik wil graag via netmeeting kunnen bellen en videobeelden kunnen versturen. Het besturingssysteem waarmee ik werk is Windows ME en een Thomson Speedtouch Multi User 510v4 ethernet modem voor een analoge telefoonlijn. Als firewall heb ik voor Norton Internet security gekozen en deze staat ook permanent geactiveerd. Nu heb ik gelezen dat er een ander protocol voor netmeeting nodig is en dat heet UNPNP. Als het goed is bezit mijn modem dit protocol maar als iik netmeeting opstart en ik wil eerst maar eens beginnen om de adreslijst van netmeeting op te halen krijg ik geen verbinding. Ik heb al reeds e.e.a. geprobeerd zoals het uitschakelen van mijn firewall maar dat mag allemaal niet helpen.

  Vraag:
  1)
  Moet ik het UNPNP protocol zelf installeren, waar kan ik dit (installatie) bestand vinden en hoe moet ik dit installeren en daarna configureren?

  2)
  Is er nog iets anders aan (netwerk) protocollen nodig behalve het TCP protocol voor mijn ethernet kaart? Zoja, wat en hoe en waar vanaf moet ik e.e.a. installeren?


  2)
  Heeft mijn modem ook een zelfingebouwde (hardware) firewall?

  3)
  Ik zie in de instellingen van mijn modem nergens dat hij UNPNP ondersteunt of waar ik iets kan instellen . Het enige wat ik kan vinden onder de instelling geavanceerd is een menu met DNS / DHCP / NAT / SETUP??

  Het zijn een veel vragen maar ik hoop dat jullie bereid zijn om hierop een antwoord te geven.

  Alvast bedankt voor jullie reactie!

  Groeten,

  Wim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.