Vraag & Antwoord

Anders (internet)

2 PC´s aan Kabel verbinding

Anoniem
None
13 antwoorden
 • is het mogelijk om 2 pc´s aan te sluiten op @Home Kabel ??

  Ik heb nu kabel maar boven zit me broer die geen kabel heeft, is er geen methode ofzo om dit te kunnen realiseren ??
 • de beste manier is een router aan te schaffen en aan te sluiten, komt tussen het kabel modem en de pc's .
  Zo kan je altijd internetten zonder dat de andere computer aan moet staan .
 • Kijk hier eens:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=67726
 • Makkelijkste en goedkoopste manier is de twee pc's met LANkaartjes en crossovercable er tussen en dan en computer direct op de kabel aansluiten. ICS aanzetten. Maar er is een nadeel. Als de tweede pc op kabel wil moet de eerste pc, de server, aanstaan. Als je wilt dat elk onafhankelijk op internet kunnen moet je een router kopen. Wel iets van 150 Euro terwijl 2 lankaarten + 10m UTP crossover = 50 euro
 • Beste manier is toch een router met een firewall (absoluut noodzakelijk op de kabel). Een router heb je al voor 89 euro, en op sommige plaatsen nog goedkoper. Voordeel is bovendien dat je hier 4 pc's op kunt aansluiten.
 • officieel mag je geen twee computers aansluiten op het netwerk van @home maar ik zelf heb ook twee computers bij @home aangesloten en het werkt perfect ik heb het als volgt gedaan n.l. koop een netwerk setje om beide computers met elkaar te verbinden (+\- 20 euro)
  dan kun je een software matige routier gebruiken, ikzelf gebruik het programma winroute. maar er zijn ook andere. de pro versie stelt alles automatisch in bij de lite versie moet dit met de hand. je mag het programma 30 dagen gratis proberen. daarna kun je besluiten het te kopen of te kraken :wink:
  let wel heel goed op dat je alles goed instelt omdat je anders beide computers openzet op het netwerk van @home.
  tik ook eens "internet delen" in je zoekmachine en je krijgt allerlei pagina's waar het een en ander stap voor stap wordt uitgelegd.
 • Ik gebruik een Edimax 6404 router met switch. Die kost gewoon 79,00 euro en werkt prima. Daarmee deel ik internet van de kabel. Beneden WinXP en op zolder Win98. In die router zit ook een firewall, zodat je gelijk beter beschermd bent tegen het langdurig openstaan van je PC's met het internet. De rest zijn misschien goedkopere oplossingen, maar deze manier werkt gewoon perfect.

  En officieel mag je internet niet delen als je slechts 1 aansluiting hebt, maar via een router kan je dit afschermen zodat je kabelaanbieder dit nooit kan zien. Bovendien hanteren de meeste kabelaanbieders een politiek van normaal gebruik = hoeveelheid dataverkeer.
 • als je alleen internet wil delen is dit de goedkoopste manier via een hub
  heb je al voor 40,- euro en werkt ook :D
 • via een hub werkt werkt idd het eenvoudigst maar houd er wel rekening mee dat je maar 1 ip adres hebt en 2 pc's.; ju kunt dus maar met een pc op het internet(en als je al 2 pc's tegenloijk aan wilt hebben moet je de netwerkkabel lostrekken om geen ip conflicten te krijgen. om dit te verhelpen moet je bij je provider een extra ip adres aanvragen om met 2 tegnlijk op internet et kunnen. ik heb zelf voor een router gekozen omdat je na 1 jaartje of zo de kosten er al uit hebt, omdat in een router een firewall zit ingebouwd en omdat ik, als ik daar behoefte aan heb de laptop van et werk nog es kan insteken zonder dat een andere pc uitgerzegt meot worden. ik zou voor een router kiezen —> sweex heb je al voor +/- 60 euro…
 • :o nou ech niet ik zit met drie pc op hub en alle drie afzonderlijk op internet
  dus niet de nen aanlatenstaan voor de ander en het werk perfekt :D
 • :o nou ech niet ik zit met drie pc op hub en alle drie afzonderlijk op internet
  dus niet de een aan laten staan voor de ander en het werk perfekt :D
 • In theorie krijg je inderdaad "collisions" maar in de praktijk kun je die botsingen verwaarlosen.
  Je zult het met het internetten niet merken, maar wil je een goed netwerk, dan raad in je aan een router te kopen, voor maar een paar euro meer heb je een goede bijv. SMC, met ingebouwde firewall
 • ik zit hier ook gewoon met 2 netwerkkaartjes, nergens probs mee. En dat dat niet zou mogen van @home….ik heb al tientallen malen de helpdesk benaderd en hadden geen problemen met mn netwerk, ondanks dat ik maar voor 1 comp betaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.