Vraag & Antwoord

Anders (internet)

wat is java?

Anoniem
LibraOne
5 antwoorden
 • dat vraag ik hierom: op bepaalde sites( b.v. www.pagina.nl) als ik op iets klik gebeurt er niets, alleen zie je links onderaan de melding: javascript:n
  en dan de betreffende site vermeld tussen haakjes.

  moet ik bij 'opties- beveiliging- vertrouwde websites' iets bij de java opties doen? heb al een paar mogelijkheden gedaan maar eerlijk gezegd weet ik niet wat.

  wie weet hiervoor een oplossing?
 • Je moet ergens 'enable javascript' aanzetten.
  Als dat niet helpt moet je even een nieuwe versie van Java downloaden.

  P.S. Ga hier nou niet op reageren met 'java heeft toch niks te maken met javascript', want dat heeft er toch wel iets mee te maken.
 • ok, vriendelijk bedankt voor de tip
 • [quote:20a4f20d3e="m021"]Je moet ergens 'enable javascript' aanzetten.
  Als dat niet helpt moet je even een nieuwe versie van Java downloaden.[/quote:20a4f20d3e]

  Ondanks dat dit de juiste Java is en de enige echte zal je merken dat als je deze gaat installeren een heleboel sites die met Java werken niet meer in je browser werken. Dat komt omdat helaas een boel Java applets gemaakt zijn om te worden gelezen door Microsoft Java Virtual Machine. Ik gebruik de Mozilla browser met Sun Java en kan veel Java Applets niet gebruiken.

  [quote:20a4f20d3e]P.S. Ga hier nou niet op reageren met 'java heeft toch niks te maken met javascript', want dat heeft er toch wel iets mee te maken.[/quote:20a4f20d3e]

  Ja daar ga ik wel op reageren want een Javascript probleem zal je zeker niet oplossen door Java (hetzij van Sun hetzij van MS) te installeren. Ondanks de naam staat JavaScript op zichzelf. Net zoals ASP op zichzelf staat.
 • [quote:4daf07e963]P.S. Ga hier nou niet op reageren met 'java heeft toch niks te maken met javascript', want dat heeft er toch wel iets mee te maken.[/quote:4daf07e963]

  Oke, je vraagt erom :D. Geef mij dan aan wat het ermee te maken heeft. Totaal niets! Het feit dat de syntax van JavaScript lijkt op Java, zegt toch totaal niets? JavaScript is een flutscripttaal… we mochten willen dat er een scripttaal was, die zich mocht meten aan dezelfde schoonheid van de taal Java.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.