Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Ik heb echt ontzettend last van een bepaald virus

Anoniem
kanertw
15 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb de laatste tijd ontzettend last van de OpaServ M worm, ik heb deze nu al 2x binnen gekregen met het resultaat dat mijn computer onbruikbaar wordt (vernietiging partities etc.) Ik had eerst 2 virusscanners + de removal tool maar die konden hem niet helemaal weghalen (het ging om rav en kaspersky antivirus) en verder heb ik ook de online scan van RAVantivirus gedaan, geen effect dus. Nu ik mijn computer net heb gereset is het na 2 dagen weer raak, ik heb nu Win XP (eerst 98 ) maar die is nu dus ook weer verrot, weet iemand waar dit virus vandaankomt want ik open geen rare mails en verder weet ik het ook niet echt, ik download wel wat dingen maar geen verdachte dingen, en dan blijft verder alleen online gamen over als contact met anderen. En ik las dat er een patch was, zit die gewoon bij windowsupdate (windowsupdate had ik geprobeerd maar dat wilde niet echt lukken omdat het bleef hangen)


  Ik hoop dat iemand me kan helpen! Alvast bedankt!
  Thomas
 • Misschien is het handig om NA een nieuwe installatie van Windows METEEN een up-to-date virusscanner te installeren en draaien VOORDAT je allerlei andere dingen gaat installeren en downloaden…
 • Heb ik ook gedaan, na de eerste keer heb ik NAV 2003 gebruikt EN geupdate, maar die zag em ook niet!
 • Heb je toch geen besmette installatie CD ofzo?
 • Voor dat je overgaat op formateren moet je eerst deze (minder drastische) oplossing proberen.

  Download eens een virusscanner die je op een diskette (write protect on) of cd kunt zetten als je deze nog niet hebt.

  Start de pc op met een boot diskette, dit om te voorkomen dat het virus in het geheugen wordt geladen.

  Voer een virusscan van diskette of van cd uit. Kijk welke virussen worden aangetroffen en noteer deze. Mocht je virusscanner ze niet kunnen verwijderen kun je aan de hand van de naam zoeken naar removal instructions en removal tools.

  Wanneer je de virussen hebt verwijderd installeer je opnieuw je virusscanner en maak je hem up-to-date en je voert nogmaal een complete scan uit.

  suc6

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Ik zal een dosscanner proberen, het probleem met de removal tool die er is is dat ie niet in DOS draait en dat je als het virus geactiveerd is windows niet meer inkan!

  Bedankt voor de hulp!!
  Thomas
 • [quote:1fb101a727]Download eens een virusscanner die je op een diskette (write protect on) of cd kunt zetten als je deze nog niet hebt. [/quote:1fb101a727]

  Misschien is het beter om dit bij een ander met een internet verbinding te doen te doen. Het virus kan aktief zijn en zo bij het wegschrijven of branden ook die bron infecteren. In principe zou een online scan moeten voldoen. Als je breedband hebt, zou je eens op http://housecall.trendmicro.com/ of op http://www.pandasoftware.com/ voor zo 'n scan kunnen kijken (en eigenlijk bij allebei). Het blijkt dat sommige scanners toch virussen overslaan en door meerdere online scanners te testen, verminder je de kans dat er iets tussen door glipt. Ik krijg trouwens wel de indruk dat het op je installatie-CD staat. Mogelijk kun je daar eens een andere voor gebruiken.
 • Ik heb de online scan van RAV antivirus (best getest in computertotaal!) gedaan maar die kreeg em niet weg (vond em wel)
  Zal de andere scanners ook ff proberen, bedankt!!

  Thomas
 • Maar is je installatie CD ook schoon, anders blijf je achter de feiten aanlopen.
 • Zet anders de DOS versie van F-prot op 2 floppen, boot naar DOS (onder de voorwaarde natuurlijk dat we het over FAT32 partities hebben natuurlijk) en kopieer de inhoud van de floppen naar schijf. Dan de scanner runnen.
  http://www.f-prot.com/download/index.html
 • NTFS…. :(
  En mijn installatie cds zijn ook schoon, heb ze gechecked, en dit virus bestond nog niet eens toen die cds gemaakt zijn…..

  Bedankt voor alle hulp!!!
  Thomas
 • Opaserv verspreidt zich via open netwerk shares. Dus als je een netwerk hebt, controleer de andere PC's en als je breedband hebt, dan heb je iets helemaal verkeerd gedaan met de beveiliging.
 • Hmmz, de eerste keer had ik een firewall (ja ik heb breedband btw.)
  maar ik heb geen netwerk, de 2e keer had ik de tijd amper om firewall te downen, het ging zooo snel.
  Kan het via Kazaa? Direct Connect?

  Bedankt!!
  Thomas
 • Kazaa en dergelijke rommel gebruik ik nooit, vind ik een veel te groot risico. Doe het eens zo: download een firewall, controleer 'm op virussen en zet 'm ergens apart op een CD of zo. Daarna installeer je Windows, waarbij je de kabel uit de internetverbinding hebt getrokken. Daarna installeer je de firewall en herstel je de internetverbinding. En controleer file and printer sharing, die mag niet aanstaan op de netwerkkaart waarover je internetverbinding loopt!

  Ik zie in mijn hardwarerouter alleen maar talloze netbios-verzoeken van over de hele wereld, dat is het een of andere virus dat op zoek is naar shares, dus zonder firewall kun je echt niet meer als je niet echt verstand hebt van netwerken en wat je wel of niet kunt doen.
 • heb je hier evetueel wat aan?
  http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.opaserv.k.worm.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.