Vraag & Antwoord

Anders (internet)

snelheid meten door router

Anoniem
Stanus
5 antwoorden
 • hoi,

  ik zoek een progje waarmee je de snelheid kan meten die je hebt met internet via een router.
  Ik heb er wel die gewoon voor 1 pc zijn, maar dan kan je van die ene pc niet zien hoeveel er in totaal door m'n adsl verbinding gaat omdat die andere pc met 40 kb/s aan het downloaden kan zijn bv.

  Een site waar je je snelheid kan meten bedoel ik niet, want die geeft alleen je maximale snelheid aan niet de snelheid die je op dat moment hebt.

  Weet iemand zo'n programmatje, en is het zoieso technisch wel mogelijk.

  De router is een Draytek Vigor 2200E
 • Ik heb zo'n prog. helaas niet.

  De metingen vanaf internet geven juist niet het maximum aan. Zij worden echter negatief beinvloed door de mogelijk slechte verbinding van jouw provider met de betreffende site en extra overhead op dat traject.
  Sommige sites brengen op het meetresultaat een correctie aan ivm overhead. De overhead is echter niet een constante. Dus is de correctie vaak maar een schatting.
 • Ja oke, maar ik bedoel ze geven niet aan wat jij op dat moment binnen krijgt. Ik bedoel een programmatje dat, aangeeft wat er op dat moment over je verbinding gaat. Zoals DUmeter (ik dacht dat het zo heette) of zoiets, maar dan voor het hele netwerk.
 • HUH??????

  Het schijnt dat ik twee accounts heb, want ik ben chickenbeater en robbertlinden, iets fout gegaan met aanmelden denk ik, ik zal er wel even eentje verwijderen :)

  Maar weet iemand of er zo'n progje is?
 • Zal helaas niet gaan denk ik, tenzij je een pc voor de router hebt staan(niet logisch dus) kan het met DUMeter bv.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.