Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet vraagje....

Anoniem
MajinBuu
3 antwoorden
 • Hey, ik ben net nieuw hier en heb even een vraagje.

  Ik ben dit weekend overgestapt van WinXP naar Win2000. Ik heb kabelinternet van wanadoo, geleverd door casema (woon in alphen aan den Rijn), maar het werkt niet helemaal lekker.

  Als ik de pc opstart sign ik in in mijn eigen account, ik maak verbinding met wanadoo (tot nu toe gaat alles perfect)
  als ik dan een site wil openen krijg ik de foutmelding: "Internet Explorer could not open the search page". Dit krijg ik bij mn startpagina en bij elke andere page die ik probeer te openen.
  Ook aanmelden bij MSN Messanger gaat dan niet, er wordt gezegd dat een firewall misschien de toegang kan verhinderen.
  het gekke is dat ik helemaal geen firewall geinstalleerd heb.

  Als ik even wat anders ga doen op de pc, een spel ofzo doet internet het soms wel weer, maar het lijkt me zo niet de bedoeling.
  Net was het zo dat als ik switchde naar een andere account, daar verbinding aanmaak, een site probeer te bezoeken (zelfde foutmelding) en weer switch naar mijn eigen account dat internet het dan wel normaal doet.

  Ik weet dat het een lang verhaal is maar is er misschien iemand die weet wat het probleem zou kunnen zijn. Is het misschien raadzaam om de internetverbinding te verwijderen en er opnieuw een aan te maken?

  p.s. ik heb ik de krant gelezen dat enkele providers last kunnen hebben van een worm, waardoor de toegang tot internet minder soepel kan verlopen, maar mensen uit de buurt met dezeflde aansluiting hebben hier geen last van.
  Het is ook wel vreemd dat ik hier last van heb nadat ik ben overgestapt naar Win2000.

  Ik hoop dat iemand wat weet

  Bas
 • Ook Windows 2000 heeft TCP/IP filtering. Dit is een soort firewall, zoals ook XP die kent. Die kan je uitzetten bij de eigenschappen van TPC/IP op een apart tabblad.

  Succes.
 • waar precies kan ik die uitzetten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.