Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Welke kabel tussen splitter en adslmodem?

Anoniem
webguy
8 antwoorden
 • Beste mensen,

  welke kabel heb je eigenlijk nodig om je adsl modem op je splitter aan te sluiten?

  ik ben van plan om dit met telefoonkabel (5 aderig koperdraad: rood, blauw, oranje, wit, aarde) vanuit de kelder naar mijn slaapkamer te realiseren. De afstand is ongeveer 12 meter lang. Kan ik dit met de telefoonkabel die er nu ligt voor isdn doen? natuurlijk niet meer op de isdn aangesloten maar alleen om de splitter in de kelder te verbinden met het adsl modem op 12 meter verder?

  Of kun je netwerkkabels en telefoonkabel gewoon door elkaar heen gebruiken, rekening houdend met recht en crossover kabel?
 • Ja dat kan.

  move to..

  t.
 • Gebruik dan wel als het kan telefoonkabel met een massieve kern, net zo een als die van de KPN je huis binnenkomt, geeft minder problemen over langere afstanden.

  Succes.
 • geen probleem , eigenlijk is de splitter zelfs vaak overbodeg, deze is alleen om ruis weg te filteren veroorzaakt door adsl
 • je heb aleen rood en blauw nodig
 • Nou dat valt dan gelukkig nog wel mee, maar ik weet nu eigenlijk nog niet goed of ik een ISDN-adsl modem moet nemen of een analoog-adsl modem, omdat de buitenlijn vóór ons NT1-kastje alleen een voeding is voor dit kastje die er vervolgens een ISDN2 aansluiting van maakt.
  Het lijkt mij dat je een ISDN adsl modem dus eigenlijk ná het NT1 kastje aan moet sluiten.

  Nou ja ik wacht maar af op een bevredigend antwoord
 • Volgens mij hangt dat af van het soort abonnement af wat er bij het telefoonnummer hoort waar ADSL van wordt afgenomen. Is dat een ISDN abonnement, dan zul je daar rekening mee moeten houden met je modem.
  Het telefoonsignaal komt je huis binnen door dezelfde kabel van KPN, je hoeft geen bedrading te vervangen om je abonnement om te zetten van analoge naar ISDN telefonie, alleen komt er dan zo'n ander kastje op en in de centrale wordt een en ander aangepast.
  Het lijkt me dat je in jouw geval aan ISDN zit, dan is het gewoon:
  KPN - lijn > splitter > 1. ISDN kastje 2. ADSL-modem.
  Kijk anders even hier

  Hoop dat dit bevredigend is.

  Succes.
 • Ok ik denk dat ik me wel ga redden, ik zal nog wel een tijdje het internet afstruinen, maar dat heb ik er wel voor over. In ieder geval bedankt allemaal en succes met de pc hobby/ noodzaak

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.