Vraag & Antwoord

Anders (internet)

geld verdienen aan een website

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Nou stel dat ik een website maak die goed bezocht word en er een adverteerder wel een advertentie op wil plaatsen of ik maak een website waar dingen te koop worden aangeboden. Ik verdien dus geld via mijn site

  Ik hoor van verschillende mensen dat je daar dan perse een bedrijf voor moet zijn omdat bedrijven niet aan particulieren gaan betalen? Iemand die me daar wat meer over kan vertellen of ervaring mee heeft?

  Er van uit gaande dat je inderdaad een bedrijf moet zijn om dan betaald te worden, zitten er dan ook nog nadelen aan als je een bedrijfje word qua belasting enzo?
 • [quote:6eff2ecc64="Tijmen_Smit"]Nou stel dat ik een website maak die goed bezocht word en er een adverteerder wel een advertentie op wil plaatsen of ik maak een website waar dingen te koop worden aangeboden. Ik verdien dus geld via mijn site

  Ik hoor van verschillende mensen dat je daar dan perse een bedrijf voor moet zijn omdat bedrijven niet aan particulieren gaan betalen? Iemand die me daar wat meer over kan vertellen of ervaring mee heeft?

  Er van uit gaande dat je inderdaad een bedrijf moet zijn om dan betaald te worden, zitten er dan ook nog nadelen aan als je een bedrijfje word qua belasting enzo?[/quote:6eff2ecc64]

  Je hoeft er niet een bedrijf voor op te richten. Ik verdien via mijn site via verschillende "bedrijven" geld (kliks.nl: klikken, amazon.com: verkoop, allposters.com: verkoop, gocollect.com: verkoop, overture.com: klikken) en ben "gewoon particulier". Geen enkel probleem met uitbetaling !
 • De belastingdienst verplicht je het aanvragen van een BTW-nummer en inschrijving bij KvK als in alle redelijkheid blijkt dat je zakelijk handel drijft. Het wel hebben van een bedrijf heeft wel het voordeel dat je gemaakte kosten kan aftrekken, je kan BTW aftrekken (en je moet natuurlijk afdragen). Als je als eenmanszaak inschrijft heb je ook de eerste 3 jaar voordeelregelingen waardoor de inkomsten zeer laag belast worden. Als particulier dien je de inkomsten bij je salaris op te tellen. Inschrijving bij KvK is ongeveer € 11,- per maand en daarbij komt € 86,- per jaar.
 • En wat nou als een bedrijf mijn site bezoekt, met mij contact opneemt en dus zegt dat ze wel een banner willen plaatsen? Dus niet zo'n bedrijf dat in banners handelt maar bv gewoon een reisbureau dat direct contact opneemt met mij. Dan wille zij toch ook een rekening hebben? Maar dat kan je toch niet doen als particulier, daar hoort dat toch weer een btw en kvk nummer bij. Wat je dus niet hebt en waar je dan dus toch een bedrijf voor moet zijn?
 • Op de site van de belastingdienst staat het volgende:

  [quote:48b21b353b]
  Incidentele of éénmalige handelingen leiden in beginsel niet tot het ondernemerschap. Er moet sprake zijn van een duurzaam optreden in het economisch verkeer.
  [/quote:48b21b353b]

  Indien jij dus een enkele keer een banner plaatst, is er dus geen sprake van ondernemerschap. Dit wordt natuurlijk anders als je dit op een reguliere basis gaat aanpakken en je hier echt aan gaat verdienen.
 • Zorg gewoon voor een inschrijving bij de KvK, het kost je weinig geld/moeite. Volgens mij moet het namelijk wel want je gaat echt geld verdienen en niet incidenteel (met een banner verdien je toch altijd geld lijkt mij en niet af en toe)

  grtz

  Peter
 • [quote:a7307338ef="Peter Hoogendoorn"](met een banner verdien je toch altijd geld lijkt mij en niet af en toe)
  [/quote:a7307338ef]

  Met enkele banners waar je per maand een paar euro voor krijgt, kun je niet echt spreken van een "duurzame deelname aan het economisch verkeer". Dit heeft toch meer iets van de kosten van je hobby voor een gedeelte terugverdienen dan van ondernemen.
 • Dat is zo, maar dat maak je de Belastingdienst niet wijs :D
 • Daarom is het beste advies denk ik om ff met de KvK of de belastingdienst te bellen, dan weet je zeker hoe het zit. Dit soort activiteiten kunnen per geval verschillen of men het wel of niet als ondernemen ziet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.