Vraag & Antwoord

Anders (internet)

2e hands laptop; systeemeisen tbv internet

Anoniem
Frekl
6 antwoorden
 • L.S.,

  ik ben op zoek naar een gebruikte laptop die ik thuis alleen hoef te gebruiken om een beetje simpel te kunnen internetten & mailen. Ik heb (voorlopig) nog geen ISDN of andere snelle verbinding. Zit zelf te denken aan minimaal een PII, 64 Mb, 10 Gb, plus A-drive, modem en cd-speler. Omdat ik thuis nu nog niet internet is het voor mij ook moeilijk om mijn eisen een beetje te bepalen. Kan iemand mij tippen ?

  Reeds bedankt,
  FREKL
 • Voor alleen internet en mailen zou een 486-66 met 32 Mb en een harde schijf van 4 Gb al voldoende zijn (met Windows 95 of 98). De beperking zit in de snelheid van je internet aansluiting.

  Wil je Windows XP of Windows 2000 draaien, dan raad ik je aan om minimaal een pentium 3 te nemen met 256 Mb en een harde schijf van 10 Gb.

  De configuratie die jij wilt gebruiken is meer dan voldoende voor je doel.
 • Daar zet ik toch wat vraagtekens bij. Een programma als internet explorer is redelijk zwaar. En kom je sites met Flash tegen, dan gaat het echt goed mis met een 486. Dat vergt toch behoorlijk wat rekenkracht.
 • Zelfs met een 486-66 met 16 Mb en Win95 heb ik daar nog geen problemen mee. Maar dan wordt het wel traag.
 • Reken maar op een 500>MHZ wil je er echt wat mee doen.
 • Heb tot voor kort altijd geinternet op een P2-300 met 64MB (overigens geen laptop) en dat ging altijd uitstekend. Behalve natuurlijk als ik zowel IE als outlook als Kazaa tegelijk aan had :) . Maar voor gewoon simpel internetten (zoals je zelf al aangeeft) is het voldoende.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.