Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

internet Explorer VS. Netscape navigator

Anoniem
Captain_Kansloos
14 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik wilde even vragen wat jullie beter in het gebruik vinden internet explorer of netscape 6.0. Ik weet niet welke van de twee ik het beste op mijn computer kan zetten. Hoop dat jullie je wel overwogen mening met mij willen delen

  Hartelijk dank,

  Tom
 • Hoezo open deuren opentrappen :lol:
  Dat is hetzelfde als vragen… Wat is beter, een BMW of een Mercedes. Een ieder komt met zijn eigen voorkeur en een ander komt met een ander merk.

  Dus het ligt echt aan jouw eigen voorkeur.

  Ik heb ze hier beide (IE6 & NS 4.7 & NS 6) En ze werken ook nog allemaal :-)
  Nee… Outlook gebruik ik niet maar Eudora :)

  [EDIT]
  Ik moet je helaas wel zeggen dat voor sommige sites het beter is om IE te gebruiken, omdat de webmasters van die sites (waarschijnlijk) te lui zijn om hun site te testen voor NS of andere browsers. Verder werkt MSN ook niet met NS6 (ik heb het nooit geprobeerd, maar met NS4.7 zeker niet (thank you Mr.Gates)
  Voordeel van NS is dat sommige van die "luie" webmasters het gedrag van hun sites voorkomt dat je opeens 100 popup-windows krijg (vooral berucht bij de sex-sites).
  [/EDIT]
 • mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar phoenix / mozilla.

  deze browsers zijn te vergelijken met netscape. (mozilla ontwerpt de enigne van netscape)

  ik vind deze fijner als IE omdat je zelf handige functies kunt instaleren (www.mozdev.org) en omdat het met tabs werkt. en niet hangt op het moment dat ik ftp gebruik via mijn browser.

  verder heeft mozilla een ingebouwde irc & mail - client en een ingebouwde html editor (wel matig) .

  en het draaid onder windows linux & mac :D
 • Mozilla is inderdaad veel fijner naar mijn mening… (fijner dan IE en NS).


  IE heeft wat irritante trekjes (bijvoorbeeld als je met meerdere schermen werkt het ineens opeisen van de focus, nieuwe schermen niet gemaximaliseerd openen, …). En NS was vroeger niet zo stabiel.


  Ik zou zeggen probeer ze eens een tijdje uit. In het begin is het altijd even wennen maar dan ontdek je vanzelf of je het een fijne browser vind.


  En die tabs in mozilla zijn errug fijn ja :)
 • Het gros van de mensen gebruikt MSIE (ca. 96%), en dus worden veel sites daar op gebouwd. Je komt dan ook regelmatig sites tegen, die niet goed werken in andere browsers. Vind het zelf ook maar niks, maar het is wel iets om rekening mee te houden.
 • nou ik vindt dat "regelmatig" nogal meevallen hoor. Er zijn maar enkele sites die niet werken.


  In dat geval pak ik IE er nog even bij, maar dat is maar heel af en toe nodig :)
 • Opera vind ik (persoonlijk) aan te bevelen, maar kijk uit voor microschoft: http://www.opera.com/pressreleases/en/2003/02/14/index.dml
  en ook:
  http://my.opera.com/dev/discussion/openweb/20030206/

  :)
  Opera werkt met elke FATSOENLIJKE site, hij geeft hoogstens grijze letters weer bij sites met een brakke CSS ;);) er zit ook nog eens een popup-stopper in, duss.. :) Hij is alleen niet gratis :(
 • dat "regelmatig" vind ik ook mee vallen.

  opera houd zich beter aan w3c, en daarom zijn sites nog iets eerder verneukt als bij mozilla,

  en steeds meer mensen stappen af van IE (laatst gelezen op inet, webwereld ofzo) en dus houden steeds meer webdesigners zich aan w3c.
 • [quote:03dc1ee050="thatsmej"]Steeds meer mensen stappen af van IE[/quote:03dc1ee050]
  kan kloppen. Ik heb een paar dagen geleden Netscape geprobeerd, die heb ik meteen als standaard browser ingesteld. Veel beter dan IE vind ik.
 • Ik heb tijden met Mozilla gewerkt, en dan gebeurde me het toch regelmatig dat er een site niet werkte. En dan vooral in Frontpage gemaakte sites en zo.
 • Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij Phoenix/Mozilla/NS (7.02 welteverstaan, 6.0 is oud). Ik ben een tijd fervent gebruiken geweest van Opera (6.0x), maar ben uiteindelijk over gestapt op Phoenix.

  Opera is kleiner en start sneller, maar is wat minder tolerant met op IE gerichte sites dan Mozilla varianten. Phoenix is een uitgeklede Mozilla en mijn persoonlijke favoriet: redelijk compact, uitgebreid configureerbaar en volledig gratis (Opera 'moet' je nog steeds voor betalen).

  Mozilla en NS7 zijn groter en wat logger dan Phoenix, maar ook uitgebreider. Mozilla is meer 'cutting edge' dan NS7, maar de laatste is wel wat meer uitgerijpt (wat trouwens niet perse wil zeggen dat het stabieler is)omdat die op een oudere 'build' van Mozilla gebaseerd is.

  Als ik de keuze zou moeten maken tussen NS7 en IE, dan wordt het zonder twijfel NS7. Als je eenmaal met tabbladen gewerkt hebt, dan wil je niet anders meer. (Ja, ik weet dat die functionaliteit ook voor IE beschikbaar is). Zowieso hebben (vrijwel) alle Mozilla varianten een veel beter en gemakkelijker cookie en pop-up beheer dan IE.
 • [quote:5b890c7105="gerben"]Ik heb tijden met Mozilla gewerkt, en dan gebeurde me het toch regelmatig dat er een site niet werkte. En dan vooral in Frontpage gemaakte sites en zo.[/quote:5b890c7105]Dat geloof ik graag. Maar goed, je bent het vast met me eens dat Frontpage niet bepaald uitblinkt in 'W3C compliance/compatibility'…
 • Ik ben het helemaal met Kansloos eens, Phoenix is een geweldige browser. Ik heb ook IE, Opera en Mozilla uitgeprobeerd maar Phoenix werkt gewoon het lekkerst. Lekker licht, start snel, laadt pagina's heel snel, stabiel en ga maar door. Bovendien heb ik geen behoefte aan een extra mailclient of html-editor.
  Phoenix heeft alles wat je wil en niks wat je niet nodig hebt.
 • Klopt cK, maar waar ga je uiteindelijk voor, he. Zoveel mogelijk sites zien, of zoveel mogelijk compatabiliteit. Overigens volgt geen enkele browser 100% de standaarden. Mozilla en zijn afgeleiden wel beter, denk ik. En als je sites bakt, ga je dan voor bruikbaarheid of compatabiliteit. Mensen, wat een dilemma… ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.