Vraag & Antwoord

Anders (internet)

IE - Startpagina kan niet gewijzigd worden

Anoniem
De huismeester
6 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb problemen met IE. Sinds geruime tijd kan ik de startpagina niet meer wijzigen. Ik heb reeds via "regedit" overal de sleutels gewijzigd, maar bij de volgende keer dat ik IE open staat de oude startpagina er weer in!!
  Ik heb ook een paar sites waar ik vroeger wel en nu niet meer in kom. De instellingen voor veiligheid en cookies zijn nog steeds dezelfde!
  Programmas zoals Ad-Aware 6 en Spybot heb ik ook al ingezet. Na het uitvoeren en reinigen met Spybot heb ik deze nog eens uitgevoerd en nu blijkt dat hij niet alle cookies en geschiedenis-bestanden heeft kunnen verwijderen.
  Ik heb ook al in eenander forum deze vraag gesteld, ook in een Duits forum; nu blijkt dat nogal wat mensen ook dit probleem hebben. Maar de juiste oplossing is tot nogtoe niet gevonden.
  De eenvoudigste oplossing is natuurlijk dat ik "c:" formateer, maar ik ben nu al zo lang opgezadeld met dit probleem, dat het nu al bijna een obsessie geworden is om toch nog DE oplossing te vinden.

  Groetjes,
 • eh..
  probeer eens een nieuwe installatie van IE.
  of een update.

  naar welke pagina wordt je startpagina gezet?
  maby kunnen we daar dan een antwoord vinden….
 • Hoi, ik heb reeds met "IEradicator2001" IE verwijderd en dan IE 5.5 erop. Probleem nog daar. Nogmaals IE verwijderd en dan IE 6 met SP1 erop. Prob nog steeds daar.

  De startpagina wordt steeds naar www.zdf.de gezet, een 'serieuze' site van het duitse tv-staion ZDF. Ik heb wel al in de regedit alle vermeldingen met 'SWPortal' en 'SWcaller' verwijderd.
 • je weet zeker dat het niet een of ander vaag virus is?
 • Swporta voegt zelf nog een aantal keys toe in je register zonder zijn naam, zo zet hij startpagina op yes, dit moet je dus ook verwijderen kijk ook bij je msconfig of daar iets staat van ms7531, swporta of swcaller.
  Klik op onderstaande link voor instructies hoe je alles weghaald.

  http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/swporta.trojan.html
 • Ik verander mijn startpagina altijd door met mijn rechtermuisknop op Internet Explorer op mijn desktop te klikken en te kiezen voor Eigenschappen. Daar stel ik mijn startpagina in. Soms gebeurt er wel eens iets, ik weet nooit wat, en dan komt bijvoorbeeld MSN tevoorschijn, maar die gooi ik er dan meteen weer af op mijn hierbovenbeschreven manier. Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.