Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL verbinding wordt verbroken

Anoniem
Frenetic
7 antwoorden
 • Ik weet niet of deze vraag al eens eerder is gesteld.

  Ik heb een ADSL verbinding bij Planet. Hij doet het verder prima, maar ik zit met 1 probleempje. Als ik 's morgens naar m'n werk ga, dan zet ik mijn PC aan en zet ik m'n downloads aan. Als ik 's avonds thuis kom is de verbinding verbroken. Weet iemand hoe dit kan ? Hoe kan ik dit oplossen ?

  Bij voorbaat dank,
 • Heb je een USB-modem? Hiervan is het bekend dat de verbinding op bepaalde systemen steeds wegvalt. Een echte oplossing hiervoor is er geloof ik niet (afgezien overstappen op een intern modem).
 • Het is inderdaad een USB modem. Kan ik dan zomaar overstappen op een interne modem/netwerkkaart ? Hoef ik dan alleen de kabel te evranderen van RJ11 naar RJ45 ?
 • Ik denk dat ethernet ipv intern bedoeld wordt, ben zelf nog geen interne adsl modems tegengekomen.

  usbmodems zijn meestal wat minder stabiel dan ethernetmodems.

  Je zult dan dus een modem+netwerkkaart moeten aanschaffen.
  bekabeling wordt dan rj11 naar modem, van modem rj45 naar pc
 • Heb je de splitter wel juist aangesloten. Als deze achter de telefoonaansluiting zit valt de ADSL weg als er gebelt wordt.
 • hallo, voordat je al een andere modem gaat geen halen kijk eens even de instellingen na, bv als je win me hebt moet je bij configuratiescherm inbelnatwerk aanklikken of in engels dial up connections dan je adsl aanklikken daar kan je verschillende dingen instellen o.a. inbelverbinding verbreken indien niet meer nodig enzoverder, zet het hele boeltje af want die verbreekt je verbinding als je bv in vijf min minder dan een aantal kb's hebt binnengekregen.
  ikzelf heb ook een usb adsl modem en die verbreekt nooit zijn verbinding, als ze dat doen ligt dit niet aan de modem maar aan je usb poorten, het is al verschillende keren gebleken dat er geklaagd word over usb modems maar dat het gewoon aan de usb poorten ligt, kijk ook eens op de site van de fabrikant van je modem of er geen nieuwere drivers zijn.
 • [quote:cbe80f3d22]bv als je win me hebt [/quote:cbe80f3d22]

  dit kan ook van toepassing zijn i bv win 95/98/xp , ikzelf heb win 2000 pro en daar ligt het iets anders, met de bovengenoemde os'n heb ik het nog niet gezien dat die opties er ook zijn

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.