Vraag & Antwoord

Anders (internet)

internet gaat langzaam!!!

4 antwoorden
  • Hallo! Ik heb een vraag! Onlangs hebben wij thuis in utrecht in een studentenhuis ADSL gekregen, wat erg handig is. Maar omdat wij met veel mensen tegelijk van het internet gebruik maken vroeg ik me af of er iets van een programma of instelling bestond om meer data uit de router te trekken dan andere. Kun je een router als gebruiker ervan beheren? Kan je meer data dan een ander eraf trekken? Zo, ja hoe? We hebben een e-tech router/modem via ADSL planet (comfort). Alvast heel erg bedankt!
  • Nu ben ik geen expert op het gebied van routers, maar ik denk niet dat je dat soort zaken kan instellen. Waarschijnlijk wordt de bandbreedte gelijkmatig verdeeld over de gebruikers. Bovendien, het lijkt me dat je medebewoners het niet op prijs zullen stellen als je alle bandbreedte naar jezelf toetrekt, toch? ;)
  • Volgens mij heet dat quality of service, qos. dat is als je het heen en weer wilt regelen. Anders kan je bij de betere routers ook 'knijpen' op andere manieren maar daarvoor mag je eerst even je eigen router op info en software napluizen.
  • hebj enou geen router dan kunj e zo 20% bandbreedte terughalen die voor qos wordt gereserveerd. Pas nog topic hierover geweest, kan ik geljik nog eens de zoekfunctie promoten :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.