Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Spammers, wat bezielt ze?

Anoniem
None
34 antwoorden
 • Eens een keer geen technische, maar een algemene vraag.
  Heeft iemand een idee waarom spammers steeds nieuwe manieren bedenken om hun rotzooi in je mailbox te krijgen?
  Ik heb me het hoofd er al over gebroken, maar kom er toch niet goed uit.
  "Om een product te promoten" wil er bij mij niet in. Als ik naar mezelf en de mensen in mijn omgeving kijk is het effect namelijk averechts. Mensen krijgen een steeds grotere hekel aan de zoveelste penisverlengende elastiekjes of gratis poolse bruid die via spam wordt aangeboden.
  Stel: ik gooi een foldertje in je brievenbus waarin ik Gooly ondergoed aanprijs. Je hebt geen interesse, en geeft dit aan. Ik ben niet voor een gat te vangen, en blijf je brievenbus volgooien met folders, tot je uiteindelijk de brievenbus dan maar dichtplakt. Hmmm. Dan moet ik iets anders verzinnen: Ik laat een auto met groot reclame bord de hele dag toeterend voor je deur heen en weer rijden, tot je woest naar buiten komt en zegt dat ik op moet lazeren met die klote auto. Maar je hebt niks over een vliegtuig gezegd, dus een uurtje later cirkelt er een vliegtuig met diezelfde reclame boven je huis.
  Wat denk ik dan? Dat je uiteindelijk zegt: "Hmmm, toch maar eens proberen, dat Gooly's ondergoed"
  Kom, zo naief is toch niemand?
 • er zijn natuurlijk altijd mensen die wel belang hebben bij een penis verlengend middeltje..
 • Als je maar genoeg e-mail stuurt krijg je altijd wel reactie. Een reactie op de 10.000 is misschien weinig, maar e-mailen kost niks en 1.000.000 mailtjes levert dan toch 100 klanten op voor minimale kosten.

  Nook, ben jij die 1 op de 10.000 ?:wink:
 • [quote:646a18ab09="PS"]Nook, ben jij die 1 op de 10.000 ?:wink:[/quote:646a18ab09]

  Kan niet anders he als je al na 3 minuten antwoordt :wink:

  Maar om eerlijk te zijn ben ik het wel met de topicstarter eens.. het loopt echt de spuigaten uit. In 1 woord belachelijk!
  En die unsubscribe functies onderaan dat soort mailtjes zijn de helft van de tijd nep. Als je daarop klikt kunnen ze zien dat je het mailtje hebt gelezen en kunnen ze je nog meer spam sturen. :evil:
 • [quote:dda25b7e8c="InZane"]

  Maar om eerlijk te zijn ben ik het wel met de topicstarter eens.. het loopt echt de spuigaten uit. In 1 woord belachelijk!
  [/quote:dda25b7e8c]

  Ik denk dat daar iedereen het wel over eens is. Maar zo lang er bestelt wordt blijven dit soort dingen doorgaan. Er wordt wel gepraat over wetgeving, maar dan krijg je spammers die vanuit een of andere bananenrepubliek gaan versturen, zodat ze niet onder de regeling vallen.

  Er is maar een echte oplossing, als niemand wat besteld dan houdt het vanzelf wel op.
 • Je kunt er weinig tegen doen ja. E-mail filters instellen is het enige. Unsubscriben wordt over het algemeen inderdaad afgeraden, omdat je vaak uiteindelijk nog meer spam krijgt van anderen omdat je e-mail adres dus blijkbaar bestaat en je zo weer aan nieuwe lijsten kunt worden toegevoegd.
  Als ontmoediging heb ik me maar aangesloten bij the Harvester Project Dan heb ik tenminste het idee dat ik niet helemaal werkeloos toekijk :)
 • Simpel: hebzucht. Spammers worden betaald door hun opdrachtgevers. En hoe meer e-mails, hoe beter er betaald wordt. Als er geen geld mee verdiend werd, deed men het gewoon niet.
 • Gelukkig strijdt microsoft ook regen spam :)

  Heb thuis sinds kort de Beta 2 van Outlook 2003 (legaal) draaien thuis en die houdt ongeveer 90% van al m'n spam tegen. Het is zelfs mogelijk om de filters via internet te updaten :)
 • [quote:1bcfc0c9a3="PS"]Nook, ben jij die 1 op de 10.000 ?:wink:[/quote:1bcfc0c9a3]

  Hij is al zo groot dat ik hem kan omhelzen ;)

  Lastig hoor..
 • tja het is inderdaad 1 van de pesten op het internet, wat ze bezielt weet ik ook niet en of het echt opbrengt weet ik ook niet direct, hopelijk word er in de toekomst aan gewerkt om ze tegen te houden .moest het aan mij liggen desnoods met fysiek geweld, ik haat ze zodanig moest er zo'n spammer voor men neus staan ik hem wel eens onder handen zou nemen
 • Ik ben ook nog nooit iemand tegengekomen die zich voorstelde als Spam mailer. 't zijn allemaal stiekemerds. :lol:
 • ik krijg ook wat van al die spam mail maar ik blijf toch unnnsubscriben en dat helpt toch wel vind ik meer kun je niet doen op het moment. Ik hoop dat er een wetgeving ofzo komt dat spammen verboden word..

  greetz
 • ik ben geloof ik de enige die gewoon geen last heeft van spam


  ik heb zo'n 4 meel adressen waarvan er 1 is die ik voor dingetjes gebruik die ik nie zo ….eeuh laten we zeggen vertrouw….

  en die maak ik eens in de 2 weken leeg. ( helemaal vol met spam)

  de rest blijft zo lekker leeg ….

  overigens kwamen in het begin de notify mailtjes van hier op me hotmail binen als ongewenste post….lol
 • [quote:85cc0bfb29="FoXiERotjEknoR"]

  1. ik ben geloof ik de enige die gewoon [b:85cc0bfb29]geen last[/b:85cc0bfb29] heeft van spam

  2. en die maak ik eens in de 2 weken leeg. ( [b:85cc0bfb29]helemaal vol met spam[/b:85cc0bfb29])
  [/quote:85cc0bfb29]

  Das raar :lol:
 • Tip: neem een moerstaal-adres (http://www.moerstaal.nl), hier kun je bv dit doen als je je ergens op subscribed, zeg Neopets: je mailadres is dan bv

  neopets@<jegekosennick>.<jegekozendomeinnaam>.nl

  dan kun je altijd één adres blokkeren :)
 • stuur gewoon een meeltje trug:

  Thank you for your recent E-mail.
  I appreciate your concern.
  However, I am, at this time,
  completely satisfied with the size of my penis…..

  Regards,

  *******
 • neeh hooor nook,

  op die manier, eens in de 2 weken een boxje legen, heb ik er gewoon geen last van …

  De normale mail die evt daarheen wordt gestuurd is toch nie echt de moeite waard….
 • Waarom spam ik ?

  Mss weten jullie het neit maar als jullie op andere forums gaan ben ik daar meestal ook ik spam omdat ik wil dat mijn site ten eerste goed gekerud word en omdat ik bezoekers wil!

  Daarom spam ik maar ik ben geen zo'n spammen die heletijd stomme mails verzend met mijn site dat vind ik nutteloos !

  http://www.crazyweb.be.tf
 • [quote:304390e7ce="crazyweb"]Waarom spam ik ?

  Mss weten jullie het neit maar als jullie op andere forums gaan ben ik daar meestal ook ik spam omdat ik wil dat mijn site ten eerste goed gekerud word en omdat ik bezoekers wil!

  Daarom spam ik maar ik ben geen zo'n spammen die heletijd stomme mails verzend met mijn site dat vind ik nutteloos !

  http://www.crazyweb.be.tf[/quote:304390e7ce]En deze, oerdomme uitspraak gaat je naar alle waarschijnlijkheid een waarschuwing of zelfs een ban opleveren.

  Mail is gestuurd naar de admin.
 • [quote:7415462e4e]crazyweb schreef:
  Waarom spam ik ?

  Mss weten jullie het neit maar als jullie op andere forums gaan ben ik daar meestal ook ik spam omdat ik wil dat mijn site ten eerste goed gekerud word en omdat ik bezoekers wil!

  Daarom spam ik maar ik ben geen zo'n spammen die heletijd stomme mails verzend met mijn site dat vind ik nutteloos !

  http://www.crazyweb.be.tf

  En deze, oerdomme uitspraak gaat je naar alle waarschijnlijkheid een waarschuwing of zelfs een ban opleveren.

  Mail is gestuurd naar de admin.
  [/quote:7415462e4e]

  ik hoop dat ie weldegelijk een ban krijgt, nog geen enkele zinnige post van die kerel hier gezien, natuurlijk ben ik zo simpel geweest om (op een van zijn vroegere posts) eens naar ze'n site te gaan kijken, een verspilling van datatransfer :evil:
  trouwens ik ben nu nog eens gaan kijken naar je site, om eens 't een en ander te bekijken en wat blijkt, jij steelt van andere sites (hoogstwaarschijnlijk zonder toestemming) dus er is een mailtje onderweg naar quirit (1 der sites waar jij ontvreemd), die zullen dan wel eens contact opnemen ofwel met u ofwel met je host, je moet maar de copywright naleven, en als je dit dan niet doet moet je maar de mensen niet lastigvallen en verkrijg je bezoekers op een normale (ook eerlijke) manier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.