Vraag & Antwoord

Anders (internet)

asdl delen met de buren ??

Anoniem
XBL
12 antwoorden
 • Asdl delen met de buren. Mag dat en kan het?
 • mag niet, kan wel. :lol:

  makkelijkste is met een router.
 • wel goede afspraken maken mert de buren over de betaling : wat als ze plotseling niet meer meebetalen : Wat te doen als jij op vakantie bent en de router (hard of software matig) moet gereset worden. Wat als ze pgms draaien die bijna je hele bandbreedte pakken.
  Degene die het abo heeft is verder juridisch aansprakelijk ook wat je buurman doet dus. Laat je het eea vastleggen en er ontstaan problemen dan zijn beide in overtreding.

  Behalve dat het niet mag, zou ik het om praktische redenen niet doen.
 • Ik zou het niet doen, zit je net lekker via internet een spelletje te spelen gaan de buren lekker zitten downloaden :o levert alleen maar irritatie op denk ik.
 • dan moet je gewoon de bandbreedte verdelen… en het mag wel hoor! van bepaalde adsl-aanbieders mag je het desnoods met de hele straat delen!
 • Je kan in de algemene voorwaarden van je provider kijken of het al dan niet mag. Let er wel op dat er vaak een fair use policy geldt, waarbij er maatregelen genomen kunnen worden tegen mensen die extreem veel up/downloaden.

  Bovendien vraag ik me af of het wel voordelig is. Om een beetje fatsoenlijk te internetten met twee huishoudens heb je al een duurder adsl-abonnement nodig (light is echt te weinig). De kostenbesparing ten opzichte van jij en je buren allebei een light-abbo is dan denk ik niet echt spectaculair. (zeker als je eerst een router moet terugverdienen).
 • waar ligt die grens dan ongeveer per maand ??
 • [quote:0c26b9c796="wally"]waar ligt die grens dan ongeveer per maand ??[/quote:0c26b9c796]

  Bij een Fair Use Policy heb je geen vaste grens per maand, er staat dan alleen in de voorwaarden dat men kan ingrijpen bij extreem gebruik. Dit is natuurlijk een verschrikkelijk rekbaar begrip, dus men kan je nooit zo maar blokkeren maar zal je eerst moeten waarschuwen dat je rustiger aan moet doen. Overigens denk ik dat je het dan wel heel bont gemaakt moet hebben, want af en toe een filmpje of een cd-image (van linux en natuurlijk niet een spel :wink:) is geen enkel probleem. Bij light-adsl heb je wel vaak een harde limiet van een aantal MB.
 • Als ik op het adsl forum kijk, zie ik dat nog nooit iemand die FUP (fair use policy) heeft, is gewaarschuwd.

  Ik heb zelf ook FUP (zonnet basic) en een x in 1 maand, 2 linux distro's gedowned (Mandrake en Vector Linux, vector is overegens ni zo groot 8)).

  Geen enkele waarschuwing. Die FUP stelt dus volgens mij niet zoveel voor.

  Jochem
 • wrm zou je dat delen ? zo duur is ut nou ook weer niet. En anders zou ik op alle pc's een netlimiter installeren (ben site kwijt). Als je wil kan ik proggie wel sturen het heet "NetLimiter v0.91 BETA 3" kan je ook opzoeken op inet.
 • is een WAN niet een uitkomst? Als jullie niet te ver van elkaar af wonen. en dan zo'n progje als Chruser ongeveer bedoeld…
 • kzag de url net tussen men favo staan :d

  http://www.netlimiter.com/

  Tada onder Downloads en daar staat de trial.

  Tip! key valt vast wel ergens te halen :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.