Vraag & Antwoord

Anders (internet)

55% spam???

Anoniem
FoXiERotjEknoR
7 antwoorden
 • Een of ander recent onderzoek heeft uitgewezen dat 55% van de mail spam is. Nou in mijn geval is dat een sterk understatement. Ik kreeg gister 337 mails waarvan 333 spam waren.
  Dus 333/337 x 100 = 98,8% :(

  Meer mensen die hier last van hebben?
 • nah ik denk op zich dat dat 55% wel normaal is …

  jemoet niet vergeten dat er dagelijks miljoenen meeltjes over netwerken worden verstuurd waar wij niets van zien …. en juist omdat spam zo irritant kan zijn, valt het gewoon op als je hele box vol zit …

  en toen ik bv nog intercedent was en nu als accountmanager kwam ik in mijn "werk" boxen echt geen spam tegen … eigenlijk nooit op mijn werk, hoewel er wel sommigen waren die zo stom waren om hun werk boxen niet alleen voor dat doet te misbruiken …

  Thuis gebruik ik meerdere boxen en daar heb ik op 3 van de vier eigenlijk gewoon geen spam …. ( de enige spam is van ancestry daily news en daar vergeet ik steeds me naam van die nieuwslijst af te halen…. nog best interessant ook ) ….

  de vierde meelbox is voor de 'vage dingen die ik niet vertrouw' en daar komt verder alleen spam binnen …. 10 per dag ofzo …. wordt gewoon eens per week geleegd ….

  op deze manier ben je wel puur afhankelijk van je eigen beoordelings vermogen, maar het werkt voor mij …
 • Ja 55% is echt veel te laag.. ik krijg zowat 40 spammailtjes per dag tegen 1 of 2 normale mailtjes.
 • Qua privé mail zit ik ook wel boven die 55%, maar spam op het mailadres van m'n werk valt reuze mee.
  Zal wel komen omdat ik die niet zomaar overal gebruik.
  Zo zie je maar weer: Als je een beetje 'zuinig' omgaat met je mailadres kun je nog wel aardig wat spam voorkomen. 100% tegenhouden lukt je toch niet.. helaas :(
 • Zowel thuis als op het werk nooit spam, daarentegen stikt het van de spam op m'n yahoo-adres. Dit gebruik ik voor registratie op websites, e-zines, mailverkeer met mensen die ik niet persoonlijk ken etc.

  Gewoon een beetje selectief zijn met aan wie je je adres geeft en een hotmail/yahoo-account achter de hand werkt nu eenmaal beter dan het beste spam-filter. :)
 • Ik had pas hotmailadres gemaakt. 1min. later nog nergens ingevuld of geplubiceerd. Kreeg ik gelijk m'n eerste spammailtje al. Over vergroting van je geslachtsdeel!
 • Aan spam ergert zich menigeen.
  Ik zat zelf op 80%.
  Sinds ik mailwasher pro gebruik, word het gaandeweg minder.
  Zelf ben ik altijd voorzichtig geweest, met het geven van mijn email adres, en toch.
  Wetgeving lijkt me moeilijk te realiseren.
  Want wat hier mag, mag b.v. in de VS niet.
  Dus het weren van spam, blijft voorlopig aan de consument zelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.