Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Veilig digitale camera kopen op het net (USA, UK)

Anoniem
Bosje
6 antwoorden
 • Ik ben van plan een digitale camera te kopen op het net.
  Wat mij opvalt is dat de prijzen in de USA veel lager liggen. (inclusief verzenden).

  Hoe kan ik veilig een camera kopen? (zonder een steen thuisbezorgd te krijgen)
  Waar moet ik op letten?
  Zijn er betrouwbare internetshops met name in de USA? en anders in EU-landen?

  Wie helpt mij verder?
 • Een vriend van me bestelt vaak iets bij Amazon (bij hem boeken). Ik zie dat zij ook digitale camera's verkopen, maar of deze in Great Brittain ook goedkoper zijn weet ik niet.
  Persoonlijk zou ik het niet erg vertrouwen om bij een internetshop in Amerika te bestellen: ik heb al negatieve ervaringen met Nederlandse shops, die dan ineens failliet blijken te zijn. Zo bestelde ik bijvoorbeeld de Stanley Kubrick Collection (heb ik nog steeds niet en is niet meer verkrijgbaar :cry: ) bij DVD-shop Ter horst, gelukkig onder rembours, hier heb ik nooit meer iets van gehoord: je zult er al met creditcard betaald hebben! Misschien is het daarom slim om voordat je iets besteld even te bellen met de betreffende shop en of het om een goede bekende winkel gaat!

  Hoort dit trouwens niet thuis op anders internet?!
 • Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk BTW moet betalen aan de douane, dus dan komt er 19% op de prijs. Kijk voor meer info over btw, invoerrechten e.d. op: http://www.belastingdienst.nl/9229237/t/internet.htm

  Verder verzenden veel Amerikaanse webshops niet naar Europa, ook een aandachtspunt lijkt me.

  [quote:4bd070dd99="honeymaker"]
  gelukkig onder rembours, hier heb ik nooit meer iets van gehoord: je zult er al met creditcard betaald hebben![/quote:4bd070dd99]
  Volgens mij kun je betalingen via creditcard gewoon terug draaien als er niets geleverd is. De creditcardmaatschappij neemt dan contact op met de winkel en die moet aantonen dat zij het produkt ook daadwerkelijk geleverd hebben.

  btw: dit topic hoort niet bij Anders (netwerken).
 • move to..

  t.
 • De creditcardmaatschappij neemt dan contact op met de winkel en die moet aantonen dat zij het produkt ook daadwerkelijk geleverd hebben.

  In mijn geval kon je geen contact meer opnemen met de winkel, omdat het telefoonnummer ineens buiten gebruik was. Post en e-mail kwamen dus ook niet aan.

  Advies: Koop niet op www.terhorst.ws!
 • Nog een puntje om mee te nemen, als die camera kapot gaat zal het een hele opgave worden om je op de garantie te beroepen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.