Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL probleem

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb ADSL via een USb-modem (768 / 128 - downl / Upl) via Planet en sinds een paar weken problemen met verbinding zoeken van sites.

  Ik maak gebruik van XP en mijn verbinding is geshared met mij Xbox Live!. Tevens heb ik een gratis Firewall van ZoneAlarm en mijn Virusscanner is van Norton.

  Wanneer ik verbinding heb met mijn provider kan ik internetten (logisch toch). Goed, wanneer ik dus van 1 site naar een nadere wil dus bv. van Yahoo.com naar Ebay.com wordt er gezegd dat de site niet te vinden is. Dus die opmerking wanneer je Internet Explorer aanklikt als je geen verbinding hebt met de provider.

  Heel vreemd. En wanneer dit gebeurt zie ik bij mijn icoon van ZoneAlarm de linker balk (rood) telkens volledig omhoog schieten (upload kant) en de rechter balk (groen) niet.

  Ik heb al geprobeert ADSL opnieuw te installeren, maar het gebeurt nog steeds. Oh ja en heb ook een andere USB poort geprobeert, maar dat maakt niets uit.

  Ik hoop dat iemand mij hierbij zou kunnen helpen.
 • Zonealarm houdt waarschijnlijk DNS-verzoeken tegen. DNS regelt het omzetten van een sitenaam die voor mensen te snappen is (bv. www.computertotaal.nl) naar een IP-adres dat op internet wordt gebruikt. Als Zonealarm die verzoeken blokkeert, kan de site niet worden gevonden. Probeer het eens zonder Zonealarm, dan weet je het zeker.
 • Bedankt Brigitte W!!!! :D

  ….tot nu toe schijnt het te werken. Maar er moet toch ook een andere manier zijn. Online zijn zonder FireWall vind ik niet echt relaxed.
  :-?
 • Zonealarm doe dit niet standaard, dus waarschijnlijk heb je deze optie op de een of andere manier geactiveerd. Kijk ff in de instellingen of je een dergelijke optie ziet staan en zet deze uit (heb zonealarm op m'n werk helaas niet bij de hand om ff na te zoeken).

  Mocht de optie helemaal niet te vinden zijn, dan kan je zonealarm altijd nog verwijderen en gelijk opnieuw installeren.
 • Ik ken Zonealarm verder ook niet, maar zoek eens op blokkering van poort 53 (DNS).
 • Is het niet zo, dat je ZoneAlarm terug kunt zetten op default settings (standaard waarden)?
  Anders ff deinstalleren en opnieuw installeren. Na installatie zal medegedeeld worden dat instellingen zijn gevonden van de vorige installatie en of je die wil gebruiken, nee dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.