Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Outlook Express adres- en postvakbestanden

J. de Boer
7 antwoorden
 • Ik ben een tijdje geleden overgeschakeld van Windows '98 naar Windows 2000. Alle postvakbestanden (b.v. Postvak IN.idx, Postvak IN.mbx,…) en mijn adresboek (Patrick.wa~ en Patrick.wab) heb ik opgeslagen met de bedoeling om deze opnieuw te gebruiken met mijn Windows 2000 met Outlook Express 5.

  Wanneer ik nu deze bestanden plaats waar deze normaal bij Windows 2000 staan (en Patrick.wa~ en Patrick.wab verander in Administrator.wa~ en Administrator.wab), krijg ik de melding dat deze bestanden beschadigd zijn en verandert er ook niets aan mijn postvakken (ze blijven leeg).

  daarom volgende vragen:
  Kunnen deze bestanden van Windows '98 niet overweg met Windows 2000?
  Kunnen deze bestanden geconverteerd worden?
  Bestaan er desnoods "viewers" waarmee deze bestanden gelezen kunnen worden en waarmee ik eventueel informatie kan knippen en plakken?

  Ik hoef waarschijnlijk niet te benadrukken dat mijn post en adressen vrij belangrijk zijn voor mij.

  Alvast bedankt voor eventuele reacties.
 • Zet de meegenomen bestanden op een aparte plaats op de vaste schijf, en gebruik vervolgens -in Windows 2000- de menu-optie Bestand—Importeren.
 • Als ik het probeer krijg ik een foutbericht: "er is een fout opgetreden tijdens het importeren".
 • Waren de Outlook Express versie dezelfde? Bij het importeren van het adresboek wil dit nog wel eens kritisch zijn - bij de postmappen zou je, met de goede opgave van de OE-versie geen problemen moeten hebben…
 • Bij het proberen om een adresboek te importeren heb ik niet veel keuze, gewoon een adresboek zonder meer importeren vanaf een op te geven locatie. Als ik dit probeer krijg ik iedere keer de melding dat het importeren mislukt is.

  Bij het importeren van de berichten heb ik al verscheidene mogelijkheden geprobeerd maar krijg steeds het bericht dat er op de opgegeven locatie geen berichten kunnen gevonden worden.
 • Helaas kunnen verschillende versies van Outlook Express niet overweg met elkaars *.wab bestanden. De enige remedie is om ze te exporteren als tekstbestand. Deze kunnen in elke versie worden geïmporteerd.

  Het is mij ook nog nooit gelukt om de *.dbx bestanden gewoon te importeren. Gaat inderdaad gepaard met foutmelding. De volgende methode lukt wel, en is zelfs versieonafhankelijk:

  Zorg dat in je nieuwe Outlook Express de map Postvak IN leeg is. Zoek de archieflocatie waar de dbx-bestanden staan, en kopiëer het oude Postvak In.dbx gewoon over die nieuwe heen.

  Jan de Boer
 • [quote:bc59c405fb="J. de Boer"] …Zorg dat in je nieuwe Outlook Express de map Postvak IN leeg is. Zoek de archieflocatie waar de dbx-bestanden staan, en kopiëer het oude Postvak In.dbx gewoon over die nieuwe heen.
  Jan de Boer[/quote:bc59c405fb]

  [quote:bc59c405fb="patrickda"] …en verandert er ook niets aan mijn postvakken (ze blijven leeg)…[/quote:bc59c405fb]

  Werkt ook niet.
  ????

  Zouden er daar geen viewers of conversieprogramma's voor bestaan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.