Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Speedtest

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo!

  Hier weer een nieuwe puzzel:

  Op m'n speedtouch 510i zijn via netwerk-kabels aangesloten: een 20 m kabel voor een AMD 2400 en via een korte kabel een AMD 1700 computer. De ADSL verbinding is dus voor beiden verder gelijk.

  Op Speedtest.nl toont de eerste een downloadsnelheid van 280 kB/sec, de tweede slechts 70 kB/sec. Ik vraag mij af: vanwaar dat grote verschil???

  Afgezien van de processorsnelheid is het enige relevante verschil dat ik kan zien dat de 2400 computer een ingebouwde Nvidia ethernet adapter heeft die met "enhanced 32 of 16 bits" werkt, de 1700 niet, hierin zit een 10/100 ethernet PCI kaartje met RTL 8039 chip. Deze weigert op 100 te werken, alleen op 10 of "auto".

  Kan die "enhanced mode" het 4 voudige verschil verklaren? Wat kan ik doen om ook de tweede computer tegen de 200+ kB/sec te laten downloaden???????????

  Ciao, Henk
 • kan aan de server van speedtest.nl liggen, kan zijn dat je provider even een gedeeltelijke uitval had, kan aan van alles liggen
 • Denk ik niet. Ik heb dit natuurlijk meerdere malen getest, op verschillende dagen.

  Henk
 • Misschien een kabelbreuk, misschien is de TCP/IP-stack verrot, misschien is de kabel niet goed in de netwerkkaart geplaatst, misschien doe je de tests tegelijkertijd en is de bandbreedte maximaal benut, misschien loopt de 'langzame' kabel langs een stopkontakt terwijl hij niet 'geshield' is, misschien….

  Zoals Rynus al zei, kan van alles zijn… Daar kan je geen antwoord op verwachten.

  Maar het is wel vreemd dat die 8039-kaart niet op 100 Mbps wil draaien. Misschien nieuwe drivers installeren!?

  Greetz!!
 • De server van speedtest is redelijk stabiel. Ik meet regelmatig via die site. Als er een dip is, dan zit t bij kwello. Maar je doet er goed aan, eerst alles eens goed na te lopen.
 • Ik heb nu in de 2e computer een nieuwe driver geinstalleerd voor de RTL 8139. Die is nu ook "16/32 bits enhanced" In plaats van 70 geeft speedtest nu 78….. in de goede richting, maar nog lang geen 280!

  Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.