Vraag & Antwoord

Anders (internet)

via pc-anywhere contact met computer over internet, kan dat?

Anoniem
Anakin
8 antwoorden
 • Hoe kan ik met pc-anywhere (of ander programma) controle krijgen over een andere computer die op internet is. Het kan niet via de telefoon, want die is er op de andere lokatie niet. De enige manier is internet. Ik kan niet vinden hoe ik het in moet stellen, en ik begin me af te vragen of het wel kan.

  alvast bedankt
 • Ja hoor, dat kan. Je moet dan een verbinding opstellen via TCP/IP, en dan kun je het IP-adres van de host-computer opgeven.

  Je moet er dan natuurlijk wel zorgen dat aan allebei de kanten de (software-)routers en firewalls goed geconfigureerd zijn.

  Greetz!

  P.S. Klik voor meer hulp op Help -> Help Topics…
 • [quote:b1cf3b9f72="Anakin"]Ja hoor, dat kan. Je moet dan een verbinding opstellen via TCP/IP, en dan kun je het IP-adres van de host-computer opgeven.

  Je moet er dan natuurlijk wel zorgen dat aan allebei de kanten de (software-)routers en firewalls goed geconfigureerd zijn.

  Greetz!

  P.S. Klik voor meer hulp op Help -> Help Topics…[/quote:b1cf3b9f72]Lijkt me nogal gevaarlijk. Staat je deur hiermee niet wagenwijd open voor idioten die hiet lucht van krijgen, met alle gevolgen vandien? Of valt dit mee?

  Jan de Boer
 • Het ip-adres.

  Maar als de computer bijvoorbeeld aangesloten is op kabelinternet van @home, dan staat volgens mij het ip-adres op automatisch. Hoe kan ik dan het juiste IP-adres vinden?
 • In XP: ipconfig
  In win9x: winipcfg

  Het gevaar is niet zo groot, aangezien je expliciet toestemming moet geven, voordat de verbinding gemaakt wordt. Je moet de persoon aan de andere kant natuurlijk wel (kunnen) vertrouwen.
 • ja, en de persoon aan de andere kant dat ben ik zelf :D

  allemaal bedankt voor de antwoorden, ik zal strax eens ff proberen of het wat lukt

  nog één vraagje: Met dat ipconfig of winiqcfg, als ik een netwerk, en internet heb, geeft ie dan wel het ip adres van internet op?
 • Heb je nog nooit Ipconfig gebruikt!? :o

  Als je 2 netwerkkaarten hebt, dan krijg je ook de gegevens van allebei te zien.

  Tevens kun je in de host opgeven dat er alleen een bepaald IP-adres mag inloggen met een bepaald (NT-)userid en wachtwoord. Tevens kun je bepaalde encryptie-methodes instellen en poorten aanpassen zodat port-scanners niets zullen tegenkomen op de standaard-poorten.

  Die help-functie is vrij volledig (tenminste, in de versie die ik gezien heb).

  Greetz!
 • Met IPCONFIG lees je alleen de ip adressen uit van je eigen PC. Als je via een lan contact maakt met het internet krijg je niet je IP-adres van het internet te zien maar van je lan kaart.

  Met het proggie MyWanIP (te donwloaden bij download.com) krijg je deze wel te zien. Naar dit IP adres kan je dan connecten. Over het algemeen veranderd dit niet echt veel, als je maar verbonden blijft.

  Met PCAnywhere kan je bepaalde poorten configureren om verbinding te maken over IP. Als deze poorten aangesproken worden moeten die naar je PC wijzen die je wilt overnemen. Dit toevoegen in je NAT tabel in je router of modem die je gebruikt om op het internet te komen.

  Ik hoop dat het verhaal duidelijk is.

  Groet,

  Stofnest

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.