Vraag & Antwoord

Anders (internet)

steeds op internet met het zelfde IP-adres

Anoniem
Rick Gimpel
6 antwoorden
 • Zoals ik in vorige topics al vertelde ben ik bezig om op afstand met een computer te werken door middel van PC anywhere. Beide computers zitten op internet, en dat is ook de manier van communicatie. Maar als ik het hier thuis op de isdn lijnen even uitprobeer (de andere pc staat nu nog thuis, gaat strax weg) dan lukt dus perfect, ik voer gewoon op de remote het ipadres van de host in, en klaar is kees.

  Maar als de host computer dan opnieuw opstart, of opnieuw op internet gaat, dan krijgt het een ander ip adres (winipcfg) en doordat het een ander ipadres krijgt kan ik er niet meer op komen met de remote. Ik kan het natuurlijk ook allemaal weer aanpassen op de remote, maar dat wil ik niet, omdat die ergens staat waar niemand slim genoeg is om te kijken wat voor ipadres ie dit keer nou weer heeft.

  Mijn korte vraag: Kan ik ook steeds opnieuw op internet met steeds hetzelfde ip adres?

  >>de computer zit nu op internet dmv een isdn modem. Straks als de computer op bestemming is, zal ik via de kabel van @home online zijn.

  alvast bedankt
 • Die vraag zul je aan je provider moeten stellen. Zij regelen de uitgifte van IP-adressen aan hun klanten. Bij een inbelaccount voor persoonlijk gebruik zit er echter nooit een vast IP-adres in. Voor bedrijven heb je wel inbelverbindingen met vaste IP-adressen, omdat zij vaak met een e-maildomein en een mailserver werken.
 • 'K ben d'r bang voor. In ieder geval niet met die ISDN-lijn. Als je daar inbelt, dan kom je in een zogenaamde 'modem-pool' en krijg je een IP-adres naar gelang ze vrij zijn.

  Bij @home heb je waarschijnlijk meer kans dat het IP-adres gelijk blijft of in ieder geval veel minder frequent veranderd. Ik heb nu al 4 jaar Chello Internet en ik heb, meen ik pas 3 IP-adressen gehad. En 1-tje daarvan was omdat er problemen waren geweest op de DHCP-server (die geeft IP-adressen uit) en de database corrupt was geraakt, en 1-tje omdat ik verhuisd ben…

  Greetz!!
 • nouja, hij zit dus (straks) op @home dus we zien het wel.

  Ik ga nu mijn computertje op bestemming brengen, server maken in een netwerkje met nog een andere computer, en dan via afstand over het internet besturen op een paar kilometer afstand. We zullen zien of het werkt, en zoniet, dan kom ik wel weer op het forum. allemaal bedankt voor de antwoorden.
 • Je kan ook registreren bij DynDNS, je krijgt dan een hostnaam en op het moment van aanloggen van je pc, geeft hij zijn nieuwe ip-adres door aan de DynDNSserver, je kan hem dan altijd terugvinden op DNS-naam.
  www.dyndns.com.
  Oeps, zie dat het daar niet gratis is, wel is het gratis bij http://www.dyndns.org/services/dyndns/ (tot 5 domeinen)
 • Er is ook zoiets als noip.org. Het is een tijd geleden dat ik er geweest ben en dus niet zo heel zeker van de juiste schrijfwijze van de url. Ik had vroeger ook het probleem met de kabelverbindng en floating IP

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord