Vraag & Antwoord

Anders (internet)

CD-ROM speler begint met lezen, maar dan....?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds kort heb ik een probleem waarvan ik de oorzaak niet weet: als ik een cd-rom in mijn half jaar oude AOpen 52x CD-Rom speler stop, begint deze te lezen, maar houdt-ie er na een seconde of 3 weer mee op. Het lampje brandt, en je hoort 'm een paar keer ronddraaien, maar dan stopt het gewoon. En het gekke is dat het een maand geleden nog wel werkte :-?

  Ik heb al geprobeerd om in configuratiescherm de cd-rom eruit te gooien, maar bij de volgende keer opstarten is ie keurig weer te vinden. Ook het bios vindt hem.

  In mijn kast ziet het er als volgt uit: op IDE-0 hangt een 20.4 GB als Master en een 4.4 GB als Slave, en op IDE-1 zit de CD-Rom als Master en een Lite-On 48*12*48 brander als Slave geïnstalleerd. Kan het hieraan liggen en moet ik gewoon de configuratie in de kast aanpassen? Maar het heeft eerst wel gewerkt op deze manier, dus waarom nu niet?

  In configuratiescherm staat bij eigenschappen van de speler: "doel-id: 0" en "nummer van logische eenheid: 0". Voor de brander (Die het overigens prima doet hoor) staat de doel-id op 1 en nummer van logische eenheid op 0. Moet ik hieraan iets veranderen en zo ja, waar kan dat dan?

  Ik hoop dat iemand een oplossing heeft voor dit probleem want het begint best irritant te worden!

  Groeten,

  Tim
 • Mogelijk is het lensje vuil. In de PC-winkel kan je schoonmaak-CD's kopen e.d.
 • Je heb verschillende cd's geprobeerd? Ik heb dit probleem alleen als de computer het formaat wat er op de cd staat niet aan kan, of als de cd is beschadigd.
  [quote:70de451e81="TeeGee"]Ik heb al geprobeerd om in configuratiescherm de cd-rom eruit te gooien, maar bij de volgende keer opstarten is ie keurig weer te vinden. Ook het bios vindt hem.
  [/quote:70de451e81]Als je wil dat je computer hem niet meer vind, moet je em los halen in je computer. Loshalen van alleen de IDE kabel of alleen de stroom kabel (geloof ik) is genoeg. Maar waarom zou je em eruit willen halen? En je kan em ook disablenen. Zelfde idee als deïnstalleren, alleen kan je em ook weer gemakkelijk enablenen, zonder schroevendraaien (softwarematig dus).

  Jochem

  PS: Dit hoort bij anders (hardware) thuis.
 • Probleem komt bij alle cd's voor, ook nieuwe "echte" dus geen cd-r(w)'s.
  De oplossing lijkt dus te zijn: schoonmaken?
 • Ik zou het proberen: niet geschoten is altijd missgeschoten. Het kan ook, dat je CD-speler gewoon gaar is. Helaas, ik kan dat allemaal niet beoordelen van hieruit. :D
 • Heb je misschien clone cd op je pc staan??

  geinstalleerd natuurlijk :wink:
 • Hmmm… Dit is zekers 'Anders ([u:d0afb58fb3]internet[/u:d0afb58fb3])'

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.