Vraag & Antwoord

Anders (internet)

virus

Anoniem
Ben Jonson
11 antwoorden
 • ok krijg in mijn outlook 2000 constant email met een virus vandaag.
  vandaag wel al een stuk of 60 gehad norton houd ze wel tegen en verwijderd ze wel maar steeds als ik mij aanmeld of outlook open krijg ik weer een paar hoe kan ik dat stop zetten zonder mijn pop3 acount stop te zetten want ik wil wel mijn outlook blijfen gebruiken.
  het gaat om sobig f@mm .
 • sjah jij bent niet de enige …

  Ik hoor verhalen om me heen van mensen die zo 50 mailtjes per uur krijgen …

  en dat voor een mail virusje
 • ja maar weet je ook wat ik er aan kan doen of is er nix aan te doen.
  ik bedoel norton herkent ze wel maar als ik afsluit en ga later weer internetten en kijk in mijn outlook dan komen ze weer
 • Helaas, daar kan je niks aan doen.
 • Ik krijg bijna nooit virussen. Maar ja, mijn vrienden en kennissen zijn over het algemeen IT-ers die Outlook verfoeien :lol:
 • bedoel je dat je geen outlook gebruikt.
  en komt het niet in andere mail programma's voor dan.
 • Jawel, het kan wel voorkomen, maar het typerende van dit virus (net zoals veel virussen) is, dat het zich [i:62b9a473f0]verspreidt[/i:62b9a473f0] via het Windows adresboek. Als jouw naam en e-mailadres in zo'n adresboek staat, krijg jij het dus ook toegestuurd :D . Gebruik je daarentegen een e-mailprogramma dat onafhankelijk is van het Windows adresboek (maar z'n eigen adresboek heeft), ben je daar dus immuun voor. :)
 • [quote:0c62009a79="Ben Jonson"]Jawel, het kan wel voorkomen, maar het typerende van dit virus (net zoals veel virussen) is, dat het zich [i:0c62009a79]verspreidt[/i:0c62009a79] via het Windows adresboek. Als jouw naam en e-mailadres in zo'n adresboek staat, krijg jij het dus ook toegestuurd :D . Gebruik je daarentegen een e-mailprogramma dat onafhankelijk is van het Windows adresboek (maar z'n eigen adresboek heeft), ben je daar dus immuun voor. :)[/quote:0c62009a79]Met dat adresboek sla je de spijker op de kop! Is overigens door deze of gene wel veel vaker opgemerkt. Ik kan niet beoordelen hoe andere mailprogramma's omgaan met dat adresboek, maar zelf gebruik ik al enkele jaren helemaal geen Windows adresboek meer, veel te gevaarlijk, ik laat het leeg! Alle e-mail adressen die ik bewaar zet ik in een txt-bestandje ergens op een andere partitie. Is maar een heel klein beetje meer werk met kopieëren en plakken.
  Verder haal ik altijd zo gauw mogelijk de mailbox leeg, en archiveer de mailtjes die ik wil bewaren naar een aparte lokatie.

  Jan de Boer
 • Of die methode je zal vrijwaren van verspeiding is nog maar de vraag. Ik citeer een klein stukje:

  "Nadat het Sobig-F virus een computer besmet heeft, probeert het zichzelf verder te verspreiden naar e-mailadressen die het aantreft in bestanden met de volgende extenties: DBX, HLP, MHT, WAB, EML,
 • en dan heb ik gewoon maatjes die het gek vinden dat ik niet wil dat ze mij in hun adressenboek zetten …

  Maar goed … een ander trapte weer in die jbdmgr hoax en ging iedereen meeltjes sturen dat ze een virus hadden :lol: …

  hehe …

  Aan je vrienden herken je jezelf he :p


  Ps ik heb geenvrienden … dus ik ben niet :o
 • [quote:f549c39744="Ben Jonson"]Of die methode je zal vrijwaren van verspeiding is nog maar de vraag. Ik citeer een klein stukje:

  "Nadat het Sobig-F virus een computer besmet heeft, probeert het zichzelf verder te verspreiden naar e-mailadressen die het aantreft in bestanden met de volgende extenties: DBX, HLP, MHT, WAB, EML,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.