Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Chmod in ftp-programma

Anoniem
J. de Boer
3 antwoorden
 • Ik heb van mijn vorige posting over php het een en ander geleerd. Maar het roept een nieuwe vraag op. Nl. ik constateer dat ik met mijn WS-FTP LE wel een chmod kan geven, de door het programma default voorgestelde instelling is dan rw-r-r. Echter zoals ik nu ontdek, kan ik er niet de status van elke file mee zien. Als ik nl. een bepaalde file ingesteld heb op rw-rw-rw, dan kan ik dat achteraf niet zien, en dat zou toch wel handig zijn. Heb ik hier de pro-versie voor nodig, of is er een ander FTP-programma dat die leesoptie wel heeft?

  Jan de Boer
 • Dit heeft natuurlijk niets met "Webprogrammeren te maken, ik verplaats de topic dus naar "Anders (Internet)".
 • [quote:a451ca2cda="Bill Gates"]Dit heeft natuurlijk niets met "Webprogrammeren te maken, ik verplaats de topic dus naar "Anders (Internet)".[/quote:a451ca2cda]O.k. je hebt wel gelijk. De vraag kwam voort uit een andere vraag, en die ging over php en het chmod van bepaalde files wat daarvoor nodig was. Vandaar dat ik dit topic ook daar plaatste.

  Blijf uiteraard nieuwsgierig naar een antwoord.

  Jan de Boer

  Edit:
  Ook een vraag waar ik nog niet eerder mee te maken heb gehad:
  Bij aanklikken van chmod zie je drie categorieën gerechtigden, owner (is duidelijk), Group en Others. Vraag me even af wat ik me hierbij moet voorstellen. Groepen die met een password speciale rechten hebben? En hoe regel je dat dan? Wordt dat in de betreffende file dan zelf geregeld met een of ander script? Of worden profiderside verschillende rechten toegekend. Kortom ik ben niet te lui om te zoeken, heb ik al gedaan, maar tot nu toe geen antwoord gevonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.