Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Multi-PC modem ideaal voor internetdeling voor twee PC's?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik wil samen met mijn huisgenoot ADSL nemen en dan verdelen op twee computers: die van hem en die van mij. Via Tiscali kun je nu goedkoop ADSL nemen, waarbij je ook nog eens korting krijgt op de modem. Dit lijkt ons zeer interessant.

  Met een Multi-PC modem moet je eenvoudig het internet kunnen delen, maar hoe werkt het precies? Werkt het als een router, of moet er altijd één PC aan blijven staan als de ander ook wil internetten? Heb je nog extra netwerkkaartjes nodig of iets dergelijks? Ik hoop op snelle reactie!

  Alvast bedankt!
 • Harm Jan,
  Een multi PC modem is inderdaad een router. Je hebt naast deze mode / router een netwerk kaart in je pc nodig en natuurlijk kabels.
  Je sluit de PC modem aan op je ADSL splitter.
  Beide PC's sluit je op de router aan.
  Ik grbeuik zelf HCCnet. Hierbij heb ik een CD gekregen waarmee je de router kunt instellen (username / wachtewoord etc). Dit doe je bij beide PC.
  Je maakt hierbij een netwerk tussen beide PC's die onafhankelijk van elkaar op het internet kan. Dus er hoeft niet een bepaalde PC aan staan.
  Wel moet je er om denken dat bij gebruik van meerdere PC's je snelheid naar beneden gaat. En je moet er om denken dat je het netwerk t.o.v. elkaar goed insteld.

  succes grt Daany

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.