Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Wel of geen adsl beschikbaar?!

Anoniem
AoM
8 antwoorden
 • Als ik de postcode check doe staat er bij "normale" lijn adsl beschikbaar maar bij "Isdn" staat er dat er geen adsl beschikbaar is.
  Ik heb nu Isdn betekent dat dat als ik adsl wil dat ik dan weer over moet stappen naar een normale telefoonlijn? (als dat uberhaubt al kan)
 • Das idd vreemd. Ik zou eens een mailtje sturen naar de provider bij wie je checkt.

  Jochem
 • Als je die postcode-check van MXSTREAM (KPN) doet, kan je idd wel vreemde dingen tegenkomen. Mijn buren kregen bv. de melding dat hun huis te ver van de centrale lag terwijl wij wel gewoon ADSL hebben. :D

  Gewoon ff met de provider bellen dus.
 • Tja ehm bellen…

  2 maanden geleden ofzo kreeg ons dorp adsl ik wilde toen adsl bestellen maar volgens de postcode check was de afstand tot de centrale te groot.
  Ik had toen gebeld waarom ik geen adsl kon krijgen en de buren wel ze zeiden dat de afstand echt te groot was. Toen belden ze een week later terug dat adsl toch wel kon :-? (vage gasten daar). Ik had toen adsl basic besteld toen ik er een maand later nog steeds niks van gehoord had belde ik nog een keer ze konden niks vinden over een adsl aanvraag :evil:. Naja ik dacht bestel ik het nog wel een keer, zeggen ze dat het niet kan "als de postcode uitwijst dat het niet kan kunnen wij ook geen adsl leveren".

  Dus ik vraag me af of dat bellen wel zin heeft want ze werken toch alleen met die #@! postcode check, gaat dat met alle providers zo?
  Ik heb nu wanadoo.
 • Op http://www.internetten.nl/ kun je ook een postcode-check doen. Voor zowel ADSL (Mxstream en BBned) als kabel.

  Misschien dat BBned het wel kan leveren!? :wink:

  Tevens kun je op http://www.speedtest.nl/ middels een postcode-check kijken, via welke providers, met welk abonnement, welke snelheid behaald wordt.

  Greetz!
 • Ik had nog een x gebeld naar wanadoo. Daar zeiden ze dat het kan kloppen dat adsl voor een analoge lijn wel beschikbaar is, en voor isdn niet. Ik zou dan eerst een analoge lijn moeten aanvragen en daarna adsl aan vragen. :-? Dan moeten ze nog een lijnmeting doen, als dan blijkt dat het toch niet kan moet ik weer isdn aanvragen :-? vaag
 • BBned gebruikt dezelfde database als KPN (heet trouwens gen MXstream meer). Alle providers gebruiken die database óók.
  Het kan trouwens makkelijk dat het bij iSDN niet gaat! Dat betekent gewoon dat de ISDN centrales níét geschikt zijn gemaakt voor ADSL :-(
 • BBned is volgens mij in een nog kleiner gebied beschikbaar als kpn, aangezien het over het netwerk van kpn gaat (mxstream netwerk dus, wat nu anders heet… 8)). BBned maakt namelijk gebruik van zogenaamde 'line-sharing'. Geen idee of het eigenlijk ook gebruik maakt van andere adsl netwerken… dan zou het namelijk mss wel kunnen met BBned.

  Kijk eens bij Demon, die hebben adsl over kpn én over bbned. En is ook nog een goeie provider ;).

  Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.