Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Surfeschiedenis wordt niet meer bewaard

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds kort, (ik denk na het gebruik van "Super Cleaner") wordt als ik op de knop 'Geschiedenis' klik in de geschiedenisbalk alleen de bezochte sites getoond als ik op 'beeld' - 'op veld meest bezocht' klik. Als ik op 'Op datum' klik worden de onderverdelinge van 'Vandaag', Vorige week, ' Twee weken geleden' niet geopend als ik erop klik. En ik zie nu dat dat ook die onderverdeling zelf al niet meer verschijnt.

  Ik heb gekeken bij: C:\Documents and Settings\mijn naam\Local Settings\Geschiedenis\History.IE5 en alle mappen die daaronder staan en waarvan de namen beginnen met MSHist01datum zijn leeg. Ik denk dus dat de surfgeschiedenis niet meer wordt opgeslagen, of meteen weer wordt gewist. Immers de betreffende mappen bestaan wel. ook die welke vandaag werd aangemaakt.

  (Ik gebruik Windows XP Pro)

  Iemand een idee hoe ik dat kan herstellen?
 • Als je SuperCleaner nog steeds gebruikt, ga naar Internet Privacy - selecteer je browser en haal vinkje weg bij: Erase the web browsing history.
 • Ik heb inderdaad hetzelfde probleem (windows98)
  de vorige opolossing werkt niet
  hopelijk meer reacties
 • In SuperCleaner heb ik dat vinkje al enige tijd geleden weer weggehaald. Maar nog steeds wordt de geschiedenis niet opgeslagen.
 • :D :D :D
  Ik heb zelf de oplossing gevonden.

  Als je op de button 'Geschiedenis' klikt, wordt er aan de linkerkant van je Internet Explorervenster een paneel geopend met de titel 'Geschiedenis' . Bovenin staat: 'Beeld' en rechts daarvan 'Zoeken'. Als je op 'Beeld' klikt komt er een rolmenuutje waarin je kunt opgeven hoe de surfgeschiedenis getoond moet worden:

  + op datum
  + op website
  + op veld Meest bezocht
  + op veld Volgorde vandaag bezocht

  Afhankelijk van het aantal dagen dat je hebt opgegeven in het Internet Explorer Eigenschappenscherm onder Geschiedenis bij: 'Aantal dagen dat pagina's in de map geschiedenis worden bewaard', wordt er als je onder Beeld 'op datum' kiest een boompje met dagen getoond, dat begint met 'Vandaag' en loopt dagsgewijs en weeksgewijs op. Door op de gewenste dag of periode te klikken krijg je de sites te zien die je toen hebt bezocht.

  Die surfgeschiedenis werd niet meer getoond nadat ik in de McAfee virusscanner (versie 6.02.3000) had aangevinkt: 'Enable Internet Filter'.

  Oplossing:
  Dubbelklik op het McAfee Vshield schildje onderin de werkbalk naast de klok.
  Klik op de knop 'Pick a task'
  Klik 'Change my VirusScan settings'
  klik 'Configure VShield background scanning'
  haal vinkje weg bij 'Enable Internet Filter'
  klik op 'Apply settings', daarna 'Cancel' en verlaat McAfee weer
  Start Internet Explorer daarna opnieuw op en de surfgeschiedenis wordt wel weer getoond.

  SuperCleaner had er dus niets mee te maken.

  Ik hoop dat anderen hiermee ook geholpen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.