Vraag & Antwoord

Games

halo/hl2

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Het viel mij op dat halo heeel veel overeenkomsten had met hl2, ze hadden bijvoorbeeld de zelfde medikits en heel veel kleine dingen waar ik zo niet op kom lijken op elkaar. Is dit iemand anders ook opgevallen? Mischien zelfde engine alhoewel me dit erg onwaarschijnlijk lijkty aangezien valve daar 5 jaar aan gewerkt heeft of zelfde models….

  (p.s en begin niet met ja wie download er nou hl2 gun valve grote break maar er zitten volgens mij nog neit eens licenties aan verbonden dus kunnen we het ook niet illgeaal noemen en het meeste mist toch nog ik zou het nog niet eens een halve demo noemen…Het is toch een grote stunt van valve wie sluit de computer met source aan een netwerk dat toegang heeft tot het internet , als hij met microsoft systemen werkt)
 • grappig, de helft van je bericht zit vol met verontschuldigingen. Voelt het toch niet zo lekker?
 • Lijkt me een simpele verklaring voor als dingen op elkaar lijken. Die gasten van hl2 houden de spellen van de concurrentie vast goed in de gaten. Dus zo vreemd is het niet dat ze zich op een populaire titel als Halo laten inspireren.
 • ik voel me helemaal niet schuldig alleen er zijn nogalw at gasten dei zich er aan storen….
 • 'men' zal zich eerder storen aan je spelling & tiepvautte … ;)

  Toen de eerste plaatjes van de Hellbender in UT'03 te zien waren schreeuwde ook een stelletje halve zolen dat het van HALO zou zijn gejat.
  Feit was dat het voertuig in kwestie gewoon redelijk 'standaard' is. Een 'buggy'-achtig voertuig lijkt nogal gauw op de 'Warthog' van HALO zonder dat er sprake is van een directe kopie.

  Zo zal dat met meer onderdelen het geval zijn. Een medkit is gewoon een of andere container met een rood kruis. Tenzij je iets radicaal anders verzint is de kans dat het lijkt op iets uit een ander spel (of film) niet bepaald klein.

  Het is juist een voordeel aangezien de herkenbaarheid van dit soort onderdelen het leren van het spel makkelijker maakt.

  Bovendien : wie zegt dat HL2 dat van HALO heeft 'gekopieerd' ?
  Misschien hadden ze gewoon hetzelfde bron-materiaal … dat verklaart het net zo makkelijk. Niet alles komt helemaal uit de fantasie van de makers …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.