Vraag & Antwoord

Games

RPG: Gothic II

Anoniem
jammah
8 antwoorden
 • Een paar dagen geleden heb ik een demo van Gothic II gespeeld, (het is al een jaar uit! en sinds augustus ook in het Engels) en die vond ik er veelbelovend uitzien. Iemand al gespeeld? Deze gaat zeker op mijn verlanglijstje. Er is ook al een uitbreiding verschenen, maar die is alleen nog maar in het Duits (de demo die ik speelde trouwens ook, en dat viel niet tegen, de stemmen klonken een stuk 'echter' dan de nagesynchroniseerde films.)
  Hier is een review: http://www.gamershell.com/reviews_Gothic2Review.shtml

  hier de demo: http://www.3dgamers.com/dl/games/gothic2/gothic2-demogerman.exe.html
  Hij is vast ook nog wel ergens anders te downen, even zoeken.

  hier de officiele site:http://www.gothic2.com/
 • Ik had er al wel wat van gehoord, ik zal de demo eens proberen, maar dan wel in het engels, duits is niet mijn favoriete taal :)
 • Ik krijg het spel zaterdag. Een vriend van mij had het liggen, maar vond er niet veel aan. Ik vond de demo veelbelovend; Je kunt bij verschillende gilden gaan om een vak te leren en er zit vrij veel dialoog in. Het deed me vagelijk aan Morrowind denken, maar het schijnt wel wat lineairder te zijn.
  De controls zijn wel even wennen, maar je kunt ze ook aanpassen natuurlijk.
  Waar heb je een Engelse demo gevonden dan?
 • Ik heb geen engelse demo gevonden, ik dacht dat die er was, maar die is er niet volgens mij :(
 • Ik heb hem ook niet kunnen vinden.
 • Als ik tijd heb, download ik de Duitse versie wel even denk ik. Ik heb binnekort toch een Duits leestoets, vandaar :p. Ik zag hem namelijk laatst in de winkel staan, maar ik vond hem wel wat duur (49,99 voor een spel van een jaar oud :o )…
 • De Engelse versie is nog niet zo oud; van afgelopen zomer.
 • ik heb ghotic 2 in het duits gespeeld. en ik kan zeggen dat het een zeer leuk en spannend spel is. toch heeft het een aantal minpunten waar je vooral als beginner tegen aankunt lopen

  1. de besturing.
  de besturing is heel ingewikkeld en erg moeilijk als je begint. je moet hier behoorlijk mee oefenen voordat je begint. vooral het inventarissysteem en het vechten vergen enige handigheid.

  zwaardvechten gaat als volgt. je maakt kombinaties door op de vechttoets te drukken en een pijltjestoets in te drukken. de simpelste combinatie is links rechts links rechts. dit moet je goed timen. dan kun je een vloeiende beweging maken. time je echter verkeert,dan laat je character het zwaard zakken en kan de tegenstander een aanval uitoefenen.

  je kunt meer kombinaties maken zoals links, rechts, naar voren, rechts, links rechts. ook een aantal keer naar voren maakt een mooie combinatie (4 x) de basis is echter links rechts.

  2 de moeilijkheid in het begin. in dit spel is het zo dat er als je begint ook monsters rondlopen die je pas veel later (lvl 20) kunt verslaan. het kan voorkomen dat je toevallig zo'n monster tegen het lijf loopt in het begin

  3 de opdrachten. veel opdrachten zijn te onduidelijk. zo kun je moeilijk een bepaald persoon of locatie vinden. ook moet je zelf dingen uitzoeken.

  toch is ghotic een aanrader. probeer wat hints op te doen door faqs te bekijken.
  het spel bevat veel rpg en hack n slash elementen en is dus voor rpgers erg leuk. doordat je keuzes hebt voor bepaalde campen kun je het ook nog eens over nieuw spelen met een totaal andere verhaallijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.