Vraag & Antwoord

Games

UT server

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ik heb een vraag.

  Ik speel zelf al een tijdje UnrealTournament on-line en nu krijg ik in Januari een server thuis staan.

  Het gaat om een Pentium 3 500 mhz met 512 MB geheugen.
  Hardeschijfruimte is er zat.

  De server word gebruikt voor data opslag en om te downloaden. Ook kunnen goede bekende van mij op m'n FTP server inloggen.

  Nu wil ik, als het nog kan, er ook een UT-server bij draaien.
  Is dit mogenlijk op deze computer. En is mijn ADSL verbinding goed zat.

  Mijn verbinding: http://signup.solcon.nl/dsl/product_specs.php?id=2158&agent;=&postcode;=5467kr&huisnr;=56&soort;=bedrijven

  Als het op dit systeem kan draaien, hoe maak ik precies een UT server? Ik wil dat er alleen maar snipers zijn en dat er niet gecheat kan worden.

  Wie kan mij antwoord geven?
  Alvast bedankt.
 • UT? Dat zou ik echt niet meer doen nu. Je pc is er wel geschikt voor maar het spel is dermate oud dat het niet echt nuttig is om er een dedicated game op te draaien. Als je wat nieuwere hardware had kon je sof en Ut2003 spelen en die dus ook zelf hosten. Voor een FTP is ie snel genoeg, maar een UT game hosten en tegelijk je FTP open hebben staan kan niet. Te weinig kracht, en je adsl lijn kan dat ook niet aan.

  Als je eens een UT game wil hosten moet je gewoon eens start game>dedicated doen dan kan je zien hoe weinig mensen er nog spelen. Sniperarena staat ook bij start online game. Waar weet ik niet meer, lang niet gespeeld :wink:

  Als je echt een 24/7 server wil maken kan je die software downloaden. Draai UTpure, dan kan je iig geen aimbots gebruiken. Radarhacks werken dan nog wel :)
 • (1) laat je niet door andere voorschrijven welk spel je een server start …
  Het zijn tenslotte jouw centen ;)

  (2) Je upload-snelheid is het belangrijkste en die is te beperkt om er een echte serieuze spel-server van te maken. Zeker als je er daarnaast nog andere servers zou willen laten lopen.
  Reken op een 4-6 spelers maximum voor jouw verbinding.

  Voor meer info over servers voor UT (en UT'03) : http://theadminpage.com/

  btw :
  de beste beveiliging tegen cheaters is alleen met vrienden spelen …
  Cheaters zul je op een kleine server zoals de jouwe nauwelijks tegenkomen. Laat je dus niet onnodig bang maken.
 • Bedankt voor de tip.

  Op die website is inderdaad veel te vinden !!
  Daar kom ik wel mee vooruit.

  Maar ik denk, omdat ik maar max een 6 player server kan zijn, dat ik dan de UT-server maar laat zitten. Het was ook maar een idee voor als het nog kon.

  Maar toch bedankt !!
 • [quote:03642aa25e="Salv"]Als je eens een UT game wil hosten moet je gewoon eens start game>dedicated doen dan kan je zien hoe weinig mensen er nog spelen. Sniperarena staat ook bij start online game. Waar weet ik niet meer, lang niet gespeeld.[/quote:03642aa25e]

  Dit is dus niet waar, sinds de komst van UT2K3 is UT populairder dan ooit.
  Als je in je serverbrowser UTGames aanklikt zal je zien dat er waanzinnig veel servers binnekomen (meer als bv 1 jaar terug) en waar het nog druk is ook. Als je naar 2003 kijkt is er niet veel te beleven. Dat heeft mede als oorzaak dat 2003 te veel op quake lijkt en dan met name de figuren die erin rondlopen. Het gaat allemaal wat houteriger en ze zien er onwerkelijk uit voor zover je dat kan zeggen natuurlijk.
  Ik vind dat je dat moet doen die server draaien alleen max 4 players toelaten anders gaat de zaak laggen.

  Twee maten en mezelf hebben zelfs serverruimte gehuurd om een sniperserver te gaan draaien dat zou je ook kunnen doen om de kosten te delen en dan kunnen er meer mensen op door de snelle verbinding.
 • raar … ik wist niet dat je in quake van die gekke sprongen kon maken.
  of dat ze levels hadden met een andere kleur dan bruin …
 • Ja inderdaad, Quake is nogal kleurrijk. Veel rood, lava overal, rare guns en nog gekkere geluiden. Het valt niet te vergelijken. Dat je maximaal 4 players kan hebben is je eigen zaak. 8 zou ook makkelijk kunnen. Ligt allemaal aan je verbinding en cpu.
 • Quake kan makkelijk als game-server op die PC gedraaid worden , Quake III Arena en Team Arena draaien al goed op een PII 333 MHz .
 • *zucht* de computer zelf is absoluut niet het probleem want servers eisen minder dan de client-software simpelweg omdat ze geen beeld hoeven te tonen. Op zich is de hoeveelheid geheugen pas belangrijk als je meerdere servers tegelijk wilt hebben.
 • Ik heb ook gemerkt dat UT2003 minder servers laat zien dan dat er werkelijk zijn. Als je q-tracker gebruikt dan zijn het ineens veel meer.
 • UT leeft nog steeds hoor, en meer als voorheen mischien wel.
  Er zijn gigantisch veel UT servers en het is nog druk ook!
 • Ik keek net gewoon even in UT hoeveel servers en spelers er zijn:

  Servers: 2608
  Spelers: 4377

  Het belangrijkste is of je het spel leuk vind, niet de hoeveelheid mensen.

  Ikzelf speel nog steeds met heel veel plezier Unreal 1.

  Keek net even:

  Servers: 74
  Spelers: 108

  In werkelijkheid zijn er in Unreal 1 nog een paar duizend spelers over, en die spelen het spel nog steeds met veel enthousiasme.

  Mijn clan huurt nog steeds 2 Servers die in New York staan.

  Zoals gezegt het gaat om je eigen plezier in het spel en niet om de hoeveelheid mensen.


  Wij hebben bijna elke week een clanmatch, waarbij mijn clan (the Celtic Warriors) het zeker niet slecht doet, bijna al onze spelers staan in de top 10 van de wereldranglijst :).

  Ikzelf sta gemiddeld op de 4e plek van de wereldranglijst, is toch cool.

  En met de verbinding die je hebt, waarschijnlijk moet je het bij een bescheiden server van 4 tot 6 spelers houden. Maar dan heb je wel je eigen server :) , ook cool :)

  En je computer is meer dan voldoende om een UT server te kunnen draaien.

  Installeer ook eens je oldschoolmod in UT dan kun je ook nog gaan spelen in de oude en met veel plezier gedraaide Unreal 1 servers.

  Voor de meeste Unreal 1 servers geldt wel: geen typekils, geen spawnkills en bijna alle servers draaien anti bot programmas zodat er niet gecheat kan worden.

  Kijk ook eens op www.teamspeak.org, hier kun je gratis een teamspeakserver downloaden en de bijbehorende client programmas.

  Directe link naar de downloads: http://www.teamspeak.org/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index

  Voor de duidelijkheid, je moet de server downloaden en installeren, en om de server binnen te gaan moet iedereen (ook degene die de server draait) de client downloaden en installeren.

  Plaats de logininfo op je website voor je meedraaiende dedicated teamspeak server.

  Wij huren hem van dat bedrijf maar je kunt hem heel gemakkelijk ook thuis(gratis) draaien, de bandbreedte die het inneemt is werkelijk subliem weinig terwijl de geluidskwaliteit en verbinding zonder meer fantastich is.

  Echt het is een fantastich programma en zoals ik al zei de teamspeakserver neemt te weinig bandbreedte in om de UT server te kunnen storen.

  Zolang je het niet commercieel gebruikt is het totaal freeware.

  Echt een tip ! ! !
 • Euuh ik bedoel fantastisch en niet fantastich :)
 • Oh als je de teamspeakserver installeerd krijg je meteen twee inlognamen:

  Admin en superadmin met bijbehorende wachtwoorden, beide moet je opschrijven voordat je verder gaat met installeren.

  Je kunt ze naderhand nog veranderen, maar als je ze niet hebt kun je niet inloggen en dus ook niks meer veranderen :D
 • Teamspeak is fijn, gebruik ik met vriende als we samen Wolf ET op interenet doen.
 • [quote:6f99740cc2="Salv"]UT? Dat zou ik echt niet meer doen nu. Je pc is er wel geschikt voor maar het spel is dermate oud dat het niet echt nuttig is om er een dedicated game op te draaien. Als je wat nieuwere hardware had kon je sof en Ut2003 spelen en die dus ook zelf hosten. Voor een FTP is ie snel genoeg, maar een UT game hosten en tegelijk je FTP open hebben staan kan niet. Te weinig kracht, en je adsl lijn kan dat ook niet aan.

  Als je eens een UT game wil hosten moet je gewoon eens start game>dedicated doen dan kan je zien hoe weinig mensen er nog spelen. Sniperarena staat ook bij start online game. Waar weet ik niet meer, lang niet gespeeld :wink:

  Als je echt een 24/7 server wil maken kan je die software downloaden. Draai UTpure, dan kan je iig geen aimbots gebruiken. Radarhacks werken dan nog wel :)[/quote:6f99740cc2]

  je weet duidelijk niet waarover je het hebt, een bijwijze van spreken nog op een pentium 90. Dit komt doordat de server geen 3d drawing doet. Hij heeft dan ook geen 3d kaart nodig. (sof2runner voor dedicated servers). Bij mij geeft die adsl link een fout aan. Je hebt in ieder gaval minimaal 512 up nodig wil je een goede server draaien.
 • [quote:8310d7ef86="warsnake"]Ik heb ook gemerkt dat UT2003 minder servers laat zien dan dat er werkelijk zijn. Als je q-tracker gebruikt dan zijn het ineens veel meer.[/quote:8310d7ef86]

  als ze te hoge ping hebben worden ze vaak automatisch weggelaten. (is in veel spellen zo)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.