Vraag & Antwoord

Games

Games spelen op PC met XP

Anoniem
rlvdijk
7 antwoorden
 • Hoi

  Ik heb n PC met win98SE maar wil een nieuwe PC gaan kopen. Alle nieuwe PC hebben tegenwoordig XP.
  Kan ik nu mijn games gebruiken op mijn toekomstige PC? Welke games doen het evt niet??

  Wie weet het?
  Rookie..
 • Noem anders eens wat games die je wilt gaan spelen, das wel zo makkelijk!
  Alle nieuwe werken vanzelfsprekend op XP!
 • [quote:4a6f6c9d85="honeymaker"]Noem anders eens wat games die je wilt gaan spelen, das wel zo makkelijk!
  Alle nieuwe werken vanzelfsprekend op XP![/quote:4a6f6c9d85]


  GP4, NOLF1 + NOLF2, James Bond Nightfire, Hitman…

  Rookie
 • [quote:960bd25915="Rookie Best"][quote:960bd25915="honeymaker"]Noem anders eens wat games die je wilt gaan spelen, das wel zo makkelijk!
  Alle nieuwe werken vanzelfsprekend op XP![/quote:960bd25915]


  GP4, NOLF1 + NOLF2, James Bond Nightfire, Hitman…

  Rookie[/quote:960bd25915]
  Van Hitman weet ik het zeker; de andere spellen zijn volgens mij recent genoeg. Ik heb maar zelden dat ik oude spellen niet kan draaien. De enige die ik ben tegengekomen is Normality een oude krakadventure uit 1995 die nog voor Dos geschreven is, dus in jou geval maakt het volgens mij niets uit.
 • Vrijwel alle spellen (en programma's in het algemeen) die minder dan vijf jaar oud zijn doen het ook op XP (er zijn uitzonderingen bv. ANNO1602). Alles dat ouder is dan dat maar wel voor windows geschreven is word al meer problematisch maar zouden het ook wel onder XP moeten doen. De echte problemen beginnen bij programma's die voor DOS zijn geschreven. Er zijn uitzonderingen die het wel doen onder XP maar het beste is om er van uit te gaan dat deze het niet doen.

  Er zijn weer programma's die pogen dit soort programma's weer draaiende te krijgen onder XP. Het beste is op het moment DOSBox.

  Google –> DOSBox

  versie 0.60 is het meest recent
 • Bijna alle spellen draaien onder XP. En dan nog, je kunt de compatibiliteitsmodus gebruiken. Ik heb nog nimmer problemen gehad met spellen onder Windows XP. Zelfs "zdoom2" draait! Zdoom is doom2 in een software opengl jasje. Speel doom2 op 1280x1024 :D

  Tip: Een heel oud DOS spelletje dat perfect werkt onder Windows XP is "Jetpack". Moet je eens proberen, het is freeware en bevat over de 100 levels plezier. En is dat niet genoeg, download er dan nog 700.

  Wist je dat Windows XP een heuse command.com heeft :o DOS versie 5.
 • [quote:34a23f8a4a="Jimmy"]Tip: Een heel oud DOS spelletje dat perfect werkt onder Windows XP is "Jetpack".[/quote:34a23f8a4a]

  Volgens mij heb ik dat nog gespeeld op een XT meer dan tien jaar geleden. Mijn oude gevoelens aan dat tijdperk herleven weer :lol: -> zeker nu Ion Storm het voor elkaar heeft gekregen Deus Ex 2 niet geschikt te maken voor Geforce mx-kaarten :evil: . Gelukkig hoor ik van verschillende mensen dat het zwaar tegenvalt….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.