Vraag & Antwoord

Games

Kun je playstationspelletjes op je schijf kopieren ???

Anoniem
None
9 antwoorden
 • aan ouwe rot,

  thanks voor u antwoordje, ik heb alchohol 120% geinstalleerd, als ik nu een playstation spel in mijn cd-driver steek wil ik deze kopieren naar mijn harde schijf (zo moeten mijn kids niet steeds het cdrom insteken) wanneer ik deze dan kan kopieren naar mijn harde schijf kan ik deze open via mijn epsxe ………. bv onder run ISO of run ps-exe, nu doen we dat via run CDROM, kan je me verder helpen ……..

  Greezzzzzzzzzzzz
 • Vraagske, ik kan via epsxe mijn spelletjes spelen op pc, nu wil ik de spelletjes kopieren op mijn harde schijf, kan dit??? :lol: :lol:

  Zodoende kan ik deze opstarten zonder cdrom in te steken ????
  Nu doe ik via epsxe run cdrom maar wat moet ik dan doen???
 • Speedy heeft het vorige topic over dit onderwerp gesloten, dus ik denk dat deze wederom op slot moet.
 • [quote:63ea247d28="SurfDude"]Speedy heeft het vorige topic over dit onderwerp gesloten, dus ik denk dat deze wederom op slot moet.[/quote:63ea247d28]
  Na beraad met andere mods is besloten dat dit topic open kan, omdat er niet naar illegale dingen wordt gevraagd. Bij deze is het topic dus weer geopend.
 • weet ik veel :x
 • Bij normale cd-roms wil het nog wel lukken door er een image (bin/iso) van te maken en die dan vervolgens dmv een virtuele cd-drive af te spelen. Dit kan met programma's zoals bijv. Alcohol 120%.

  Ik weet niet of dit ook met Playstation-spellen gaat ivm kopieerbeveiliging, maar dit zou je dan gewoon moeten uitproberen.
 • [b:eeddf347ad]Maken image (overzetten cd -> hd):[/b:eeddf347ad]

  Dit kan met de wizard "image maken" in het menu linksboven, dit wijst zich vanzelf. In principe hoef je alleen de drive waarin het origineel zit en de locatie op je hd waarop die het spel moet opslaan in te geven.

  [b:eeddf347ad]laden image:[/b:eeddf347ad]

  Als het goed is zie je in alcohol naast je gewone cd-drives ook een virtuele drive staan. Het is nu gewoon een kwestie van de gemaakte image naar deze drive te slepen en hij wordt geladen. Op dit moment heb je hetzelfde effect als dat je het originele spel in de drive hebt zitten en zou je het spel op de gebruikelijke wijze via je emulator moeten kunnen benaderen (onder voorbehoud kopieerbeveiliging in het spel!).

  Ik weet niet hoe een psx-emulator werkt, maar mogelijk dat je hier nog wat in de instellingen moet wijzigen. De virtuele drive heeft namelijk een andere letter dan je reguliere cd-romdrive.


  /offtopic: heb ik een nieuwe avatar met witte baard, en ziet men me gelijk voor oude rot aan. :wink:
 • Dat kan ja, het wordt ook wel gebruikt om spellen te patchen etc. En er is niet illigaals aan aangezien je een back-up maakt van je eigen duur betaalde software. En een maker van een spel zal niet moeilijk doen over patches etc. En je hebt voor de software betaald, al stop je het in een broodrooster, wat je er mee doe is aan jouw.
  kijk eens op http://www.pesinsight.com/editing/tutorials.shtml is van PES3 fan-site waar in ook het patchen van PS2 wordt uitgelegd maar ook net iso-cue gedeelte.
 • Let je wel op dat je ps(2) die gecopieerde schijfjes niet zal lezen als je ze terug brand op cd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.