Vraag & Antwoord

Games

Midnight Club II: GeForce WOW! Radeon 9800 Pro: afgrijselijk

Anoniem
sdk
21 antwoorden
 • Een van m'n meest favoriete games van dit jaar (en mijn meest favoriete arcade racer ever!) is Midnight Club II, Ik heb het echt 'grijs' gespeeld de afgelopen maanden. Nu heb ik onlangs een nieuwe computer gekocht, o.a. om MCII met alle grafische opties aan te kunnen spelen.

  Ik heb dus een compleet nieuwe computer en ben nu overgestapt van een GeForce 3 Ti200 naar een Radeon 9800 Pro. Maar wat scherst mijn verbazing… MCII ziet er WAARDELOOS uit op die 9800 Pro!

  Het grote verschil zit 'm in hoever je kijkt. Als ik in de arcade mode de cruise opstaart in LA, dan begin je in de auto bij een tankstation en tegenover je zie je in de verte allemaal flats. Nou, met m'n GeForce zie je die flats haarscherp en duidelijk. Je ziet zelfs alles in de verte haarscherp en duidelijk. Maar met de 9800 Pro zijn die flats zowat helemaal gehuld in een bruine mist! Je ziet nog net de oplichtende raampjes! En achter die flats zie je helemaal niet meer!

  Al met al ziet het er echt VERSCHRIKKELIJK lelijk uit… :(

  Nu waren er al mensen die zeiden dat ze het zo'n lelijk spel vonden. Zou dat kunnen komen doordat al die lui een Radeon hadden…? Kan het zijn dat de ene kaart/driver een veel beter/mooier beeld geeft dan de ander?

  Ik ben ZWAAR teleurgesteld… Het is echt afgrijselijk. Patches zijn er niet. Info kan ik ook nergens vinden. Ik heb al zitten rommelen met het config file (daaar zat een entry 'distance' in) maar dat maakt geen ene moer uit.

  Dus nu heb ik een prachtige computer (alle andere games zijn er echt STUKKEN op vooruit gegaan) maar nu kan ik m'n favoriete arcade racer niet spelen. Nou ja, het kan wel, maar het is echt TE lelijk…

  Weet iemand hier toevallig een oplossing voor…? Of kan iemand bevestigen dat MCII met een 9800 Pro een en al bruine mist oplevert…? :'(
 • Je moet alles op high-quality zetten, in de game EN in de instellingen van dee kaart zelf (drivers).
 • Download even de Catatlyst drivers voor je ATI Radeon 9800.
  Hier kun je info vinden en de downloads ervoor: Klik
  Miss, dat dit het beeld weer helemaal de oude brengt.
 • Ik heb alles (natuurlijk) al op de hoogste kwaliteit staan. En ook al de nieuwste drivers (3.10). Met 3.9 was het overigens niet beter…
 • Het kan ook zijn dat hij op Software Render ofzo staat.
  Het moet natuurlijk wel in Hardware Render staan.
  Staat dat bij jou op Software of op Hardware Render?
 • Zo'n instelling is er niet. Maar gezien de fps en alle effecten staat 'ie echt wel op hardware!

  Het lijkt er gewoon op dat MCII niet goed overweg kan gaan met (sommige) ATI kaarten… Dikke pech… :(
 • Dus staat ie goed.
  Maar niet opgeven!
  Miss valt er toch nog wel wat te redden.
  Ik zal wel ffjtes wat voor je proberen te zoeken.

  Ik kwam net wat tegen, en miss dat het aan je DirectX versie ligt.
  Welke versie van DirectX heb je?

  En ook dit kwam ik tegen: klik.
  Miss dat je daarmee verder kunt komen.
 • DirectX 9.0b. En die heb ik nodig ook, dus…

  De link leverde niets op.

  Bedankt voor de hulp tot zo ver, trouwens! :)
 • Op die site die is je gaf stond ook nog dit: [b:4ad053457b]probierts doch mal mit dem anpassen vom options.cfg im ordner userdata ….
  grafikkarten die kein enviroment mapping unterstützen starten das spiel mit dem genannten fehler … also enviroment mapping AUS fullscreen effects AUS[/b:4ad053457b]

  Kijk eens of [u:4ad053457b]Enviroment Mapping[/u:4ad053457b] aanstaat.
  Miss dat dat het probleem is.
 • Kijk eens bij de windows instellingen (rechtermuis bureaublad-eigenschappen-instellingen-geavanceerd) of hier nergens iets raars bij staat. Ook kun je proberen de nieuwste chipset (moederbord) drivers te downen….
 • [quote:b8ac0bd6af="hellogoodbye"]DirectX 9.0b. En die heb ik nodig ook, dus…

  De link leverde niets op.

  Bedankt voor de hulp tot zo ver, trouwens! :)[/quote:b8ac0bd6af]

  Die kan je ook gewoon bij Microsoft downloaden. En zoals onze Geest zegt ook je mbo drivers update.

  Simpel regeltje als je games geen goede kleuren hebben en zo.
  Update je videokaart drivers, update je mobo drivers en update directx.

  Dan breng je evt patches vd game aan.

  Anders wil ik die 9800 van je wel hebben :wink:
 • [quote:609a441b93="hellogoodbye"]DirectX 9.0b. En die heb ik nodig

  Anders wil ik die 9800 van je wel hebben :wink:[/quote:609a441b93]


  Volgens mij wil jij alleen die videokaart hebben of heb ik dat nou mis?
  Grappie.

  Maar patches zijn er nog niet van het spel. Dat zei hij al in zijn beginpost: k ben ZWAAR teleurgesteld… Het is echt afgrijselijk. [b:609a441b93]Patches zijn er niet.[/b:609a441b93] Info kan ik ook nergens vinden. Ik heb al zitten rommelen met het config file (daaar zat een entry 'distance' in) maar dat maakt geen ene moer uit
 • Voor alle duidelijkheid: m'n computer is pas twee weken oud. Ik heb ALLES er helemaal spliksplinternieuw opgezet dus natuurlijk ook ALLE laatste drivers van ALLE mogelijk apparatuur!

  Het lijkt er gewoon op dat er problemen zijn met ATI-kaarten. Degene die het spel nooit op een GeForce hebben gezien, weten gewoon niet beter. Op zich loopt het allemaal vlot maar het ziet er echt stukken minder uit. Balen. Patches verwacht ik ook niet: daarvoor is het spel al te oud. Gewoon vette pech.

  Erg jammer, omdat dit een van de twee games was waar ik die computer voor heb gekocht. Nou ja, ook wel voor meer, maar ik had me er erg op verheugd! En nu vind ik er geen ene *&#^$ meer aan… :(
 • je hebt de catalysts gedownload…

  ga dan eens naar je configscherm, naar beeldscherm, naar tabje ''instellingen''

  dan naar knopje rechtsonderin ''geavanceerd''

  heb zelf Omega drivers, en die hebben andere tabbladen dan de cats..

  maar ik dacht dat er wel een tab genaamd ''direct3d zal staan, anders allemaal even bij langs lopen..

  zet anti-aliasing eens op 4
  en anisotropisch filteren eens op 8

  dan toepassen, en opslaan, en probeer het dan nog eens….
 • Dank je, maar dat heb ik ook al gedaan (ik draai alles op 4xFSAA en 8xAF). Ik heb ook andere combinaties geprobeerd, alles aan, alles uit, het ene aan, het andere uit, het maakt allemaal geen verschil.

  Ik denk toch echt dat het gewoon aan de ATI kaart ligt: die reageert anders dan een GeForce, zal ik maar zeggen. Denk ik. Jammergenoeg.
 • Dat zou in theorie onmogelijk moeten zijn. Aangezien alle functies van de geforce3 ook op de radeon 9800 (pro) zitten of zelfs uitgebreid zijn. Heb je geen achtergrond / overklok programma's draaien die eventueel de instellingen kunnen beinvloeden?
 • Nee, niks, alles standaard. Niets geen vreemde software op de achtergrond. Alle andere games draaine gewoon goed. Alhoewel…

  …ik heb toch steeds meer het idee dat er duidelijk verschil zit tussen hoe nVidia en Ati DirectX implementeren. Zo werkt bij sommige games de FSAA gewoon niet op een Ati (MCII en Splinter Cell). Ze doen hun werk toch anders. En dat zie je dus echt wel terug in (sommige) games. Jammergenoeg…
 • Ik ken dit spel wat jij speelt zelf niet maar als het werkelijk een video kaart probleem is hoort dat wel op de site van dat spel iets over te staan. Vraag het aan de helpdesk van de software developer of die iets weet.

  Nog één laatste opmerking. Als je jouw drivers hebt geupgrade is het een goed idee om directx opnieuw te instaleren.
 • [quote:dcf7823c8a="hellogoodbye"]…ook al de nieuwste drivers (3.10). Met 3.9 was het overigens niet beter…[/quote:dcf7823c8a]

  Ik weet niet of het enig nut heeft, maar in de lijst van verbeteringen van Catalyst 3.8 staat dat Midnight Club 2 is verbeterd (hier en hier na te lezen). Misschien werkt het wel met die drivers??

  Want nieuwere drivers waren toch niet altijd betere??
 • Ik heb de devs gemailed en kreeg dit antwoord:

  There is a known issue with certain ATi drivers causing this problem. Usually, updating to the latest drivers and upgrading Direct X resolves this problem.

  Nou, dat is dus NIET het geval. Ik heb drivers 3.7 t/m 3.10 geprobeerd en allemaal bruine mist.

  De ellende is: als ik het spel nooit op een GeForce had gezien, had ik niet beter geweten…

  Ik heb overigens niet het idee dat het spel nog actief ondersteund wordt, dus het is gewoon jammer: over en uit. Niets aan te doen. :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.