Vraag & Antwoord

Games

bureaublad veranderd na spelen game

Anoniem
Delectable
7 antwoorden
 • Sinds kort heb ik het probleem dat wanneer ik een game speel (Fifa 2004 en Warcraft III) dat nadat ik ze afsluit, mn bureaublad is veranderd en ineens een helgroene achtergrondkleur heeft. Als ik dan in de instellingen even de achtergrond verander dan word ie weer normaal.
  Weet iemand misschien hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn scherm niet groen wordt?
  Ik heb windows 98 se, met een Geforce 4 Ti4200 van Asus, AMD 1800+ en 256mb RAM.
 • Je kan proberen om na het spelen even op je buroblad te klikken en dan op F5 te drukken dan wordt je achtergrond weer opnieuw geladen. Ik had dat ook na het spelen van C&C generals op een andere pc, dan was de achtergrond grijs.
  Ik weet niet wat de oorzaak hiervan is misschien dat het bij een andere achtergrond niet gebeurd…
 • Het probleem kan ermee te maken hebben dat de gamma correction in het spel niet verdwijnt na het afsluiten van het spel. Ik heb hetzelfde gehad met een spel waarin je met alt-tab naar een fel gekleurde desktop ging. Misschien is hiervoor een patch voor je drivers of voor het spel te vinden. Ik heb het probleem nooit echt kunnen oplossen, maar als het met de gamma correctie heeft te maken vind je misschien zelf sneller een oplossing.
 • Dit is puur een bug van windows omdat windows de achtergrond maar 1 keer automatisch laad.

  En als het spel dan geheugen nodig heeft en het geheugen zit vol gaat hij eerst de onnodige dingen eruit gooien.

  Vandaar dat de achtergrond kan verdwijnen

  mzzl 8)
 • Win 98? Upgraden naar minstens 2000 of XP. Windows 98 crashed te regelmatig voor normaal gebruik.
 • [quote:efe8095ad2="Niels Wols"]Win 98? Upgraden naar minstens 2000 of XP. Windows 98 crashed te regelmatig voor normaal gebruik.[/quote:efe8095ad2]

  [offtopic]
  Win98SE is dan misschien niet zo stabiel, maar het werkt bij mij nog prima. Vooral als je je systeem een beetje schoon houdt, zoals ik doe. Bovendien heb ik allemaal programma's die waarschijnlijk niet of met moeite op 2000 of XP werken.
  Beetje nutteloze reply dus (no offence) :wink:
  [/offtopic]

  Ik denk dat er niets anders op zit dan toch iedere keer dan maar het bureaublad weer te wijzigen via de instellingen. Gewoon vernieuwen via F5 werkt namelijk niet ook niet en ik heb zelf te weinig kennis om te kijken of het misschien aan instelling van de videokaart, danwel de game ligt. Of heeft iemand misschien nog een tip?
 • Kan het niet aan de drivers van de videokaart liggen? Ik zou deze eens updaten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.