Vraag & Antwoord

Games

Playstationspellen voor op de PC spelen

Anoniem
Speedy
8 antwoorden
 • Misschien is dit weer een ontzettende oerdomme vraag, maar waarom kunnen bijvoorbeeld Playstation2 spellen niet op de pc gespeeld worden?

  Is er geen conversieapparatuur/software om het op de pc te spelen?

  Als ik me hier nu ontzettend dom opstel, pls forgive me :oops:
 • Dat is inderdaad (nog) niet mogelijk naar mijn beste weten. Er zijn wel emulators die spellen van consoles voor de pc speelbaar maken, maar ik denk dat die er voor zulke nieuwe consoles nog niet zijn.

  Er zijn echter wel spellen die zowel op een console als pc uitkomen. (met soms de nadelege gevolgen van dien. (DeusEx2)
 • ja, ok, maar in welk opzicht verschilt een playstation nou van een normale computer dan? De informatie die op de cd staat, moet toch ook met een (soort) cd-rom speler te lezen zijn?

  Of zit ik er nu falikant naast? :roll:
 • Het idee klopt wel, maar het is hetzelfde wanneer je bv. een cd voor de Macintosh op de pc wilt lezen. De data van het programma is op zo'n manier geprogrammeerd en benaderbaar dat een ander systeem er niet mee overweg kan.

  Zie het maar zo, je krijgt een boek in het zweeds voor je, je kunt wel kijken, maar weet niet wat je leest. Talar du Svenska också?
 • [quote:ccde0a79c5="The_Dude"]Het idee klopt wel, maar het is hetzelfde wanneer je bv. een cd voor de Macintosh op de pc wilt lezen. De data van het programma is op zo'n manier geprogrammeerd en benaderbaar dat een ander systeem er niet mee overweg kan.

  Zie het maar zo, je krijgt een boek in het zweeds voor je, je kunt wel kijken, maar weet niet wat je leest. Talar du Svenska också?[/quote:ccde0a79c5]
  De onderkant van zo'n Playstation CD is toch zwart? heeft dat er niks mee te maken?
  Was dat laatste nouw of je Zweeds spreekt?
 • [quote:3f357250b0="The_Dude"]Het idee klopt wel, maar het is hetzelfde wanneer je bv. een cd voor de Macintosh op de pc wilt lezen. De data van het programma is op zo'n manier geprogrammeerd en benaderbaar dat een ander systeem er niet mee overweg kan.

  Zie het maar zo, je krijgt een boek in het zweeds voor je, je kunt wel kijken, maar weet niet wat je leest. Talar du Svenska också?[/quote:3f357250b0]

  Jag talar Svenska! Jag e egentligen halv-Svensk (min mama e Svenska, papa Holländska) och bor i Holland…
 • hahaha, knap hoor. Helemaal duidelijk geworden.
 • [quote:68d50754c5]
  ja, ok, maar in welk opzicht verschilt een playstation nou van een normale computer dan? De informatie die op de cd staat, moet toch ook met een (soort) cd-rom speler te lezen zijn?
  [/quote:68d50754c5]

  een ps cd verschilt weinig.
  je zou em kunnen lezen..
  alleen kan je helemaal nix met de bestand als je een emulartor gaat draaien dan wordt de ps1 (of 2) ge-emuleerd
  maar vergeet dan niet dat je een giga snel systeem nodig hebt…
  om een ps2 goed te kunnen emuleren wordt een 2 gig aanbevolen met een videokaart a la ati 9800 pro en een zwik intern geheiugehn (volgens mij >512MB)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.