Vraag & Antwoord

Games

Call of Duty-problemen

Anoniem
bigstaal
13 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een nieuw systeem (zie onder) waar Call of Duty niet al te lekker op draait. Ik heb de resolutie op 1280x1024 staan; overige instellingen (detailweergave e.d.) staan bovengemiddeld, maar niet op maximum.

  Het spel draait snel en prima, maar na een paar minuten 'bevriest' het scherm en moet ik de PC met de hand uitschakelen. Reageert verder nergens op. Heel soms krijg ik over het bevroren scherm een pop-up die het volgende meldt:

  VPU Recover

  VPU Recover heeft uw grafische versneller opnieuw ingesteld omdat het niet langer reageerde op opdrachten van het grafische beeldschermstuurprogramma.

  Meld dit probleem aan ATI Technologies

  Foutrapport gemaakt, bla bla

  < versturen > < niet versturen >


  Was het niet zo dat wanneer een videokaart het niet trekt, het beeld gewoon minder vloeiend wordt? 9800pro moet dit toch wel kunnen lijkt me.. NFS Underground loopt als een trein met alle grafische instellingen op max.

  Heeft iemand een idee?

  Alvast bedankt!
 • oude drivers ofzo?
 • Hoi,

  Bedankt voor je reactie.. Daar heb ik ook al aan lopen denken.. maar waarom draait NFS dan wel supersnel? De driverversie had ik er idd even bij kunnen zetten, misschien dat andere 9800pro-eigenaren deze even kunnen vergelijken..

  Ik heb versie 6.14.10.6387 van 12-09-2003 (ATI Technologies)

  Gr, Maykel
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=107267&highlight
 • Bedankt voor deze link; ik heb net even op de site van ATI zitten kijken en ik zag deze driver daar al staan.. De driver die in de doos zat, staat daar al weer onder de 'oudere drivers'.

  Maarre.. in je thread staat ergens dat deze driver speciaal voor CoD is.. Houdt dit in dat ik van driver moet wisselen als ik dat spel ga spelen!? Dat zal toch niet?

  Bij 1024x768 valt ie trouwens net zo hard uit…

  Gr, Maykel
 • Er is toen speciaal een patch geweest om COD te kunnen spelen, inmiddels zijn de 3.10-drivers uit en daarin is dit probleem verholpen. Dus gewoon de meest recente drivers installeren zou moeten helpen.

  zie ook: http://www.ati.com/support/infobase/4291.html (mbt de vpu-recover melding)
 • Hoi PS,

  Perfect! Ik heb je thread even bekeken en dat is idd exact mijn probleem zo te zien. Ik ga vanavond even de nieuwe driver downloaden; ik laat je nog even weten of het geholpen heeft.. Zou wel heel fijn zijn. Systeem is nog geen 2 dagen oud en ik was er nu al niet blij meer mee.. hopelijk straks weer wel!

  Groetjes, Maykel
 • [quote:209ebf1c08="Maykel"]Hoi PS,

  Perfect! Ik heb je thread even bekeken en dat is idd exact mijn probleem zo te zien. Ik ga vanavond even de nieuwe driver downloaden; ik laat je nog even weten of het geholpen heeft.. Zou wel heel fijn zijn. Systeem is nog geen 2 dagen oud en ik was er nu al niet blij meer mee.. hopelijk straks weer wel!

  Groetjes, Maykel[/quote:209ebf1c08]

  hehe gewoon altijd ff updates checken voor je catalyst (readon 3.10?) of detonator (nvidia 53.03)
 • :) ..Dat was het inderdaad.. Catalyst 4.10 zit er op.. Dat scheelt al een heel stuk; ik heb CoD gisteren even een half uurtje kunnen proberen en geen problemen meer, op één detail na: als ik via het toetsenbord (Logitech Desktop Navigator) het volume wijzig, wordt het beeld behoorlijk donkerder. Ik kan dit via Opties in het spel weer aanpassen door even op de schuifregelaar te klikken (die overigens niet terug is gezet) en dan kan ik weer verder.. Heeft het andere spel dat er momenteel op staat (NFSU) geen last van. Blijkbaar is CoD toch een lastig iets..

  Ik hoop dat ik het genoemde 'detail' nog een keer opgelost krijg, maar voorlopig ben ik al een heel stuk verder. Bedankt voor de tips allemaal!

  Groetjes, Maykel
 • is het niet 3.10?
 • Hoi,

  Nee, er staat echt 4.10. Deze werd eigenlijk automatisch als nieuwste aangeboden. Ik heb al eerder op dit forum begrepen dat de drivers gewoon doorgenummerd worden (x.1, x.2, x.3, enz.) en dat de x eigenlijk voor het jaar staat. Ik denk dus dat 4.10 gewoon 3.10 is, maar dat het inmiddels 2004 is geworden en hij nu anders heet.. :-?
 • [quote:5a52bd6fab="Maykel"]:) ..Dat was het inderdaad.. Catalyst 4.10 zit er op.. Dat scheelt al een heel stuk; ik heb CoD gisteren even een half uurtje kunnen proberen en geen problemen meer, op één detail na: als ik via het toetsenbord (Logitech Desktop Navigator) het volume wijzig, wordt het beeld behoorlijk donkerder. Ik kan dit via Opties in het spel weer aanpassen door even op de schuifregelaar te klikken (die overigens niet terug is gezet) en dan kan ik weer verder.. Heeft het andere spel dat er momenteel op staat (NFSU) geen last van. Blijkbaar is CoD toch een lastig iets..

  Ik hoop dat ik het genoemde 'detail' nog een keer opgelost krijg, maar voorlopig ben ik al een heel stuk verder. Bedankt voor de tips allemaal!

  Groetjes, Maykel[/quote:5a52bd6fab]

  Een vriend van mij heeft momenteel hetzelfde probleem. Het spel wordt donker als hij het volume verandert via zijn boxjes. Bestaat er ook een definitieve oplossing voor dit probleem?
 • Intussen is er ook al ATI 4.20 uit. Probeer die eens.
  Je zou ook bij logitech kunnen kijken, het hoeft niet perse een ATI probleem te zijn

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.