Vraag & Antwoord

Games

Half Life 2 Uitgesteld tot september 2004!

Anoniem
None
183 antwoorden
 • Ja het is waar. De anticlimax van 2003 stelt ook in 2004 teleur. Was er na de leak nog aangekondigd dat HL2 in april uit zou komen inmiddels heeft Valve bekend gemaakt dat fanaten to tot september gedult moeten hebben. Redenen voor het uitstel wilde het bedrijf niet geven. :x
 • Zijn ze altijd erg goed in, spellen uitstellen ..
  je wil niet weten hoe lang ik al wacht op Fable voor de Xbox :evil:
  en laten we het maar niet over Blizzard hebben, dat zijn volgens mij record houders met het uitstellen :roll:

  maargoed, ik heb liever een goed uitgewerkte game die wat later komt dan dat ze de boel gaan afraffelen…
 • Boeit toch niet, het is maar HL leuk spel daar niet van maar het komt echt wel. Er zijn toch zat andere geweldige spellen waar je je mee kan vermaken. En dat van die leak zou ik met een korreltje zout nemen, lijkt me eerder een goedkope stunt. Ik vind het alleen minder tegen over de gamer dat ze het steedas uitstellen, het is dus nu een jaar uitgesteld. En dat slaat nergens op. Want in augustus vorig jaar kregen magazines al exclusieve demo's te spelen. Misschien 1 map ofzo, maar dan ben je binnen een half jaar wel klaar.
 • // The_Picard :
  En de bron van dit fabeltje is ???

  Oftewel : link naar het persbericht, website of e-mail bericht a.u.b.
 • http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?section_name=ret&aid=2919

  alstu 8)
 • [quote:308cc5277f="Kakashi"]http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?section_name=ret&aid=2919

  alstu 8)[/quote:308cc5277f]
  volgens mij is dit niet zo'n betrouwbare site, ze zitten slechts te gissen, net als heel veel andere game site's.
 • gamer.nl staat ie ook.
 • Okee, ik had een link moeten geven maar om nu meteen met fabeltjes te beginnen is ook wel weer overdreven. Trouwens,

  http://www.tweakers.net/nieuws/30896

  Hier is je link.
 • Toch zul je wat beter mogen lezen voordat je het hele zooitje naar september laat schuiven :

  [quote:00c5d6c5f0]

  Valve's marketing director Doug Lombardi, who told CNN/Money's Game Over column that the company "is currently [b:00c5d6c5f0]targeting this summer[/b:00c5d6c5f0] for the completion of Half-Life 2".

  [/quote:00c5d6c5f0]

  Dat betekent niets meer en minder dan dat ze 'zomer 2004' proberen te halen.
  Er staat nergens dat ze HL2 mogelijk eerder of later gaan uitbrengen.
  De *marketing* meneer zegt alleen maar dat ze gaan proberen om dat kwartaal te halen.

  Ik hoort het toch liever van de ontwikkelaars zelf ipv zo'n marketing-dodo voordat ik die datum voor een cent vertrouw.
 • [quote:1a93cbf9cc="JaFO"]Toch zul je wat beter mogen lezen voordat je het hele zooitje naar september laat schuiven :

  [quote:1a93cbf9cc]

  Valve's marketing director Doug Lombardi, who told CNN/Money's Game Over column that the company "is currently [b:1a93cbf9cc]targeting this summer[/b:1a93cbf9cc] for the completion of Half-Life 2".

  [/quote:1a93cbf9cc]

  Dat betekent niets meer en minder dan dat ze 'zomer 2004' proberen te halen.
  Er staat nergens dat ze HL2 mogelijk eerder of later gaan uitbrengen.
  De *marketing* meneer zegt alleen maar dat ze gaan proberen om dat kwartaal te halen.

  Ik hoort het toch liever van de ontwikkelaars zelf ipv zo'n marketing-dodo voordat ik die datum voor een cent vertrouw.[/quote:1a93cbf9cc]
  ja, zoals je al zegt, zomer is een ruim begrip, en "proberen" zegt al genoeg. Ik wordt er niet anders van al die berichten, ik zie wel wanneer het uit komt. Hoevaak is er wel niet ja/nee gezegd over release dates. Ik vindt dit een minpuntje van valve. Je kan dan wel sympatie voor hun hebben, door een goede band met de community enzo, maar ondanks dat kunnen/(vooral konden) ze wel wat meer duidelijkheid over release dates/uitstel geven.
 • Hmm blijkbaar hebben ze toch niet genoeg tijd gehad na dat neppe software leak (dat vond ik tenminste als 1ste :P zie topic over halflofe2 alfa).
 • Ik geloof eerder in een stommiteit/aanval van buitenaf dan een andere reden.
  Je wilt echt niet weten hoe laks sommige bedrijven zijn waar het hun 'beveiliging' & backups betreft.
  Zoiets kost flink wat tijd en geld en dat hebben veel bedrijven pas in de gaten als het goed mis is gegaan.
  En vergis je niet dat Valve relatief klein is … tel daar een vrij hoge werkdruk bij en je kunt op zoiets als dat lek rekenen.

  // no_name :
  In releasedatums geloof ik zelf al lang niet meer. Zeker HL2 is wat mij betreft al lang richting Daik#tana aan het gaan qua verwachtingen over de kwaliteit van het geheel.
  Spellen die 'ineens' in de winkel liggen vind ik veel interessanter dan sequels waarvan iedereen lijkt te denken dat ze zo geweldig worden …
 • Als HL2 nu op de markt komt zal het niet zo spectaculair zijn als dat het 30 september 2003 op de markt was gekomen. We zijn nu al veel meer gewend, en het verschil tussen HL2 en "de rest" is al veel kleiner geworden. Misschien is "de rest" tegen de tijd dat HL2 op de markt komt al voorbij in allerlei opzichten. Ook zo met Doom3. Eerlijk gezegd kijk ik lang zo veel niet meer uit naar HL2, als ik deed, en Doom3 al helemaal niet meer. Als het spel uit is, kijk ik wel weer eens. Maar ik denk steeds meer dat het een soort publiciteitstunt is om screens met mooie graphics te vertonen, en vervolgens een release date te zeggen wanneer de graphics dan revolutionair zullen zijn. En dan maar uitstellen, uitstellen, tot de graphics (ea. zaken) "gewoon" zijn geworden. Maar ze hebben dan wel de publiciteit.
 • [quote:c837236710="no_name"]Als HL2 nu op de markt komt zal het niet zo spectaculair zijn als dat het 30 september 2003 op de markt was gekomen. We zijn nu al veel meer gewend, en het verschil tussen HL2 en "de rest" is al veel kleiner geworden. Misschien is "de rest" tegen de tijd dat HL2 op de markt komt al voorbij in allerlei opzichten. Ook zo met Doom3. Eerlijk gezegd kijk ik lang zo veel niet meer uit naar HL2, als ik deed, en Doom3 al helemaal niet meer. Als het spel uit is, kijk ik wel weer eens. Maar ik denk steeds meer dat het een soort publiciteitstunt is om screens met mooie graphics te vertonen, en vervolgens een release date te zeggen wanneer de graphics dan revolutionair zullen zijn. En dan maar uitstellen, uitstellen, tot de graphics (ea. zaken) "gewoon" zijn geworden. Maar ze hebben dan wel de publiciteit.[/quote:c837236710]

  Je zou toch wel uit moeten kijken naar doom3, het is meer dan het spel alleen. Er zit een engine bij die ook in andere spellen zal worden gebruikt (sof3). Ik denk dat als deze spellen uitkomen ze nog steeds revolutionair zullen zijn op hun eigen manier. Lijkt me onwaarschijnlijk dat een spel wat minder lang is ontwikkeld en eerder uitkomt beter is. Ook hoop ik niet op graphics beter dan doom3, niet komende 2 jaar iig :P (wil nog ff met me pc kunnen doen).
 • Ik zie niet in hoe welke sequel dan ook revolutionair kan zijn.
  Evolutionair kan misschien wel, maar meer niet.

  Het zou me ook een worst wezen welke spellen mogelijk met de D3-engine gebouwd gaan worden als ze de extra energie alleen maar gebruiken om het zoveelste vervolg van een serie te maken.

  En er komen gegarandeerd betere graphics dan D3 binnen twee jaar.
  Uit een recent interview :
  [quote:c4a638370f="Tim Sweeney"]
  "DirectX9.0 is echt het minimum voor deze nieuwe technologie. We brengen in essentie een spel [b:c4a638370f]over twee jaar[/b:c4a638370f] uit dat [b:c4a638370f]huidige computers compleet op hun knieen[/b:c4a638370f] krijgt.", aldus Sweeney.
  [/quote:c4a638370f]
  bron : http://forums.beyondunreal.com/showthread.php?t=125713
 • [quote:8c1265e4d7="JaFO"]Ik zie niet in hoe welke sequel dan ook revolutionair kan zijn.
  Evolutionair kan misschien wel, maar meer niet.

  Het zou me ook een worst wezen welke spellen mogelijk met de D3-engine gebouwd gaan worden als ze de extra energie alleen maar gebruiken om het zoveelste vervolg van een serie te maken.

  En er komen gegarandeerd betere graphics dan D3 binnen twee jaar.
  Uit een recent interview :
  [quote:8c1265e4d7="Tim Sweeney"]
  "DirectX9.0 is echt het minimum voor deze nieuwe technologie. We brengen in essentie een spel [b:8c1265e4d7]over twee jaar[/b:8c1265e4d7] uit dat [b:8c1265e4d7]huidige computers compleet op hun knieen[/b:8c1265e4d7] krijgt.", aldus Sweeney.
  [/quote:8c1265e4d7]
  bron : http://forums.beyondunreal.com/showthread.php?t=125713[/quote:8c1265e4d7]

  De graphics zijn revolutionair bij doom3 (zie alfa) en de gameplay waarschijnlijk ook niet meer te verglijken met doom2 (alhoewel die wel erg vet was).
 • Ik heb niks aan 'revolutionaire' graphics in een illegale alfa-versie …
  Er zijn genoeg spellen die tijdens de ontwikking redelijk spectaculaire graphics laten zien (Halo bijvoorbeeld), maar tegen de tijd van de release is daar vaak bitter weinig van over.

  Dat het spel zelf niet te vergelijken is met het origineel spreekt voor zich. Het zou wel erg saai worden als ze het zo precies namaakten.
 • [quote:1c8228a2ae="JaFO"]Ik heb niks aan 'revolutionaire' graphics in een illegale alfa-versie …
  Er zijn genoeg spellen die tijdens de ontwikking redelijk spectaculaire graphics laten zien (Halo bijvoorbeeld), maar tegen de tijd van de release is daar vaak bitter weinig van over.

  Dat het spel zelf niet te vergelijken is met het origineel spreekt voor zich. Het zou wel erg saai worden als ze het zo precies namaakten.[/quote:1c8228a2ae]

  bij halo waren het ook schitterende graphics. Alleen tegen de tijd dat ie om was gezet naar pc niet meer. Toen ie uitkwam op xbox zag ie er echt schitterend uit. Fout voorbeeld dus
 • Eerst lees ik dit:
  [quote:0466fbcaa4]In an interview with gaming magazine Polygon, Gabe Newell of Valve indicated that Half Life 2 might not make its 2004 release date.

  Newell had the following to say:

  "We've already spent millions into this project, and we're willing to spend as much as we need to make this the best first person experience ever. If that means delaying the game to 2005, we'll do it without any hesitation. If it means sinking another $20 million into the project, we can do it. Rest assured, if we delay the game, it'll be only to blow your socks off even more when it finally releases."[/quote:0466fbcaa4]Daarna zie ik dit:

  [img:0466fbcaa4]http://www.computerandvideogames.com/screenshots_library/dir_242/vortal_pic_121489.jpg[/img:0466fbcaa4]

  volgens mij weten ze het zelf niet meer :-?
 • Dat blad zal wel on sale zijn in april, maar het spel nog lang niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.