Vraag & Antwoord

Games

Game reinstalls na windows install

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Nou komt het met regelmaat voor dat ik om een goede of slechte reden weer een verse windows install moet doen (of door alle crap die er op staat, of door een corrupte versie door het oc'en) en dat sommige games dan niet meer willen starten zonder dat ze opnieuw geinstalleerd moeten worden.

  Ik heb 2 schijven met 3 partities in totaal. De games staan allemaal op een andere partitie dan de windows install. Als ik echter een format doe en vers windows installeer zou ik het wel leuk vinden als ik die games niet opnieuw zou hoeven te installeren (bv. ColinMcRae's, Baldurs Gates, H&D2). Niet alle games geven een probleem.

  Ik weet dat deze games dan waarschijnlijk ergens op de windowspartitie of zelfs in de windows install zichzelf ergens in een register plaatsen. Is het mogelijk om een bepaalde dir of file te bewaren als je een verse format doet?
 • Nee, dat is niet mogelijk. Windows bouwt opnieuw het register op. Waarom maak je geen image op het moment dat alles als een tierelier loopt? Dan zet je die terug als je de boel weer hebt vern… :wink:
 • Ik heb al eens gezocht naar hoe dat moest, maar dat is met nog niet gelukt tot nu toe. Welk programma raad je me dan aan. Het is dan wel een image die groter is dan een dvd, dus die moet ik vanaf een andere partitie kunnen terugzetten.
 • Kwestie van voorkeur: Norton Ghost? DriveImage? Ik gebruik zelf Acronis TrueImage: http://www.acronis.com/

  Een image kan je ook opsplitsen in kleinere bestanden. Zo kan je een image van zeg 10 GB, toch op CD's zetten. Alle genoemde programma's hebben die mogelijkheid, dus dat is het probleem niet.

  Maar waarom is het niet gelukt? Wat gebruikte je?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.