Vraag & Antwoord

Games

RPG's voor de beginner

Anoniem
sdk
21 antwoorden
 • Wat zijn goede RPG's om te spelen als n00b?

  En dan niet van die RPG met 50.000 instellingen zoals de mogelijkheid om de naad van je laars een ander kleurtje te geven waardoor je 3 extra XP ontvangt en je voortaan onzichtbaar bent voor het linkeroog van een ogre tussen 4 en half 6 's avonds, mits je in de nabijheid bent van water.
  Meer een soort van simpel Zelda-achtig iets
  Vind het namelijk erg leuk, maar heb me nooit echt in de RPG wereld verdiept.
 • Star Wars Knights of the old Republic: fantastische game, meesterlijke sfeer & gelijk ook de eerste RPG die ik heb gespeeld. Erg toegankelijk, doordat je alles, naar keuze, automatisch of handmatig kunt instellen.
 • diablo?
  www.blizzard.com
  hack&slash rpg :)
 • Speel eens soldier of fortune. Ook lopen en knallen maar ook een beetje tactiek. Dat is echt een goed begin. Vervolgens naar het betere werk zoals Counter Strike, en Desert Combat
 • [quote:6f7a0d2acc="Delectable"]Speel eens soldier of fortune. Ook lopen en knallen maar ook een beetje tactiek. Dat is echt een goed begin. Vervolgens naar het betere werk zoals Counter Strike, en Desert Combat[/quote:6f7a0d2acc]
  :-?

  rpg = ROLE PLAYING GAME
  komt niet in de buurt van waar jij het over hebt: FPS = first person shooter
 • *eh* hij bedoelt rpg als in 'Roleplaying Game' en niet 'Rocketpowered grenade' ;)
  // –

  RPG's voor beginners ?

  - Dungeon Siege, het verbeteren van je statistieken gebeurd aan de hand van wat je zelf vaak doet. Dus als je vaak met een boog schiet wordt je sterker op dat vak, etc.

  - Diablo-serie,
  beiden zijn puur hak & prakken met minimale aandacht voor statistieken, ze kunnen echter wel wat eentonig worden omdat het verhaal niet bepaald superspannend is.

  - Neverwinter Nights … een echte rpg, maar met de default/recommended-instellingen zou je als beginner best ver moeten kunnen komen.
  De uitbreidingen maken het een en ander wel wat ingewikkelder, maar er is hier genoeg volk dat het spel van voor tot achter kent om je te helpen

  Als je je niet tot pc's wilt beperken, dan kan Baldur's Gate:Dark Alliance voor de PS2 & Xbox (geen idee of ie er ook voor de Gamecube is) wel een leuke kruising tussen diablo en NWN zijn.
 • [quote:f63e6873e0="honeymaker"]Star Wars Knights of the old Republic: fantastische game, meesterlijke sfeer & gelijk ook de eerste RPG die ik heb gespeeld. Erg toegankelijk, doordat je alles, naar keuze, automatisch of handmatig kunt instellen.[/quote:f63e6873e0]

  Sluit ik me bij aan, Erg mooie en leuke RPG/adventure en niet te moeilijk.

  verder sluit ik me bij het verhaal van JaFO aan.
 • diablo!! absolute must have…!
  in iedergeval de eerste de 2de vond ik te langdradig.. en niet intressant genoeg om verder te spelen
 • Als je hem nog kan vinden in de budgetbakken: Nox

  Een zeer aardige hack&slash RPG, al wat ouder, maar wat mij betreft een stuk leuker dan Diablo 2 / 1, doordat het verhaal spannender is. Ook de multiplayer mogelijkheden, zoals de gratis uitbreiding Nox Quest, zijn een aanrader.
 • Mooi ! Bedankt voor de vele aanbevelingen.

  Zal vandaag eens kijken wat ze hier nog hebben liggen in de winkels.
 • Fallout voor als je van post nucleaire sfeertjes houdt
 • Diablo 2 is dan wel de moeite waard. Een beetje oud, maar wel erg leuk. Ook op het internet.
 • Icewind Dale misschien? Is eenvoudiger dan Baldur's Gate, maar iets moeilijker dan bovengenoemde games.
 • Ik kwam zaterdag per toeval Diablo tegen bij de Mediamarkt, kostte €3,99, heb em dus maar meegenomen :)
 • Doe eens dungeonsiege, daarbij hoef je alleen je vijand aan te klikken en dan gaat je mannetje (later meer tot 6 geloof ik) hem aanvallen. Scheelt weer wat muisklikken ;-).
 • Mijn tip(s), probeer Dungeon Siege alleen als:

  1. …Je door chronisch slaapgebrek geen verschil kan zien tussen een goed spel en Dungeon Siege
  2. …Je kijken hoe planten groeien door de jaren heen een leuke bezigheid vindt
  3. …Je monitor wilt versieren met de meest saaie beeldjes ooit
  4. …Gameplay voor jou ondergeschikt is aan de intro van het spel (m.a.w een goede intro is belangrijker dan de gameplay)
 • aan die gekke meningen van jou heeft niemand wat, gamespot:
  http://www.gamespot.com/pc/rpg/dungeonsiege/index.html
  [quote:d01eb687b2]Its polished interface, accessible gameplay, and exceptional graphics make Dungeon Siege a first-rate action RPG. - Desslock[/quote:d01eb687b2]
  [quote:d01eb687b2]The characters and monsters are even more graphically detailed than the environments. Each weapon and armor type is distinctive and visible on your characters when equipped, and many magical items have their own individualized appearance. The 3D characters and monsters are so detailed that it appears as if you're playing with sculpted miniatures. By pausing the game, you can freeze spell effects and missile weapons in midair to get a detailed look at any ongoing action. Dungeon Siege offers as much graphical eye candy as any isometric-perspective game to date. It also sounds excellent, combining an ambient orchestral score by now-famous Total Annihilation composer Jeremy Soule with plenty of appropriate sound effects. [/quote:d01eb687b2]

  [quote:d01eb687b2]8.4greatAbout Our Rating System Gameplay - 8
  Graphics - 10
  Sound - 9
  Value - 8
  Tilt - 8
  [/quote:d01eb687b2]
  ofwel een leuke rpg om mee te beginne, lekker makkelijk van wapen wisselen. Je kan zelf je hoofdfiguurtje alles laten worden (archer warrior en wizard) of je gedurende het spel specialiseren in 1 van deze skils.

  over starwars. leuke rpg alleen zag het zelf niet echt als klassieke rpg omdat het zich in nogal futuristische achtergronden afspeelde. Vond het zelf beetje te veel lopen.
 • Voor zover ik kan zien is deze review ook slechts door 1 persoon geschreven, waarom zou zijn mening belangrijker zijn dan die van mij?
  Omdat hij toevallig voor gamespot schrijft ofzo? Dat stelt niks voor, het gaat om de gamers, hoe die het spel ervaren, niet zo'n knar die voor een deadline een artikel moet schrijven en het niet erg vindt 'creatief met de boekhouding om te gaan' als men met 'overtuigende middelen' het spel aanprijst ;-)…
 • [quote:390cd6ba96="Hu'uruun"]Voor zover ik kan zien is deze review ook slechts door 1 persoon geschreven, waarom zou zijn mening belangrijker zijn dan die van mij?
  Omdat hij toevallig voor gamespot schrijft ofzo? Dat stelt niks voor, het gaat om de gamers, hoe die het spel ervaren, niet zo'n knar die voor een deadline een artikel moet schrijven en het niet erg vindt 'creatief met de boekhouding om te gaan' als men met 'overtuigende middelen' het spel aanprijst ;-)…[/quote:390cd6ba96]

  als iedereen in de wereld zo zou denken zou het niet best gaan. Gelukkig zijn er dan ook mensen die geen fan van lopende sponzen zijn. En die een betaalde baan hebben en vervolgens een revieuw schrijven, en dus verstand van een bepaald onderwerp hebben (anders zouden zie niet zijn aangenomen) Beetje zinloze offtopic discussie en je wint em toch nie.
 • Ik vind jou persoonlijke aanval op mijn 'lopende spons' niet echt ter zake doende en eigenlijk een beetje kinderachtig. Dit is overigens niet de eerste keer, je valt dus ook nog is in herhaling (de creativiteit bij sommigen is ver te zoeken :roll: :-? )…

  Maar goed, volgens jouw redenatie zou iedereen die betaald wordt om iets te doen weten waar die mee bezig was? :-S :-S
  Als dat zo zou zijn :roll: …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.