Vraag & Antwoord

Games

SimCity4: Rush Hour vraagje

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Ik heb net rush hour, ziet er allemaal wel leuk uit. Je begint met meer geld en verdient wat makkelijker geld. Er is echter 1 probleem. Heb in mijn stad van 50k mensen een monorail aangelegt maar niemand gebruikt hem eigenlijk :-? . Er wordt volop gebruikt gemaakt van de 3 paralel lopende hoofdwege met tolpoortjes (3000 auto;s per weg, 500% gebruikte tolpoortjes). Heeft het zin 2 tolpoortjes achter elkaar te zetten???.

  Ik heb net voor proef ook een klein stukje rails dat in mijn industrie terrein liep (wilde voor goederen vervoer iets maken) verbonden met mijn stad en vervolgens 1 passagiers station aan de rand van mijn stad en 1 midden in het industrie gebied. Deze wordt meteen door 2300 man gebruikt wat is dat toch???

  (Ja naast het monorail station staat een parkeergarage).
 • De truuk is dat je de route informatie tool gebruikt. Dan kun je zien waar de meeste mensen naartoe reizen. Tussen die plekken leg je een monorail aan met veel stations.

  Ik heb zelf op die manier met succes een goed alternatief voor een overvolle route kunnen maken.
 • Hoe meer tolpoortjes je op een weg plaatst (zeker als je er 6 achter elkaar plaatst) zullen mensen er minder gebruik van gaan maken. Echter ze zullen nu verder gaan reizen om toch via een andere weg met de auto bij hun werk te komen. Advies: bouw geen wegen maar leg een metro aan, laten ze de auto ook staan. Maar doe dit alleen voor verbinding van huis > werk. Alleen dan zullen ze het openbaar vervoer massaal gaan gebruiken.
 • Andere oplossing is het dichtbijelkaar bouwen van metro, parkeerplaats en monorail, want dan kunnen je sims overstappen
 • zal wel eens een screen maken.(slaat echt nergens op soms :-? )
 • Doe dat :)
 • gekoppeld aan metro gaat het al iets beter maar nog steeds:

  [img:02d38268c8]http://www.jochem.elixant.com/dcc/sc4%20rh2.jpg[/img:02d38268c8]

  Paar jaar verder:(onder)

  [img:02d38268c8]http://www.jochem.elixant.com/dcc/sc4%20rh3.jpg[/img:02d38268c8]

  Ondertussen 90000 mensen en zit in het overgangsstadium (verdwijning vieze industrie, belachelijk hoge vraag naar commercial),
 • Vieze industrie kun je in het begin al vermijden met belastingbeleid en groenigheid rondom industriegebieden :)

  Probeer eens "Pendeldienst voor forenzen" als beleid.

  Daarnaast kunnen enkele snelwegen met een stuk of 3 tolpoortjes leuke effecten geven :)

  Enneh, belangrijk: heel veel stations, ik zie er heel weinig op deze screenies
 • [quote:9c05476566="Erwtensoep"]Vieze industrie kun je in het begin al vermijden met belastingbeleid en groenigheid rondom industriegebieden :)

  Probeer eens "Pendeldienst voor forenzen" als beleid.

  Daarnaast kunnen enkele snelwegen met een stuk of 3 tolpoortjes leuke effecten geven :)

  Enneh, belangrijk: heel veel stations, ik zie er heel weinig op deze screenies[/quote:9c05476566]
  beetje te ver uitgezoomed denk, metro zit iig wel goed. Maar in industry idd wat minder. Probleem is dat die passagierstations zo groot zijn, je kan het wel vervagen door die hoge spoorweg maar dan missen je bedrijven een vervoersnetwerk voor goederen.
 • Ik heb je advies opgevolgt en een snelweg gebouwt. Zo dat heeft wat gekost :o . Meer dan 100000. Maar goed het wordt lekker gebruikt. De 3 oude hoofstraten hebben een stuk minder te verwerken. Er is echter 1 groot probleem. De monorail wil er niet overheen. Nu heb ik heb omgeleid maar hij kan pas om de snelweg heen aan de andere kant van de map. Alles sluit wel aan maar de pendel tijd wordt hierdoor te lang en de stations hierdoor niet gebruikt. Nu rijden er dus 10000 auto's over de snelweg. (niet dat dat een probleem is).

  Ik zag dat over laage snelweg wel monorail is te bouwen. Weet iemand hoe je een hoge snelweg over laat gaan in een lage???. (1e stuk moet hoog omdat de opritten met de hoofstraten dan beter worden afgewerkt en er een spoorweg onderdoor moet).

  Jammer dat ik zo'n kleine map heb gekozen :P hij zit echt bijna helemaal vol. Maar moet nog 2000 aan power verbruik zodat ik eindelijk een nucleair power plant kan bouwen.
 • Lage eraan vast leggen :)
 • Vervang die hoofdstraten door lage snelwegen.

  En plaats daarop ook tolpoortjes ;)
 • Heb monorail probleem opgelost door dus klein stukje lage snelweg te maken en hierover de monorail te slepen :P , de rest is gewoon weer hoge. Jammer dat ik zo'n kleine map heb gekozen want hij zit onderhand echt vol.
 • // Foolman

  [quote:3de617d56d="Erwtensoep"]Daarnaast kunnen enkele snelwegen met een stuk of 3 tolpoortjes leuke effecten geven :)[/quote:3de617d56d]

  Oud nieuws? :)

  //sdk

  Leuk werk is het wel, om steeds die dingen goed aan te kunnen leggen, en dat het dan ook nog past :)

  btw, voor meer screenies, kijk op www.bestandjes.net.tf

  (menu bestandjes>simcity4)
 • hehe wat een mini stadjes :P .

  wat is dit eigenlijk?

  [img:38b51f865f]http://members.home.nl/bestandjes//plaatjes/simcity4/sc4k-052.jpg[/img:38b51f865f]

  Is dat er zo 1 van online spelen?
 • Sorry dat dit antwoord zo lang op zich deed wachten.

  Dit is een eigen volgestouwde regio :D

  Niks online, gewoon puur handwerk :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.