Vraag & Antwoord

Games

Spellen voor kind 3 jaar

Anoniem
GamerNeo
28 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar wat leuke, educatieve spellen voor mijn dochtertje van 3. Iemand een voorstel?

  Bedankt.
 • Ja, een zandbak. Compleet met zeefjes, schepjes, vormpjes en emmertjes liefst gevuld met water.
  Wasknijpers, kleurboeken, wasco, papier en puzzels.
  Lekker in de buitenlucht, achter de computer kan ze later nog lang genoeg zitten :wink:
 • Watch he birdies.
 • Als je win98 hebt kan je voor 3€ een Davilex spel bij de freerecordshop kopen. De CDROM bevat Tetris, Space invader, Frogger en Pacman. Mijn neefjes en nichtjes zijn er helemaal gek op. :D

  PS het spel doet het niet onder WinXP!
 • Je hebt van Nijntje leuke cd-roms en de Disney cd-roms doen het ook goed bij kleine kinderen.
  We hebben hier de Disney cd-rom Magic Artist2 en mijn zoontje van 3 is er gek op. Het programma sluit je toetsenbord af, zodat hij alleen maar met de muis in het spel kan rommelen. Dus erg veilig.
 • Pacman en Tetris snapt ze nog niet, Frogger lijkt me wel aardig. Nijntje heb ik er een paar en die zijn inderdaad leuk.
  MagicArtist lijkt ook wel wat.

  Thanx.
 • leer het lekker zelf

  putt putt (met zon autootje)

  (ja ik heb een maat die een klein broertje thuis heeft huppelen :lol: )
 • dochterje ? Behalve de hele putt putt reeks, wat denk je van de hele reeks van Barbie (wel met Ken :lol: ).

  Verder Hamsterland.

  Ga eens naar de bibliotheek, als het goed is heb je daar een keur aan spellen.
 • De bibliotheek is ene beetje lastig, omdat ik niet in Nederland woon, maar bedankt voor de tips.
  Ik heb het een en ander kunnen vinden en zal opa en oma opdracht geven het te zoeken.

  Groeten,
  Westi
 • ik zelf was eerst helemaal gek op floppy, das een diertje waarmee je allerlij leuke dingen meot doen zoals kleurplaten inkleuren etc.
 • Mijn zoontje (2,5 jaar) is gek van "Putt-Putt redt de zoo" en "Bob de Bouwer". Ook leuke spelen zijn: Nijntje (hele reeks van) en Blub de vis.
 • Als die Opa en Oma een beetje in de buurt van Spijkenisse (waar ik woon) of Utrecht (waar ik studeer) wonen, of op de route daartussen, kunnen ze van mij wel de originele Frogger-CD krijgen. Ik speel het toch nooit meer.

  Stuur me bij interesse maar een PB.
 • mijn zoontje van 4 speelt van die Disney serie spellen ( 101 dalmatiers, casper the ghost etc..)

  ook wil hij op de PS2 mij met enige regelmaat nog wel eens verslaan als we Crash bandikoot racing doen (soort mario kart cloon)

  [quote:41f83acbe0]Ja, een zandbak. Compleet met zeefjes, schepjes, vormpjes en emmertjes liefst gevuld met water.
  Wasknijpers, kleurboeken, wasco, papier en puzzels.
  Lekker in de buitenlucht, achter de computer kan ze later nog lang genoeg zitten [/quote:41f83acbe0]

  ik denk dat het voor de algemene ontwikkeling van een kind helemaal niet verkeerd is om achter een PC te kruipen, zolang het niet uit de hand loopt en hij er niet altijd achter zit, maar ook weet dat er buiten in de tuin ook wat te beleven valt moedig ik zijn computergebruik zeker aan.

  gezien dat ze opdrachten hebben in een computerspelletje die ze moeten uitvoeren komt er voor een kind toch wel enige nadenkvermogen aan te pas. ze moeten kijken, intepreteren wat er gebeurt, en zo nodig anticiperen op de opdrachten die ze moeten uitvoeren.

  hij mag ook niet altijd achter de computer, maar als het eens slecht weer is, of als een soort ''beloning'' vind ik wel dat je computergebruik bij kleine kinderen zeker moet stimuleren
 • Het kan op zich geen kwaad een kind al van jongs af aan vertrouwd te maken met de computer, zolang je het maar niet uit de hand laat lopen. Zeker voor jonge kinderen is het na één of twee uur per dag wel mooi geweest.
 • Omdat ik buiten Nederland woon en mijn vrouw geen Nederlandse is, is het contact met mijn en door mij de enige manier om mijn kind Nederlands te leren. Ik probeer dus alle mogelijke manieren aan te grijpen. Boekjes, spelletjes en dus ook de computer.

  Nu is het natuurlijk wel zo dat die spelletjes achter de computer gedaan worden als het buiten donker of slecht weer is.

  Bovendien denk ik dat je met mate een kind best aan de computer kunt laten wennen. Heeft ook voordelen met bv de coordinatie.

  R-squared: bedankt voor het aanbod, maar helaas helemaal uit de buurt.

  Westi
 • ik weet dat mijn broertje 3 jaar geleden robbie konijn speelde.. daarvan is een hele reeks.. voor peuters, kleuters e.d
 • Mijn zoontje vond toen ie drie was de sesamstraat spellen fantastisch, en die zijn ook zeker educatief. Ook de kleine ijsbeer is leuk. Nu (hij is 4) is bob de bouwer(via internet) het helemaal.
  Een a twee uur per dag achter de pc is voor een klein kind echt veel te lang. (vind ik). Een a twee uur per week lijkt me meer in de richting. Of het moet heel veel regenen ;-)
 • kijk anders ook of je Catz of Dogz kan vinden. Is heel erg leuk. Moet je je kat of hondje verzorgen en met hem/haar spelen. Is een erg lief, educatief en leuk spelletje.
 • [quote:1a96207830="bigstaal"] PS het spel doet het niet onder WinXP![/quote:1a96207830]

  Wel als je:

  Met Rechtermuis op het spel z`n .bat of .exe bestand > Eigenschappen > Compatebilitie Settings op Win95 zetten en toepassen.

  Dit kan in Windows XP Professional, weet niet of het ook in Home kan.
 • [quote:7fccf0394a="Rob@D.C.S."][quote:7fccf0394a="bigstaal"] PS het spel doet het niet onder WinXP![/quote:7fccf0394a]

  Wel als je:

  Met Rechtermuis op het spel z`n .bat of .exe bestand > Eigenschappen > Compatebilitie Settings op Win95 zetten en toepassen.

  Dit kan in Windows XP Professional, weet niet of het ook in Home kan.[/quote:7fccf0394a]

  Heb ik gedaan; het mocht niet baten. Het spel zal wel niet voor niets 3€ kosten. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.