Vraag & Antwoord

Games

counter strike. wat nodig?

Anoniem
D'acide
17 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik hoor zoveel over counterstrike, dat ik benieuwd ben ernaar.

  de vragen:
  -is het spel nu volledig gratis?

  -zo nee, moet ik dan cs kopen of half-life/half-life2?

  -zijn er bepaalde bundel versies waar ik op moet letten.


  alvast bedankt allemaal
 • Counter-strike Condition Zero is egienlijk CS versie 1.7, je kunt dus het beste die versie gewoon kopen in de winkel, deze is namelijk gewoon stand-alone. De versies daarvoor zijn gratis, mits je Half-Life 1 hebt geinstalleerd.
 • heel topic met dezelfde vragen:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=111510&highlight=counter+strike
  waarin ik uitgebreid antwoord heb gegeven :P
 • ok, das duidelijk.

  En als ik nu gewoon zo'n bundel package koop. heb ik daar niet meer aan?

  [edit]
  vandread, je was me voor.

  Hoe zit het trouwens met de verschillende versies? Speelt iedereen online versie 1.7 of een oudere of zelfs alles door elkaar?

  Zodra ik de antwoorden heb ga ik hem vanmiddag nog bestellen
  [/edit]
 • Vandread, klopt het wel helemaal wat je zegt?
  [quote:4473d9b9d7]CS:CZ spelers en CS mod spelers spelen gewoon met elkaar online[/quote:4473d9b9d7]Zover ik weet is CS:CZ gewoon een nieuwere versie van CS en is het niet mogelijk om samen on-line te spelen. Kan het natuurlijk ook fout hebben, maar dan mag je me dit even toelichten :)
 • antwoord
  [quote:77074664c7="http://cs.counter-strike.nl/cscz.php?page=4"]
  Hoe gaat het nou, werkt het samen of zijn het twee aparte spellen?
  Jess Cliffe: "CZ players can play on the beefed up maps on CZ only servers. CZ players can also play on 1.6 servers w/ the regular old maps." Het komt er dus op neer dat je als je CZ hebt alles kan, en als je gewoon 1.6 hebt, dan kan je alleen op 1.6 servers spelen, niet op CZ servers, en je kan CZ zelf ook niet spelen.
  [/quote:77074664c7]
  maarja de CZ community is bij lange na niet zo groot als de *ouwe* CS communicty…. dus als je vrienden wil maken speel je toch meestal op CS 1.6 servers (CS CZ is geen 1.7 he…… dat zou er op duiden dat het 1.6 ook ooit CZ kan worden… ;))

  trouwens:
  [quote:77074664c7]* Het is mogelijk om CS: CZ "via steam" te kopen voor 10 dollar minder. CS: CZ staat als je daarvoor gekozen hebt al deels op je computer, zodat je op de dag zelf, als de Steam server waarschijnlijk erg traag zullen zijn, niet zoveel meer hoeft te downloaden.
  * Overigens is het mogelijk een klein voorproefje van CS: CZ te krijgen, je Steam client zal op dit moment een aangename verassing voor je hebben![/quote:77074664c7]

  voorproefje? iemand al iets gezien?
 • Ik wil graag de gewone standaard CS.

  Is dit pakket dan goed?

  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start;sid=0XRECcE-7W9EHIFPg856PiHoS3MvMmO4fBM=?BOL_OWNER_ID=1004004000000777&Section=GAMES&lgl=1&plid=&lgl_BOL_OWNER_ID=1
 • Je hebt alleen een Half-Life of CS key nodig, meer niet. Maakt niet uit hoe oud die key is ofzo.

  Bij dat pakket krijg je inderdaad een key maar is het dan niet verstandiger om te zoeken naar alleen HL i.p.v. zo'n bundle pack. Scheelt je zo'n 15 euro. Tenminste als je die nog gevonden kan krijgen.

  CZ is trouwens gratis via Steam te downloaden. :wink:
 • D'acide:jup

  ja grappemaker CZ is gratis te downloaden maar niet te spelen….
 • [quote:15fa44a5e1]CZ is trouwens gratis via Steam te downloaden. [/quote:15fa44a5e1]Ja, dat had ik ook al op het forum van mijn clan gelezen, blijkt ook nog eens goed te werken ook.
  Ik speel CS sinds beta8, maar sinds het hele steam verhaal is begonnen ben ik het steeds minder gaan spelen, het is allemaal zo chaotisch en ingewikkeld geworden naar mijn idee. Eerst kon je gewoon simpel de nieuwe update van een van de vele servers downloaden, installeren, beetje met je config klooien en klaar !
  Was een leuke tijd toen, mis het wel.
 • Ik heb inmiddels deze besteld

  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start;sid=8k137K35kkp3_u2IrDtJ200vHkrHXynVotQ=?BOL_OWNER_ID=1004004000000766&Section=GAMES&lgl=1&plid=&lgl_BOL_OWNER_ID=1

  Ik hoop dat ie goed is. Ik heb CS 1.6 inmiddels gedownload. Als ik het goed begrijp kan ik zodra halflife geinstalleerd is, de bestanden van cs1.6 in een bepaalde map gooien en het spel spelen. (multiplayer)
 • gewoon steam+cs downloaden bij http://games.xs4all.nl/downloads/
  die installen, en dan word er om een key gevraagd van HL, die lees je op van het doosje van je HL ofzo… en klaar ben je, je hoeft zelfs de CD er niet uit te halen :lol:
 • steam + CS 1.6 heb ik al inmiddels.

  Nu nog wachten op het pakketje van BOL en ook ik kan dan gaan counterstriken.

  Klopt het dat dat spel de meest populaire online FPS is?

  Zijn er nog veel mensen hier op het forum die het spel spelen?
 • -ja
  -ja oa: ik
 • Ik ook. :wink:

  En het is inderdaad best grappig Vandread dat Steam zo'n enorme bug heeft dat je zelfs van hun gratis een spel kunt downloaden. :lol:

  @Vunce: Ben het hier niet met je eens. Het was voor iedereen even wennen dat Steam maar eigenlijk is het een superprogramma. Alles gaat via 1 account, waarin alles staat wat je nodig hebt.

  Updates kunnen nu tussendoor ingevoerd worden als er vervelende bugs zijn, met het oude systeem moest je dan eerst weer een paar maanden wachten totdat er genoeg bugs waren gevonden dat er weer een nieuwe versie van CS uit kwam.

  Moet toegeven dat wanneer er een grote update uitkomt je je wars voor een avondje moet cancellen maar dat is ook te overleven. En ook dat gaat de laatste tijd steeds beter.
 • [quote:0be2a5df2c="Boerke87"]Ik ook. :wink:

  En het is inderdaad best grappig Vandread dat Steam zo'n enorme bug heeft dat je zelfs van hun gratis een spel kunt downloaden. :lol:
  [/quote:0be2a5df2c]

  welk spel bedoel je nu?
 • Ik heb zojuist met de post half life ontvangen.

  Is het alleen mogelijk om Cs 1.6 te spelen ipv 1.5 oid?

  [edit]
  ik heb t nu voor t eerst gespeeld. Moet zeggen dat het wel wennen is als je het nog nooit gespeeld hebt. Ik loop maar ene beetje als een rasechte noob door de levels heen, zonder ook maar te weten wat in godsnaam de bedoeling is.

  lol

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.