Vraag & Antwoord

Games

SimCity 4000

Anoniem
None
31 antwoorden
 • Hi All,

  Heb Simcity 4 laatst gehad, maare ik krijg het maar niet voor elkaar een stom dorpje op gang te krijgen. Ik geef ze alles Politie, brandweer, school, parkje, stroom, water, werkgelegenheid enz.

  Maare wil niet werken ga steeds kapot.

  Groeten,

  Robert
 • Ik ken de nieuwste versies niet, maar je hebt toch altijd zo'n tutorial leveltje, daar zou alles stap-voor-stap uitgelegd moeten worden.
 • Ja ga ik denk toch maar eens doen. :wink:
 • dat moet je natuurlijk eerst doen he? :wink:

  P.s. ik zou je sig ff veranderen, 2 regels is hier de limiet. :wink:
 • [quote:a3598c9ef4="bbx"]P.s. ik zou je sig ff veranderen, 2 regels is hier de limiet.[/quote:a3598c9ef4]

  Jo,

  Maare jij hebt toch ook 3 regels?
 • Zo, heb er nog wat bijgezet. :)
 • voor jou misschien wel, maar ik gebruik deze link, dan zijn het er wel twee, als het goed is :wink:

  Vandaar.
 • [quote:25e9ec7082="Roadmin"]Hi All,

  Heb Simcity 4 laatst gehad, maare ik krijg het maar niet voor elkaar een stom dorpje op gang te krijgen. Ik geef ze alles Politie, brandweer, school, parkje, stroom, water, werkgelegenheid enz.

  Maare wil niet werken ga steeds kapot.

  Groeten,

  Robert[/quote:25e9ec7082]
  mensen hebben niks aan politie en brandweer. Je moet ook eerst breed bouwen voordat je hoog bouwt. School /middelbare wel. maar middelbare heb je geen geld voor in begin. Kliniek is ook leuk als je geld over hebt.
 • [quote:24b0848374="bbx"]voor jou misschien wel, maar ik gebruik deze link, dan zijn het er wel twee, als het goed is :wink:

  Vandaar.[/quote:24b0848374]

  Wat apart waar vind je dat en is dit wel vaker met sites? Je veranderd gewoon de weergave resolutie toch?
 • pest die jongen niet zo bbx :lol: (misschien dat het nog beter gaat via deze link :lol: )
 • Nee, die link die ik je net gaf staat in de Faq van Feedback Forum en is gewoon hetzelfde forum alleen hebben de mods die blauwe nutteloze zijkanten gestripped. :P

  SDK, ik pest hem toch helemaal niet? Hij wordt er opgewonden van :lol: :P
 • :lol:
 • om maar even terug te komen op de vraag van de topicstarter, je moet zeker in het begin niet te veel willen voor je sims.
  Tot de 2000 a 3000 inwoners heb je niets meer dan stroom en water nodig. Begin daarna eens met een brandweerkazerne, basisschool en eventueel een ziekenhuisje.
  Natuurlijk moet je je budgets aanpassen van scholen, ziekenhuizen en energiegebouwen zodat de capaciteit niet ver boven de vraag ligt.
  Lees eens op simcity.com de 'tips and trics' http://simcity.ea.com/tipstricks/tipsntricks.php, als je ze gelezen hebt lukt het je vast om binnen no-time een flinke stad te bouwen.
 • Het nieuwe budgetsysteem is idd het belangrijkste waarover je kunt struikelen. Tipje: koop Rush Hour uitbreiding, dan kun je al beginnen met 500.000 simoleans :)
 • [quote:eb01d78c57="Chris_Ko"]om maar even terug te komen op de vraag van de topicstarter, je moet zeker in het begin niet te veel willen voor je sims.
  Tot de 2000 a 3000 inwoners heb je niets meer dan stroom en water nodig. Begin daarna eens met een brandweerkazerne, basisschool en eventueel een ziekenhuisje.
  Natuurlijk moet je je budgets aanpassen van scholen, ziekenhuizen en energiegebouwen zodat de capaciteit niet ver boven de vraag ligt.
  Lees eens op simcity.com de 'tips and trics' http://simcity.ea.com/tipstricks/tipsntricks.php, als je ze gelezen hebt lukt het je vast om binnen no-time een flinke stad te bouwen.[/quote:eb01d78c57]

  Zoals ik al eerder heb gezecht. Geen brandweer, wordt zelfs tijdens het spel zelf vermeld dat je dit niet moet doen. Het advies van het spel is, bouw het als je eerste brand uitbreekt. Dus begin met 1 schooltje. Zone in het gebied hieromheen residential (school is cirkel maar beetje erbuiten maakt niet uit om je residential mooi vierkant te krijgen.) Maar 1 van de wegen parelel aan de school hoofdstraat (dubbele weg in rush hour). Als je geen rush hou hebt de straal van de cirkel duurdere weg voor nemen. (2 straten dus). Vervolgens je coal power plant zo instellen dat hij de capaciteit 90% gebruikt (budget omlaag door erop te klikken met vraagteken). Dit geld ook voor scholen e.d.
 • zodra je een beetje industrie in je stad hebt moet je al snel aan de brandweer, want die dingen fikken als de ziektes.
  Verder zou ik niet graag een coalpower centrale in de stad zetten waar ik grootschalig mensen wil laten wonen. De vervuiling weegt best wel zwaar, mits je de grootste map gebruikt en de centrale echt in de uiterste hoek zet. Zwaar vervuilende centrales belemmeren de majorrating en ontwikkeling van high-tech industrie.
 • Hoe kun je de regio`s vooral gebruiken dan? Is het verstandig in 1 regio veel landbouw en de ander veel industrie enzo.

  En waarom krijg je maar zo weinig cash als je fucking 40.000 inwoners hebt. Ja en als je die texas omhoog gooid dan groeit de stad amper dus zet ik die ook niet hoger dan 8 % maarja,

  Nog meer tips omtrent dit, en Treinen? Heeft dat zin? of alleen om regios te verbinden?

  Greetzzzz,

  Robert
 • heb je de tips en tricks gelezen uit de link die ik had gegeven? Daar staan een hoop antwoorden op je vragen.

  Het is inderdaad verstandig om je regio in te delen in verschillende type steden. Nu zal je gewoon rustig aan met 1 stad moeten beginnen en daarin c, r en i te mengen. Een klein beetje I is voldoende, maar zet deze zo ver mogelijk van je woongebied. Na een tijdje als je inwoners groeien zal de vraag naar I toenemen en kun je een aangrenzende stad gebruiken om hier alle toekomstige industrie en agrarische gebieden te plannen (kan bij elkaar). Hier kan een coalpower centrale ook geen kwaad.

  In het begin zijn alleen wegverbindingen voldoende. Maar als na verloop van tijd het verkeer te druk wordt kan je beginnen met bushaltes en eventueel rails aan te leggen. Maar in het begin is dit dus echt niet nodig als het goed is.

  Weer een tijd later (na zo'n 60.000 inwoners ongeveer) neemt de vraag naar C erg toe. Hier zou je ook weer een aparte stad naast je beginstad kunnen bouwen. Zo creeer je een soort van 'downtown'. Maar zoals al gezeg, het 1 hoeft het ander niet uit te sluiten en je kan er ook gerust woonwijken in de buurt bij aanleggen.

  En tja, dat geld… hmm niet te vrijgevig zijn naar je sims. Niet gelijk met ziekenhuizen, scholen, universiteiten, vliegvelden gaan smijten want dat kost een hoop iedere maand. En mij mijn sims betalen allemaal bijna 9% belasting zonder te klagen, dus dat lukt wel hoor :)
 • AHAA :o

  Ik snap hem ga denk helemaal opnieuw beginne :lol:
 • Enne ff iets over Simcity`s graphics, Hoe komt het dat het zo verschrikkelijk traag gaat??????

  Vertel me niet dat dat aan me PC ligt want deze zou dit makkelijk moeten kunnen, Heb ook wat meer werkgeheugen dan normaal dus zou je zegge dat het wel soepel zou moeten gaan.

  Hebben meer mensen hier last van??? Of doe ik weer eens iets verkeerd. De update werkte niet bij mij. Hij vond de bestanden niet ofzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.