Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Games

UT(1) foutmelding

Passer
12 antwoorden
  • als ik het me goed herinner, kon ik het vroeger in xp (vòòr het herformateren) gewoon spelen en nu krijg ik volgende foutmelding.
    Is er een oplossing voor?
    [img:731daf8699]http://users.skynet.be/br.gilbert/UT.jpg[/img:731daf8699]

    o ja: werken met compatibiliteitsmodus èn opnieuw installen levert niets op… :cry:
  • Meestal kan je die fout omzeilen door voor een andere renderer te kiezen,werkt bij mij 9 van de 10 gevallen. :D ,dus UT opstarten via de veilige mode ervan,en dan een andere manier selecteren om je videokaart aan te sturen. :wink: werkt dat niet dan zit het meestal in de aansturing van je geluid……ook via dezelfde opstart procedure.
  • 't zou dus kunnen liggen aan het feit dat ik voor het formateren een aparte geluidskaart had, terwijl ik er nu een onboard heb en dat die het niet aankan?
    Zo ja: is een aparte geluidskaart steken de oplossing?
    (want met de settings in veilige modus heb ik al gewerkt, maar dat geeft geen oplossing)
  • 2 geluidskaarten in 1 systeem is vragen om moeilijkheden
  • [quote:5c26e0cb57="nefertitis"]2 geluidskaarten in 1 systeem is vragen om moeilijkheden[/quote:5c26e0cb57]

    Als je de onboard gewoon uitschakeld is dat meestal geen enkel probleem hoor.
  • [quote:224f35d295="Passer"]als ik het me goed herinner, kon ik het vroeger in xp (vòòr het herformateren) gewoon spelen en nu krijg ik volgende foutmelding. [/quote:224f35d295] Heb je Windows XP wel weer zo geïnstalleerd als voor het formatteren? Dus met SP1 en met dezelfde video driver? Om welke versie van UT gaat het? En crashed deze onmiddellijk na het starten. Of heb je in UT nog wel een profile kunnen maken? Kan dat Profile geladen worden? Single Player? Tutorial?
    [quote:224f35d295="Passer"]'t zou dus kunnen liggen aan het feit dat ik voor het formateren een aparte geluidskaart had, terwijl ik er nu een onboard heb en dat die het niet aankan? [/quote:224f35d295] Ik gebruik zelf nu ook een onboard geluidskaart, die van een ASUS A7V266-E. De Tutorial kan ik gewoon draaien.
  • [quote:27591500d1="nefertitis"]2 geluidskaarten in 1 systeem is vragen om moeilijkheden[/quote:27591500d1]

    bullshit zodra je een losse geluidskaartkoopt wordt de onboard automatisch uitgezet. Op 9/10 moederborden zit tegenwoordig geluid.
  • [quote:568a6bc43b="jolo"]Heb je Windows XP wel weer zo geïnstalleerd als voor het formatteren? Dus met SP1 en met dezelfde video driver? Om welke versie van UT gaat het? En crashed deze onmiddellijk na het starten. Of heb je in UT nog wel een profile kunnen maken? Kan dat Profile geladen worden? Single Player? Tutorial? .[/quote:568a6bc43b]
    Zelfde xp, geslipstreamd met sp1, zelfde cd gebruikt dus.
    Mijn videokaart: Videokaart 800 x 600 in 64K Colors, NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Ver. 6.13 64 mB - mogelijk heb ik een nieuwere versie van videokaart gedownd (denk het) - maar voor alle andere toepassingen geen fouten of gebreken gehad.
    Aanklikken van snelkoppeling geeft eerst het beginlogo , maar waar hij daarna gewoon aan het spel begint, krijg ik nu die foutmelding :(
    Single player-gebruiker en van profile weet ik niks af, heb er dus ook geen aangemaakt vermoed ik
  • [quote:9b780a0abb="Passer"]Aanklikken van snelkoppeling geeft eerst het beginlogo , maar waar hij daarna gewoon aan het spel begint, krijg ik nu die foutmelding
    Single player-gebruiker en van profile weet ik niks af, heb er dus ook geen aangemaakt vermoed ik[/quote:9b780a0abb] In mijn vorige bericht vergat ik dus te melden dat ik zelf UT2003 heb. Als ik die start verschijnt er eerst een menu: Singe player, Play on-line/lan, host multiplay game, instant action en settings. Na op Singe player te hebben geklikt, kan er een nieuw profile worden gemaakt, geladen of verwijderd. Als het profile is geladen kan One on One of Tutorial worden geselecteerd. Als ik daarna op Play klik wordt het spel geladen. Tijdens dat laden is de tekst [b:9b780a0abb] Loading [/b:9b780a0abb] te zien.

    Dan heb jij zeker een oudere versie van UT. krijg je die foutmelding te zien tijdens dat [b:9b780a0abb] Loading [/b:9b780a0abb]?
  • [quote:b71bbf4ec2="jolo"]Dan heb jij zeker een oudere versie van UT. krijg je die foutmelding te zien tijdens dat [b:b71bbf4ec2] Loading [/b:b71bbf4ec2]?[/quote:b71bbf4ec2]idd: oudere versie (jaartje of zes)
    en 'k krijg zelfs die loading niet te zien !
  • [quote:4001091936="Passer"]idd: oudere versie (jaartje of zes) en 'k krijg zelfs die loading niet te zien ![/quote:4001091936] Ook niet toen ut nog wel werkte? Toen ut nog wel werkte had je wellicht een patch geïnstalleerd, of chipset drivers voor het moederbord. Heb je de suggesties uit deze discussie al geprobeerd?

    De screenshot die je postte bevat niet de volledige log van ut. Die staat in C:\<directory van ut>\system\ut.log of iets dergelijks.
  • Jolo,

    'k Had het ook eens gepost op het telenet gamesforum en ik kreeg er het volgend antwoord:
    'probeer anders eens in uw unrealtournament.ini de volgende lijn te vervangen: localmap=cityintro.unr vervangen door localmap=UT-Logo-Map.unr

    Dan gaat ut ook vlugger opstarten en krijgt je ipv dat filmpje in 't begin meteen het ut-logo.'

    En dat laatste deed het hem! (dus regeltje in de ini vervangen)

    ps: die link heb ik daarna in de vlugte gelezen en daar heeft men het over de openGLd-drivers als ik het goed voorheb.
    'k ben even naar mijn videosettings gaan kijken en er stonden er maar twee aangegeven: een 3D en een software rendering. Die laatste is door het systeem bij mij gekozen.
    Ik ga die draad nog eens goed lezen, eerste een image aanmaken en dan eens die drivers uitproberen.

    Alvast dank voor het meedenken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.