Vraag & Antwoord

Games

te duur?

Anoniem
None
55 antwoorden
 • Ik las op
  http://www.gamer.nl/nieuws/22219
  dat doom 3 €52,99 (zeg €53) gaat kosten. Is dat niet erg veel geld voor een spel wat je waarschijnlijk in een paar avonden uitspeeld?
 • Ja, dat is idd veel geld, zelfs als je langer plezier van dat spel zou hebben dan een paar avonden.

  Dit zijn prijzen die normaal alleen voor gameconsoles gelden, hopelijk wordt dit geen trend.
 • Ten eerste is dat gewoon een adviesprijs …
  en ten tweede zijn er beslist acties van bepaalde winkels waardoor je het goedkoper kunt krijgen.

  En als dat niet werkt, dan wacht je toch gewoon op de budget-versie ?

  Overigens was die 'hoge' prijs wel te verwachten, want iedere Doom/Id-Software-fan zit er op te wachten.
  Id-software & Activision kunnen dus vragen wat zij willen en hoeven zich absoluut niet druk te maken over de prijs …
 • Nouja…..zo´n hoge prijs gaat er waarschijnlijk wel voor zorgen dat er meer illegaal gekopieerd wordt.
 • [quote:0223588868="JaFO"]En als dat niet werkt, dan wacht je toch gewoon op de budget-versie ?
  [/quote:0223588868]
  Dat doe ik ook. Max Payne 2 kost nu nog maar €30. Dat lijkt me ook wel een redelijke prijs voor doom 3. Tenzij de MP-mode heel erg goed is (zie ook discusie CoD elders).
 • Er zal heel wat geld in de ontwikkeling hebben gezeten. Waarschijnlijk zullen ze het op deze manier gedeeltelijk proberen terug te verdienen. Ze verdienen het ook door hun engine beschikbaar te stellen voor andere games, o.a voor sof3.
 • Eigenlijk zijn die prijzen wel allemaal aardig vreemd:

  * Veel winkels hebben gewoon precies dezelfde prijzen voor dezelfde games (illegale prijsafspraken? :-? ).
  * Bijna alle nieuwe games die in de winkels liggen kosten hetzelfde. Dus een game waar meer ontwikkelingstijd in heeft gezeten kost even veel als een 'simpel' spelletje.
  * Spellen van een paar mb van een hele tijd geleden koste even veel als grote spellen nu :)
 • Dat ze vrijwel hetzelfde kosten is niet zo heel erg vreemd. Vaak worden producten voor ongeveer dezelfde prijs in de markt gezet om te voldoen aan de 'standaard' verwachtig van de consument.

  ie : als alles 40 Euro kost dan zal een spel van 20 Euro vragen oproepen over de kwaliteit (het zal wel weer niks zijn want het is 'maar' een budget-artikel). Omgekeerd probeert men door een hogere prijs dan 'normaal' de indruk te wekken dat het iets exclusiefs is (zo is een Ferrari alleen maar duur omdat men dat wil en niet omdat ie ook daadwerkelijk zo duur is om te maken).

  Voor de rest is het gewoon zo dat er maar een beperkt aantal distribiteurs, wat er voor zorgt dat iedereen de spellen voor dezelfde prijs inkoopt. Dan kun je vrij weinig aan de prijs doen …

  Op zich zijn er gelukkig wel (meer) bedrijven die beseffen dat ze niet de 'normale' prijs kunnen vragen voor hun spellen.
  't is alleen jammer dat er enkelen zijn die denken dat ze door het duurder maken van hun spellen net kunnen doen of het iets bijzonders is.
 • Misschien ook een beetje hype-creating. Mensen hebben hoge (onrealistische) verwachtingen van het spel. Een hoge prijs is gunstig om ze in die waan te houden.

  Unreal 2 kostte in Belgïe destijds €60, maar is nu voor €15 te krijgen…
 • Dan heb je daar wel een erg foute winkel gehad, want U2 heeft hier nooit meer gekost dan 50 in een dure winkel als die vrij blauwe platenzaak in Nederland.

  Ik zou zowiezo wachten op de daadwerkelijke release voordat ik naar prijzen ga kijken. Meestal zeggen de winkels en sites maar wat om alvast de eerste reserveringen (en geld) binnen te krijgen …

  Want bedenk wel : zelfs als ze (een deel van) het geld terugstorten omdat het spel uiteindelijk goedkoper was dan nog hebben ze geld verdiend door de extra rente die ze hebben gekregen.
 • Prijzen worden vaak vanuit de fabrikant voorgeschreven.
 • Doom3 zal bij Dynabyte 59.95 € gaan kosten (release 20 juli). Ik vind dat veel te duur.
 • Ik ook, zoiets zou ik alleen betalen voor een spel als Neverwinter Nights, dat eigenlijk nooit ophoudt. Er zijn spellen die ik die prijs waard acht, maar toch vind ik het belachelijk duur, veel te duur…
 • [quote:1c18a44b1f="bigstaal"]Doom3 zal bij Dynabyte 59.95 € gaan kosten (release 20 juli). Ik vind dat veel te duur.[/quote:1c18a44b1f]

  Dat krijg je met de huidige inflatie :roll: maar laten we daar nie over beginnen dat is weer voor een ander forum :P
 • ik vind dat niet duur
  als je het vergelijkt met console games
  playstation e70
  xbox e70
  gamecube ook zoiets
 • [quote:e9590519ce="r-type"]ik vind dat niet duur
  als je het vergelijkt met console games
  playstation e70
  xbox e70
  gamecube ook zoiets[/quote:e9590519ce]

  Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Ik vind 60€ duur en 70€ heel erg duur. Alles boven de 50€ vind ik te duur of het nu 60 of 70 € is.
 • Bovendien was Xbox en Playstation altijd al duurder (waarom is me een raadsel, de kwaliteit is altijd inferieur)…

  Wat is er toch aan de hand? Dat kan toch niet? 60 euro voor een spel? Dat is veel, heel veel.
 • ach, waar gaat dit nou over. na een avondje stappen op deze zaterdag was ik precies €150 kwijt. van zo'n game kan ik maanden plezier hebben dus vind ik die 53 helemaal niet veel. smeer het bedrag altijd maar uit over het aantal maanden/jaren dat je er van geniet.
 • Dat is nou juist het punt, spellen worden tegenwoordig steeds korter, spellen van 10 uur zijn geen uitzondering meer. 60 euro / 10 = 6 euro per uur… Dat is meer dan ik verdien als ik werk :lol: :roll: …
 • Van 50€ naar 60€ is een prijsstijging van 20%. Mijn salaris zal dit jaar niet met 20% stijgen (mijn baas vond dat geen goed plan). Dit kan dus 2 dingen beteken:
  1. Ik koop minder spellen
  2. Ik ga op andere zaken dan spellen (eten,kleding) bezuinigen.
  Zeg maar het standaard inflatie/recessie verhaal.

  Het enige wat daartegen helpt is volgens mij een boycot van te dure spellen. Het is net als met de supermarkten: als klanten wegblijven, doen ze de prijzen vanzelf wel weer naar beneden.

  Dat het ook anders kan bewijzen de budgetgames. Leuke spellen als SC3000, NfS Porsche 2000, Empire Earth, Tiberian Sun, voor prijzen van 5€ - 7,50€.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.