Vraag & Antwoord

Games

Thief 3 langzaam spel opstarten/game laden

Anoniem
R-bin
10 antwoorden
 • Beste medeforummers,

  Ik heb al een tijdje Thief 3 geinstalleerd maar als ik het spel opstart dan duurt het zowat een minuut (of iets dergelijks) voor dat ik in het spel zit.
  Als ik het spel namelijk heb gestart dan hoor ik me hardeschijf ff ratelen en daarna is het zo dat het afwisselend nix doen/ffies zachtjes ratelen is.
  Daarna is het opeens zo dat me hardeschijf flink begint te ratelen en dan wordt het spel opgestart.
  Als ik in het spel een savegame wil laden of dat er een level moet worden geladen dan gebeurt er eigenlijk hetzelfde nix doen/ffies zachtjes ratelen en opeens is het zo dat er veel geratel is en dan wordt het spel ook in een normaal tempo geladen (ik zie dan het laadbalkje ook vollopen)

  Ik heb al geprobeerd het spel opnieuw te installeren, op de default locatie te installeren en ik heb ook me hardeschijf gedefragmenteerd maar dat heeft tot nu toe nog niet geholpen.

  Iemand een idee?
 • ik vind de hedendaagse games altijd lang opstarten, (nooit stopwatch erbij), maar 1 minuut is niet zo lang dacht ik. Behalve dat hij heel veel vooraf laadt in het geheugen, komt het ook door de beveiliging die allerlei controle's uitvoert (bij gecrackte idem, moet dan om de controle punten heen)

  Hoe snel wil je dat het gaat ? 2 seconden.

  Hangt ook ervanaf af wat voor systeem je hebt
 • Hehe nee niet in 2 seconden maar het duurt nu al een minuut voordat ik windows niet meer zie en het spel te voorschijn komt. Maar zo lang hoort hij niet te laden want hetzelfde spel wordt op iemands anders pc wel meteen geladen.

  Me specs zijn te zien in me sig overigens.
 • Een beetje meer geheugen zou wat helpen (Unreal-engine spellen vreten geheugen als ze zin hebben), maar voor de rest klopt het wat er gezegd wordt.

  Het is meestal de 'kopieer-beveiliging' die de start van de meeste spellen zo gruwelijk traag maakt. Vooral als je een cd/dvd-drive hebt die maar langzaam weer op toeren komt is dit een probleem.

  Je zou een virtuele cd-drive kunnen proberen, maar de meeste moderne 'kopieer-beveiligingen' (vooral Securom zoals dat door Ubisoft wordt gebruikt) vinden dat soort dingen maar illegaal en weigeren daardoor het spel te starten.

  De enige echte oplossing is te wachten op een officieele patch die die cd-check er af haalt.
  Helaas zijn er maar weinig bedrijven die zoiets durven te doen.
 • Bedankt iig voor het antwoord en de uitleg alleen het rare is dat dit op een systeem identiek aan die van mij niet aan de orde is. Op dat systeem wordt het spel wel snel opgestart. Dat van die viruele cd drive heb ik al geprobeerd maar dan gaat het precies hetzelfde (op dat andere systeem hebben we juist het spel gestart met een virtuele cd drive).
  Het zou best kunnen dat het door de beveiliging komt maar dan is het raar dat dat op mijn systeem wel zo is en die andere niet.

  Maar goed ik denk dat het misschien met een schone windows install opgelost is.
 • Zelfs met mijn systeem duurt het laden toch [b:e605b963b1]zeker[/b:e605b963b1] beneden de 1 minuut, dus bij jou is er misschien iets anders. Te veel rotzooi op de achtergrond lopen? MSN?
 • Kan het me haast niet voorstellen dat het daar door komt maar ik zal idd een keertje ff alles uitschakelen om te kijken of het dan wel snel gaat.
 • Ik heb even gekeken maar dat moet het probleem niet wezen, bij mij draaid nu een hele hoop zooi op de achtergrond.

  Net even de DVD van thief erin gedrukt, vanaf dat ik op het knopje play game druk totdat ik een game geladen heb en dus midden in het spel zelf zit duurt bij mij zo'n 30 seconden. 15 seconden om in het menu te komen en 15 seconden om een game te laden.

  Nu heb ik dan wel een 10.000 rpm hdd, maar op mijn intel bak duurt het niet veel langer.
 • Net ff geprobeerd met alle andere programma's die mee draaien uit maar helaas het duurt nog steeds lang. Het is gewoon raar, het lijkt net alsof die hardeschijf ergens op wacht en dan opeens het spel begint te laden en dan is het spel ook zo geladen.

  Denk dat alleen een verse windows install uitkomst kan bieden.
 • Misschien een raar antwoord, maar vind je het zo erg dat het wat langer duurt, het spel zelf hapert toch niet of wel?
  als het ook tijdens het spelen hapert zou ik idd naar oorzaken gaan zoeken, maar het laden van een level kan ook zijn dat eerst de processor een hoop gaat berekenen en pas later de boel gaat wegschrijven op de HD omdat het geheugen dan vol zit en ram is nou eenmaal sneller dan een hardeschijf.
  Aan gezien RD zegt dat het bij hem niet zo lang duurt met laden komt denk ik echt doordat hij een snellere CPU en meer geheugen heeft.
  Bij mij kost het laden van een level bij ut2004 ook al 30 sec en farcry duurde bijna een minuut en door de details in de levels verbaasd dat me ook niet.
  Kortom ik denk dat windows opnieuw installeren meer tijdverspilling is, want ik denk dat het niet veel sneller zal gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.