Vraag & Antwoord

Games

Welk spel levert waar voor zijn geld?

Anoniem
Vandread
7 antwoorden
 • In mijn zoektocht naar wat wel en niet te duur is voor een spel vraag ik mezelf het volgende af: Welk spel levert waar voor zijn geld? Motiveer.

  Mijn top 3:
  1. Age of Empires 2
  2. Heroes of Might & Magic 3
  3. Balder's Gate 2

  1. Eindeloze herspeelbaarheid, goede multiplay, makkelijke editor, extra maps.
  2. Eindeloze herspeelbaarheid, grote verscheidenheid aan troepen en spells, waardoor het spel niet snel gaat vervelen.
  3. Ik denk dat ik ongeveer 400 uur BG2 heb gespeeld.
 • Ten eerste: het is Baldur's Gate. ;)

  Als je BG2 al hebt gespeeld, wat heeft je vraag dan te maken met het kopen ervan? Zo duur kan het spel iig niet meer zijn omdat het al vrij oud is. Houd je van spellen als BG, probeer Fallout 2 dan eens. Is ook al oud en heeft een nog veel betere herspeelbaarheid dan BG.
 • Hmm, een goede vraag, moet ik even over nadenken…

  1. Baldur's Gate 2
  2. Neverwinter Nights
  3. Warcraft III

  1. Dit spel heb ik echt zoooooo lang gespeeld, echt heel erg lang en toen ik het zat was in m'n eentje, heb ik het ook nog eens heel lang gespeeld met wat vrienden en de 'moeilijkere Bhaalspawn' in Throne of Bhaal…

  2. Dit spel is echt heel veel plaatsen gestegen, wat mij betreft vanwege - mijn - ontdekking van Persistant Worlds… Maar ook de gewone verhaallijn (al vond ik NWN 'kaal' niet zo leuk) mocht er zijn. Ook was het wel effe leuk om met RD online te spelen ;-)! Maar goed, met de toevoeging van PW en alle mods die er zijn, is het spel eindeloos, maar heeft net een tikje minder sfeer dan Baldur's Gate 2

  3. Heb ik ook ontzettend veel gespeeld, vermakelijke singleplayer, multiplayer ook zeer leuk (vooral de Ring Wars, LOTR gevechten :P:P)… Ook hier zijn de mogelijkheden bijna eindeloos…
 • Kijk anders een bij www.sold-out.co.uk

  Daar vind je games voor minder dan 8 euro. DeusEx bv. ook. Ook mega herspeelbaar.
 • 1.Need for Speed Underground.
  2.Battle Realms
  3.Red Alert 2
 • = Civilization, Call to Power, Master of Orion
  De random maps/campagnes waarvan soort map, aantal tegenstanders, manieren om te winnen en de moeilijlkheidsgraad zelf in te stellen zijn zorgen ervoor dat je oneindig aantal keren kunt spelen zonder exact dezelfde situatie tegen te komen.

  = MS Flightsimulator :
  De hele wereld ligt aan je voeten waarbij je het weer van de echte wereld nog via internet kunt ophalen.
  En als dat nog niet genoeg is dan zijn er zowel freeware als payware leuke uitbreidingen te krijgen.
  Van complete vliegtuigen tot en met meer gedetailleerde landschappen als je dan nog niet genoeg hebt dan is er een SDK waarmee je genoeg info hebt om zelf je eigen spullen te bouwen.

  = Unreal-serie (met nadruk op Unreal Tournament) :
  Het oneindige aantal combinaties van kleine uitbreidingen (mutators), extra levels & karakters/skins/voicepacks zorgt ervoor dat je zelfs zonder gebruik te maken van multiplayer-features genoeg plezier kunt beleven.

  = Neverwinter Nights :
  Ook hier zijn er gratis tools en heeft de community zelf ervoor gezorgt dat er kwalitatief goede uitbreidingen te vinden zijn …

  Eigenlijk is het heel simpel samen te vatten :
  Zodra een spel een redelijk gebruikersvriendelijk setje hulpprogramma's heeft is de kans op een eeuwig leven aanwezig.
  Zonder die hulpmiddelen ben je afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid instellingen die het spel biedt om het verloop van het spel te be-invloeden.
  Multiplayer is wel aardig, maar het is voor mij niet de belangrijkste reden van de lange levensduur van spellen.
 • ik kan eigenlijk niet zo heel veel spellen bedenken op dit moment maar ik weet zeker dat ra2 op 1 staat, dat heb ik echt weken achter elkaar online gespeeld toen we nog geen adsl aansluiting hadden…. ik weet nog wel wat de reactie ws van m'n vader bij het zien van de telefoonrekening :roll: …. verder denk ik op 2 unreal tounament en ut 2004 heb ik ook heel veel online gespeeld…..en op 3 denk ik vice city of gta3…. ik hoor wel vaker dat mensen in hun top 3 warcraft 3 hebben staan maar ikmoet heel eerlijk bekennen dat ik het nog nooit gespeeld heb :oops:

  edit: ik heb ook heel lang geleden echt weken achter myst 2: riven gezeten samen met een vriendje… hij had dat spel en dat hebben we uitgespeeld met z'n 2en… echt moeilijk was dat maar wel vele dagen speelplezier aan gehad….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.